תוכן שיווקי

פותחים עידן חדש של פיתוח תוכנה עם בינה מלאכותית בישראל

08/04/2024 15:16
עילית שפיגל, מנהלת פעילות גיטלאב ישראל.

כתבה: עילית שפיגל, מנהלת פעילות גיטלאב (GitLab) ישראל.

חברות בתעשיות שונות נמצאות בימים אלה ברגע מכריע בנושא אימוץ הבינה המלאכותית. המדיניות והאסטרטגיות שהן יקבעו, והדרכים שבהן ישנו אותן חברות את תהליכי העבודה שלהן כדי לכלול בהם בינה מלאכותית, יעזרו לעצב את עתיד העסקים ופיתוח התוכנה.

אימוץ אחראי של בינה מלאכותית דורש מארגונים לשלב אותה בהתאם ליעדים ולערכים שלהם, תוך שימת לב גם לעדכונים הנדרשים במדיניות האבטחה והפרטיות. כאשר מיושמת באופן אסטרטגי, יש לבינה המלאכותית את הפוטנציאל לשפר את היעילות של צוותים ברחבי הארגונים.

דיברתי עם מספר ארגונים ישראלים והבנתי כמה מנהלי עסקים נלהבים ליישם AI, תוך הבעת חששות לגבי פרטיות נתונים ואובדן זכויות קניין רוחני. אנשי חברה גדולה שיתפו אותי בכך שהם יהיו מוכנים לעבוד רק עם ספקי בינה מלאכותית שלא מאמנים דגמים של AI באמצעות הקוד שלהם, כשהם מציינים את הגנת הפרטיות וזכויות הקניין הרוחני כעדיפויות.

יישום אחראי של בינה מלאכותית דורש הקמת מעקות ביטחון

48% מהמשיבים לסקר אחרון של גיטלאב דיווחו על דאגה שהקוד שנוצר על ידי בינה מלאכותית עשוי שלא להיות כפוף לאותה הגנה על זכויות יוצרים כמו קוד שנוצר על ידי בני אדם, ו-42% דואגים שהבינה המלאכותית עלולה להכניס פרצות אבטחה.

כדי ליהנות באופן בטוח ואסטרטגי מיעילות הבינה המלאכותית, ארגונים יכולים להימנע ממלכודות, כולל דליפת נתונים ופרצות אבטחה, על ידי זיהוי תחילה של אזורים בארגון שבהם הסיכון הוא הנמוך ביותר. זה יאפשר להם לבנות שיטות עבודה מומלצות באזור נמוך סיכון תחילה, לפני הרחבת השימוש בבינה המלאכותית לצוותים נוספים, ולהבטיח שהיא מתרחבת באופן בטוח.

שנית, ארגונים יכולים לחפש שותפים שיכולים לעזור להם לאמץ AI באופן בטוח, ולהבטיח שהם בונים על פי שיטות עבודה מומלצות לאבטחה ופרטיות. זה יאפשר להם לאמץ בינה מלאכותית בהצלחה וללא פגיעה בהקפדה על תקני תאימות, או סיכון ליחסים עם לקוחותיהם ובעלי העניין שלהם.

לבסוף, מנהלים יכולים ליצור מדיניות אבטחה ותוכניות חירום שקשורות לשימוש בבינה מלאכותית, ולבחון איך שירותי ה-AI מטפלים בנתונים קנייניים ושל לקוחות, כולל אחסון הפקודות שנשלחו אליהם והתוצאות שהתקבלו מהמודלים שלהם. ללא גדרות הביטחון הללו, ההשלכות הנובעות עלולות להשפיע באופן רציני על האימוץ העתידי של בינה מלאכותית בארגונים.

כשאנחנו מתמודדים עם האפשרויות המהפכניות של הבינה המלאכותית, חיוני שארגונים יתקדמו בערנות ובחכמה. הם נדרשים להעמיק את הבחינה שלהם בנוגע לאופן שבו הם מטמיעים את ה-AI, כדי להבטיח שהתהליך תואם לערכיהם העסקיים ולמסגרות האבטחה שהם מציבים. על המנהלים מוטלת האחריות להיכנס לשיחות משמעותיות עם ספקי הבינה המלאכותית, לשים דגש על שמירת הזכויות על הרכוש הרוחני ולהקדיש משאבים לפיתוח מערכות הגנה ברורות.

באמצעות גישה מושכלת ומחויבת להטמעת ה-AI, עסקים יוכלו להשיג את היתרונות הרבים שלה בזמן שהם מגנים על עצמם מפני חששות אפשריים. נתקדם לעבר עידן חדש של בינה מלאכותית בהתחייבות לנהלים אתיים ולשמירה על הביטחון והיעילות.

אירועים קרובים