מאיצים את העיר החכמה בקריית גת

עיריית קריית גת מובילה מיזם נדל"ן בשם כרמי גת, שיהיה מבוסס כולו על תשתיות עיר חכמה ● לצורך כך, היא משיקה אקסלרטור שפונה לסטארט-אפים שרוצים לפתח פתרונות מתאימים

יוזמה חדשה בקריית גת. טל כתרן. צילום: יח"צ

השאיפה לארח סטארט-אפים נכללת באסטרטגיה של ערים רבות בישראל, אבל רק חלק קטן מהן מצליחות בכך. לרשימה של הערים בארץ שמעודדות סטארט-אפים מצטרפת קריית גת.

במסגרת התפתחות העיר, מובילה העירייה מיזם נדל"ן שנקרא כרמי גת, שיהיה מבוסס כולו על תשתיות עיר חכמה. כך, למשל, פינוי הזבל בשכונה, שתכלול 7,500 יחידות דיור, יהיה מבוסס על פתרונות של סטארט-אפים. הפתרונות ימחשבו את כלל תהליך האיסוף, כאשר פחי הזבל יתקשרו עם משאיות הזבל ויקבעו עבורן את מסלול ותדירות האיסוף, משום שהחיישנים יאפשרו לדעת מהי כמות הזבל בכל פח.

הפרויקט הזה הוא חלק מתוכנית אב אותה מוביל ראש עיריית קריית גת, אברהם דהרי. הוא כולל גם אפליקציה עירונית שבמשולב עם תוכנות אחרות תדע לנתח, לפלח ולהפיק תובנות מהררי המידע שיזרום אליה.

כדי לתת מענה לחזון הזה וכדי לעודד סטארט-אפים בתחום העיר החכמה לפעול בתחומה, הקימה העירייה יחד עם היזם טל כתרן אקסלרטור שנקרא Gat IT. המטרה שלו היא להציב בפני היזמים החדשים שורה של משימות שקשורות לניהול השכונה החדשה ואחר כך לניהול העיר בכלל. הפתרונות אמורים לסייע לניטור ולניהול מידע שיזרום אל המוקד העירוני, לשיפור הקשר עם התושבים, להתייעלות אנרגטית, להגברת הביטחון האישי ולניהול חכם של כל התשתיות.

כתרן הוא מוותיקי היזמים מפעילי האקסלרטורים בישראל ונחשב לגורו בתחומו. לדבריו, מדובר באתגר מעניין וחשוב לעיר כמו קריית גת וגם ליזמים החדשים. הוא ציין כי במחזור הראשון של התוכנית צפויים להשתתף 10 סטארט-אפים בעלי טכנולוגיות שונות בתחום הערים החכמות.

עוד אמר כתרן כי "אנחנו מאפשרים גם ליזמים בשלב ה-Seed להקים חברה, גם אם הם בשלב המחקר, ומסייעים להם לשלב חלק מהטכנולוגיות בשכונה החדשה ואחר כך בעיר כולה".

כמו בכל מאיץ טכנולוגי, היזמים שייבחרו יקבלו ליווי מקצועי מחברות וממנטורים, במטרה לסייע להם בניהול, שיווק ואדמיניסטרציה.

מה מציעים היזמים?

עיון קצר ברעיונות שהעלו בעלי המיזמים שרוצים להצטרף למאיץ מוכיח שוב עד כמה הנושא של עיר חכמה מהווה תשתית לפיתוח פתרונות חדשניים, שהם בבחינת Win-Win – הן לבעלי הרעיון והן לרשות המקומית. במקרה של קריית גת זה בולט במיוחד, משום שהיא שואפת להיות אחת הערים החכמות המובילות בישראל.

שלושה יזמים – קירל דדול, פבל גורביץ' ומקס גולדשטיין – פיתחו מערכת סולרית לחימום מרכזי בבניינים רבי קומות. המערכת משתמשת בקולטים מבוססי צינורות ואקום, שהופכים למכשירי אינטרנט של הדברים, לצורך ניטור. מערכת דומה כבר הותקנה בראש העין.

שני יזמים אחרים – טל קולנדר וגלעד רז – פיתחו אפליקציה שמסייעת להורים לתאם הסעות משותפות לפעילויות שונות כגון חוגים ובתי ספר. האפליקציה מבוססת על מעגלים חברתיים קיימים, כמו קבוצות הורים במוסד חינוכי.

מערכת אחרת, שפותחה על ידי היזם ישראל דדון, מוצבת במעברי חצייה, מנטרת את דפוסי ההתנהגות של הולכי הרגל ומתריעה הן בפניהם והן בפני הנהגים על סכנות שעלולות לגרום לתאונה.

יש גם רעיון נחמד של אימון ספורטיבי מרחוק בעזרת מציאות רבודה, שכוללת ערכה ללימוד עצמי של אומנויות לחימה או פילאטיס. מאחורי הרעיון הזה עומד היזם אריאל אשכול.

אלה רק דוגמאות ובימים אלה משלימים מנהלי האקסלרטור את הבחירה של היזמים שישתתפו בתוכנית, שתחל ב-20 ביוני.

השורה התחתונה: האקסלרטור שייחנך בקריית גת יהווה עוד הוכחה שלרשויות המקומיות יש תפקיד נכבד בקידום החדשנות הדיגיטלית של המדינה, בסיוע לחבורת צעירות להתחיל את חייהן מבלי להיכנס להוצאות ולהתחייבויות מעיקות, ולאפשר להן להציג את הפתרון שייושם בעיר, בדרך לפריצה לשווקים בינלאומיים. נדבך חיובי נוסף בו הוא שמדובר בעיר דרומית, מה שמחזק את התרחבות אומת הסטארט-אפים לפריפריה, עם כל המשמעויות שיש לכך.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים