היי-טק בערד: רד-בינת תממן תואר במדעי המחשב ל-40 תושבים

החברה - בשיתוף פעולה עם העירייה ועוד מספר גופים - מציעה מלגה חודשית ומבטיחה להעסיק את הבוגרים בשורותיה ● בכך היא מפתחת את התחום הטכנולוגי בעיר הדרומית

יהודה זיסאפל, יו"ר ונשיא קבוצת רד-בינת. צילום: ניב קנטור

קבוצת רד-בינת, ממובילות ההיי-טק בישראל, ועיריית ערד מציעות לצעירים ולצעירות מימון של שכר הלימוד לתואר במדעי המחשב, מלגת קיום ותעסוקה לאחר שיסיימו את הלימודים. 40 התושבים הנבחרים מערד שזכו במלגה החלו ממש לאחרונה את לימודיהם.

הקבוצה, בעלת 20 חברות היי-טק בישראל, בחרה לקיים בערד את התכנית ללימודים ותעסוקה לתושבי העיר, מסיימי ומסיימות שירות בצה"ל או שירות לאומי, ולפתוח קמפוס לימודי שבוגריו ייקלטו באחת מחברות הקבוצה שתתמקם בערד. הפרויקט הוא פרי שיתוף פעולה עם יהודה זיסאפל, נשיא רד-בינת, עם עיריית ערד, האוניברסיטה הפתוחה, קק"ל וח"כ רוברט אילטוב, יו"ר שדולת ההיי-טק בכנסת.

תכנית קמטק של רד-בינת מאמצת את ערד

תכנית הלימודים קמטק של רד-בינת תממן את שכר הלימוד במכינה ובאוניברסיטה במסלול מדעי המחשב וסייבר. התכנית תממן גם מלגה חודשית לכל סטודנט בגובה של 1,200 שקלים, ובנוסף את התשלומים לשיעורי תגבור, ספרי לימוד, מחשב אישי ועוד. ראוי לציין שלתכנית זו לא נדרשת עמידה בתנאי קבלה אקדמיים, והיא מונגשת לכל מי שמעוניין ונמצא מתאים להשתתפות בה.

לאחר סיום הלימודים מובטחת לבוגרים השתלבות מלאה ורציפה בקבוצת רד-בינת, בשכר התחלתי של כ-12 אלף שקלים ברוטו לחודש. ויש גם רשת ביטחון – נשירה מהמסלול האקדמי אחרי שנתיים תאפשר קבלת תעודת טכנאי/הנדסאי במחשבים.

עיריית ערד, החברה הכלכלית של העיר ומרכז הצעירים לקחו על עצמם להוציא את היוזמה הזו לפועל, על ידי פרסום מסלול התכנית, שיווקה בעיר, גיוס מתעניינים, ארגון כנס מידע לנרשמים ועוד.

אל התכנית היוקרתית התקבלו כ-40 תושבים בגילאי 20-40. לפני מספר שבועות הגיעו המתקבלים לכנס ההיי-טק הראשון במרכז הצעירים, שם המתינו להם אנשי רד-בינת, ובראשם זיסאפל, ראש עיריית ערד, עו"ד ניסים בן חמו, נציגי האוניברסיטה הפתוחה, ובראשם מנכ"ל האוניברסיטה, עמית שטרייטעומר הרפז, נציג קק"ל, וח"כ אילטוב. המתעניינים הרבים שמעו הסבר על התכנית, את התחייבות הגופים המובילים ועל תנאי הקבלה לתכנית והעמידה במסגרות הלימודים והעבודה בחברה.

באותו הכנס סיפר ראש העיר על היוזמה פורצת הדרך: "את תחילת דרכי המקצועית עשיתי כסמנכ"ל באחת מחברותיו של יהודה זיסאפל. כששמעתי על היוזמה הזו שמחפשת בית, מיהרתי להציע את ערד ולהעמיד לתכנית את כל יכולותיה של העירייה. אתגר התעסוקה וההשכלה הגבוהה עומד במרכז וכעת, מקבל תנופה. ערד תוביל את תחום ההייטק בנגב".

זיסאפל סיפר על הבחירה בערד, ואמר כי "מדובר בפרויקט ייחודי שיוביל את העיר לניצחון במרכיב התעסוקה בקרב הצעירים. פניתי בזמנו למספר ראשי ערים והרציני ביותר מכולם היה ראש עיריית ערד ואני שמח שבחרנו בערד להרים את הפרויקט הזה".

שטרייט אמר באותו כנס היכרות ש-"מדובר בפרויקט פורץ דרך אשר ינגיש את מקצועות המחשב והסייבר לפריפריה".

הצלחת הפרויקט מבטיחה להוציא לדרך מחזורי לימוד נוספים.

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים