יוזמה ישראלית: מרכז הדרכה להיי-טק ובית תוכנה יוקמו בגיאורגיה

אנשי עסקים ישראלים, בשיתוף אוניברסיטת BTU, יעמדו מאחורי ההקמה שמעוניינת לענות לצורך הקיים במדינה - כיום יש מחסור של כ-5,000 מתכנתים בשוק ההיי-טק הגיאורגי ● בית התוכנה שיוקם יפתח תוכנות ואפליקציות בעבור חברות גיאורגיות וחברות בינ"ל

מימין לשמאל: הרקטור פרופ' מיכאל בתיאשוילי, רקטור אוניברסיטת BTU יחד עם מני בניש, מיוזמי שיתוף הפעולה וקונסול כבוד של גיאורגיה בישראל. צילום: יח"צ

הסכם שיתוף פעולה להקמת מרכז הדרכה והכשרה למקצועות היי-טק ובית תוכנה, שיוקמו על ידי אנשי עסקים ישראלים ושותפים מגיאורגיה, נחתם בשבוע האחרון בגיאורגיה עם אוניברסיטת BTU (ר"ת Business and Technology University) ללימודי מנהל עסקים וטכנולוגיה שבטביליסי הבירה.

מובילי המיזם כוללים את איש העסקים הישראלי מני בניש, הבעלים של חברות בתחומי הנדל"ן, מלונאות ובעל אחזקות בחברות טכנולוגיה בגיאורגיה, והמכהן כקונסול כבוד של גיאורגיה בישראל; את השותף הבכיר במיזם, ערן לסר, יו"ר קבוצת אקסטרים, מהמייסדים ולשעבר מנכ"ל משותף של מכללת ג'ון ברייס מקבוצת מטריקס, שכיהן בעבר כראש תחום ההדרכה בממר"ם, ובעל ניסיון רב בהקמת מרכזי פיתוח והדרכה במדינות שונות וביניהן סין, בולגריה, הונגריה, אוקראינה; ואת מוביל המיזם באוניברסיטת BTU – הרקטור פרופ' מיכאל בתיאשוילי. על התומכים בשיתוף הפעולה נמנים חבר הפרלמנט הגיאורגי, איליה צולייה, וחבר הפרלמנט, אירקלי מזורנישוילי.

TECH- Hub – יוקם במתחם אוניברסיטת

אוניברסיטת BTU היא אוניברסיטה פרטית, שהוקמה בספטמבר השנה באזור הנחשב ל"עמק הסיליקון של טביליסי", עם מעל אלף סטודנטים הלומדים לתואר ראשון ותואר שני בטכנולוגיה ומנהל עסקים. אירוע הפתיחה של האוניברסיטה נערך בהשתתפות ראש ממשלת גיאורגיה, שר החינוך והמדע ואנשי עסקים וטכנולוגיה מגיאורגיה ומחברות בינ"ל.

בוגרי כל האוניברסיטאות, בעלי תואר ראשון ותואר שני בגיאורגיה, יוכלו להשתלב, לאחר תהליך סינון קפדני, במרכז ההדרכה של המכללה – TECH- Hub – שיוקם במתחם אוניברסיטת BTU.

הסכם שיתוף הפעולה זוכה לתמיכת ממשלת גיאורגיה, אשר נתנה ברכתה ובהמשך יש אפשרות שתשתתף גם בהשקעה כספית של תקציבים ייעודיים. ממשלת גיאורגיה מחפשת פתרונות למצוקת אנשי טכנולוגיה – מפתחים ומתכנתים – כאשר כיום קיים במדינה מחסור של כ-5,000 מתכנתים, הדרושים לענף ההיי-טק המקומי באופן מיידי. בנוסף יציע המרכז שירותים לחברות בינלאומיות.

לדברי מני בניש, "המיזם מתוכנן להכשיר בשנה הקרובה כמאה מתכנתים, ויעניק מלגות לימודים לחמישים מועמדים מצטיינים בכל שנה, במימון מכללת TECH- Hub. הקורסים יהיו במתכונת של בין ארבעה חודשים עד שנה. החל מ-2019 המיזם יהיה ערוך להכשיר עד 700 מתכנתים בשנה, ולהרחיב בהתאם את היקף ההשקעה הכולל. במקביל, אנו נקים בית תוכנה של TECH- Hub, שיקלוט את מצטייני ההכשרה המקצועית, ויפתח תוכנות ואפליקציות בשפות פיתוח שונות, עבור חברות גיאורגיות וחברות בינלאומיות".

לדברי ערן לסר, "אנו מפתחים פעילות שתסייע לפתח את ענף ההיי-טק בגיאורגיה ולתת מענה מהיר יחסית למחסור העצום במתכנתים ועובדי היי-טק, באמצעות שיתוף פעולה והקניית ידע וניסיון רב שנים בתחום. לגיאורגיה יש יתרונות של מיקום אטרקטיבי, לצד שליטה באנגלית של בוגרי האוניברסיטאות, וכן אמינות ולויאליות שהם מרכיב חשוב ומרכזי בפיתוח תוכנה עבור חברות בכל העולם".

ממשלת גיאורגיה מעודדת השקעות בתחומים שונים, ובפרט בתחום ההיי-טק לחברות תוכנה, כאשר נושא הפיתוח הטכנולוגי הוא אחד מחמש המטרות האסטרטגיות של הממשלה בקדנציה הנוכחית. מדיניות הממשלה היא לעודד השקעות של חברות היי-טק בתחום התוכנה גם על ידי מדיניות מס מקלה משמעותית, ובכלל זה לא גובה המדינה מס על הרווחים ואין מס על הדיבדנדים של בעלי המניות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים