מנכ"ל ג'יי.פי. מורגן: "ההשלכות של ה-AI יהיו יוצאות דופן"

"ייתכן שה-AI תשנה את העולם כמו העיתונות המודפסת, מנוע הקיטור, החשמל, המחשוב והאינטרנט, ועוד המצאות אחרות", כתב מנכ"ל הבנק הגדול בעולם למשקיעים ● הוא הזהיר מפני השלכות המלחמה בעזה

ג'יימי דימון, מנכ"ל ג'יי.פי. מורגן.

ג'יימי דימון, מנכ"ל ג'יי.פי. מורגן, מצטרף לחוזים שההשלכות של הבינה המלאכותית יהיו רבות ושהיא תשנה את החברה האנושית, כמו גם את הארגון שהוא מנהל, שהוא הבנק הגדול בעולם.

במכתב ששלח היום (ב') למשקיעים של הבנק כתב דימון כי "בעוד שאנחנו לא יודעים את האפקט המלא של האופן המדויק שבו הבינה המלאכותית תשנה את הארגון שלנו – או איך היא תשפיע על החברה ככלל – אנחנו משוכנעים לחלוטין שההשלכות שלה תהיינה יוצאות דופן, וייתכן שישנו את העולם כמו כמה המצאות טכנולוגיות גדולות במאות השנים האחרונות: תחשבו על העיתונות המודפסת, מנוע הקיטור, החשמל, המחשוב והאינטרנט, ועוד המצאות".

לדבריו, לבינה המלאכותית יש השפעה קריטית על ג'יי.פי. מורגן כבר כיום. "מאז שהחברה התחילה להשתמש בבינה מלאכותית לפני יותר מעשור, הגדלנו את ארגון ה-AI שלנו בצורה עקבית. הוא כולל כעת יותר מ-2,000 מומחי בינה מלאכותית ולימוד מכונה, ומדעני נתונים. אנחנו ממשיכים לשכור כמה מהמוחות המבריקים והטובים ביותר בתחום הזה, ויש לנו מחלקה בעלת מומחיות רבה בעולמות הבינה המלאכותית, לימוד המכונה והמחקר".

בין השאר, דימון ציין כי "בהכירנו בחשיבות של ה-AI לעסק שלנו, יצרנו תפקיד חדש – מנהל דאטה ואנליטיקה ראשי, שהוא חבר הוועדה התפעולית שלנו".

"ברור שהבינה המלאכותית באה עם סיכונים רבים, שצריך לנהל אותם באופן קפדני", הוסיף המנכ"ל. "יש לנו מחלקת סיכון ובקרה מבוססת, שעוזרת לנו להימצא לפני הסיכונים הכרוכים בבינה המלאכותית, במיוחד לאור התפתחות הסביבה הרגולטורית בתחום. נמשיך לעבוד בצמוד לרגולטורים, ללקוחות ולמומחים לנושא".

המסע של הבנק הגדול בעולם לענן

דימון התייחס גם למסע של ג'יי.פי. מורגן לענן ואמר כי "העברת הטכנולוגיה שלנו אליו – בין אם הוא ענן ציבורי או פרטי – חיונית על מנת למקסם את היכולות והנתונים שלנו". הוא מנה ארבעה יתרונות במעבר לענן: מתן שירותים מהיר יותר, יכולות מחשוב רבות יותר, על כל הנתונים של הארגון – בעלות נמוכה יותר, ומתן אפשרות לאימוץ טכנולוגיות בצורה מהירה ונרחבת יותר.

"אנחנו לומדים לאורך הדרך", הוסיף דימון. "למשל, אנחנו יודעים שעלינו לבחור בקפידה אילו אפליקציות עלינו להעביר לענן הציבורי ואילו לזה הפרטי, בהתחשב בעלויות, באבטחה וביכולות הנדרשות. בנוסף, קריטי שנשתמש בעננים רבים ומגוונים, כדי שהמידע שלנו לא יינעל. כמו כן, אנחנו מתכוונים לשמור חלק מהמידע אצלנו ולא להסתמך רק על המומחיות של אחרים, גם אם זה כרוך בהשקעות רבות יותר". דימון ציין כי ג'יי.פי. מורגן השקיע כשני מיליארד דולר בהקמת ארבעה דאטה סנטרים בארצות הברית וכי מספר מרכזי הנתונים של הבנק ברחבי העולם עומד על 32. "נכון לעכשיו", כתב, "כמחצית מהאפליקציות שלנו רצות, במידה רבה, בענן, והנתון צפוי לעלות ל-70%-75% עד סוף השנה. כמו כן, כ-70% מהנתונים שלנו נמצאים בענן הפרטי או הציבורי. הדאטה סנטרים החדשים מספקים עוד 30% של יעילות והליכה לענן הציבורי יכולה להעלות אותה ב-30% נוספים, אם עושים את זה נכון".

האזהרה החמורה של דימון מהשלכות המלחמות בעזה ובאוקראינה

במכתב הארוך, דימון התייחס לנושאים בוערים נוספים – כלכליים ואחרים. הוא פתח אותו בכתבו כי "ברחבי העולם, 2023 הייתה עוד שנה של אתגרים בולטים – מהמלחמות הנוראות, המתמשכות והאלימות במזרח התיכון ובאוקראינה, ועד למורכבות של הטרור ושל המתחים הגיאו-פוליטיים העולים, במיוחד עם סין. כמעט כל המדינות חשו בשנה שעברה את האפקט של אי הוודאות הכלכלית, כולל מחירי אנרגיה ומזון גבוהים יותר, שיעורי אינפלציה ותנודתיות בשווקים. יש לכל אלה השפעות רציניות על החברה שלנו, עמיתינו, לקוחותינו והמדינות שבהן אנחנו עושים עסקים, אבל ההשלכות שלהם על העולם בכלל חשובות יותר, ובהרבה".

הוא הזהיר כי "ייתכן בהחלט שהאירועים האחרונים ייצרו סיכונים שיאפילו על כל מה שקרה מאז מלחמת העולם השנייה. אנחנו לא צריכים לקחת את זה בקלילות". כך, כתב דימון, "הפלישה של רוסיה לאוקראינה, והמתקפה המתועבת על ישראל והמלחמה שבעקבותיה, צריכות לשנות הנחות רבות לגבי הבטיחות והביטחון העתידיים. אמריקה והעולם המערבי לא יכולים יותר לחיות בתחושה כוזבת של ביטחון, באשליה שדיקטטורות ומדינות מדכאות לא ישתמשו בכוח הכלכלי והצבאי שלנו כדי לקדם את המטרות שלהן – במיוחד נגד דמוקרטיות חלשות, חסרות יכולת ולא מאורגנות".

עוד הוא כתב ש-"האירועים האחרונים וההשלכות שלהם צריכים להעביר מהעולם את התחושה שאמריקה יכולה לעמוד לבדה בעולם שלנו. ודאי שמנהיגי ארצות הברית צריכים לשים את אמריקה בראש, אבל סדר ושלום עולמיים הם חיוניים למימוש האינטרסים האמריקניים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים