"איראן וחיזבאללה פגעו בסייבר בפעילות יוניפי"ל בלבנון"

כך סיפר היום (ד') שר הביטחון, בני גנץ, במהלך נאום שנשא במסגרת כנס הסייבר הבינלאומי של מרכז הסייבר באוניברסיטת ת"א ● "השלוחים החדשים הם טרוריסטים עם מקלדת, שדינם כמו לוחמי ארגוני טרור אחרים", אמר

שר הביטחון, בני גנץ, נואם בכנס הסייבר הבינלאומי.

שר הביטחון, בני גנץ, נאם היום (ד') במסגרת כנס הסייבר הבינלאומי של מרכז הסייבר באוניברסיטת ת"א.

בין השאר סיפר גנץ בנאומו כי "איראן מפעילה את שלוחיה גם בממד הסייבר: אני יכול לחשוף היום, שלאחרונה אותרה פעילות של גופי הביטחון האיראנים בשיתוף עם חיזבאללה, בכדי לפגוע בפעילות כוחות יוניפי"ל בלבנון. זאת על ידי מימוש מבצע בסייבר, שמטרתו הייתה לגנוב חומרים על היערכות יוניפ"ל במרחב, ושימוש בהם על ידי חיזבאללה. זוהי פגיעה נוספת של איראן וחיזבאללה באזרחי לבנון וביציבותה של לבנון".

גנץ הדגיש בדבריו ש-"ישראל מכירה את מערכות הסייבר של יריביה ואת דרכי הפעולה שלהם. אנו רואים בשנים האחרונות תופעה של קבוצות האקרים מטעם איראן, שפועלות מול ישראל ומדינות נוספות".

"השלוחים החדשים", המשיך והרחיב גנץ, "הם טרוריסטים עם מקלדת, שדינם כמו לוחמי ארגוני טרור אחרים. אנחנו יודעים מי הם, אנחנו פוגעים בהם ובשולחיהם, וגם היום הם על הכוונת שלנו – ולא רק בממד הקיברנטי. שום מתקפה מול אזרחי ישראל לא תעבור לסדר היום, והאחריות היא של התוקפים ושל המדינה שמממנת ושולחת אותם. תקיפת סייבר יכולה להיענות במגוון דרכים במרחב הסייבר ובמרחבים נוספים".

עוד לדברי גנץ: "איראן מובילה את טרור הסייבר – ועושה מהלכים שמטרתם להשפיע על תהליכים דמוקרטיים ועל ממשלים, כפי שקרה בבחירות לנשיאות ארצות הברית ובניסיונות נוספים שישראל מודעת אליהם. פעולות כמו זו של יחידת 'שאהיד כאווה', שאספה מידע על ספינות, תחנות דלק ומפעלי תעשייה במספר מדינות, נעשו תחת דירקטיבה ישירה של ההנהגה האיראנית ומשמרות המהפכה, כפי שנחשף בתחקירים".

קרא לציבור להפגין "אחריות קיברנטית"

"בשנים האחרונות בלמנו ניסיונות רבים לפרוץ לחברות פרטיות וציבוריות, בארץ ובחו"ל", סיפר גנץ. "אני קורא גם לציבור לדרוש 'אחריות קיברנטית', ולהעניש חברות וגופים שלא פועלים בהתאם להנחיות".

גנץ התייחס גם לכוח הפעולה הישראלי בגזרת הסייבר והסביר: "המשימה העליונה שלנו, בצבא, בתעשיות ובארגוני הביטחון השונים היא לבנות את האנשים, להכשיר אותם, ולהשאיר אותם. אני והרמטכ"ל הצבנו את הנושא הזה כאחת המשימות המרכזיות ביחידות הרלבנטיות. אנחנו בוחנים את בניין הכוח כל העת – גם בהיקפי כוח האדם, גם בנושא ההכשרות וגם בנושא המשימות. בשנים הקרובות נצטרך גם לבחון את צורת ההתארגנות, הניהול והתפעול של לוחמת הסייבר, על מאפייניה ההתקפיים וההגנתיים בצה"ל ובמערכת הביטחון כולה".

גנץ סיכם ואמר כי "יש חשיבות גדולה לשיתופי הפעולה שלנו עם העולם מול איראן גם בממד הסייבר. את אותם שיתופי פעולה שאנו בונים באזור מול איראן, בהיבטים של הגנה מול איומים שונים – אנחנו מרחיבים גם בממד הסייבר".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים