דייב דה וולט, יו"ר FireEye – עוזב את החברה

העזיבה מגיעה לאחר שלפני חצי שנה הודח דה וולט מתפקיד המנכ''ל ● קווין מנדיה, נשיא החברה ולשעבר מנכ"ל מנדיאנט - תפס את מקומו

דייב דה וולט, מנכ"ל FireEye. צילום: יח"צ

דייב דה וולט, יו"ר FireEye, עוזב את החברה. כך הודיעה ספקית אבטחת המידע באחרונה. על פי החברה, לא ימונה לו מחליף בשלב זה, אולם החיפושים לאיוש המינוי החלו.

העזיבה מגיעה לאחר שלפני חצי שנה הודח דה וולט מתפקיד המנכ"ל – לאחר חודשים של שמועות על כסאו המתנדנד. קווין מנדיה, נשיא החברה ולשעבר מנכ"ל מנדיאנט (Mandiant), שאותה רכשה FireEye – תפס את מקומו.

דה וולט שימש בעבר נשיא ומנכ"ל מק'אפי (McAfee) יצרנית תוכנת האנטי-וירוס. זו נרכשה על ידי אינטל (Intel) בעבור 7.7 מיליארד דולר בשנת 2011. מק'אפי הייתה יריבתה המיתולוגית של סימנטק (Symantec) שנים רבות והייתה שנייה לה בעולם אבטחת המידע. בסמוך לעזיבת דה וולט, מייק בראון, מנכ"ל סימנטק, הודח מתפקידו, על רקע אי-עמידה ביעדי המכירות של ענקית אבטחת המידע.

דה וולט שימש מנכ"ל FireEye זה ארבע שנים. במהלך תפקידו אירעו אירועי אבטחת מידע רבים, מה שעשה רק טוב למניית החברה, שהונפקה ב-2013, ולאחר שחוותה עלייה, שהגיעה לשיאה בפברואר 2014 – אז עמדה על 85 דולר – ירדה בעשרות אחוזים. כאשר מונה ליו"ר, אמר דה וולט כי "אני לא מסתכל על השינוי כעל פרישה". בתקופת היותו מנכ"ל, החברה זכתה לפריחה בשל היותה חלוצה בתחום מניעת מתקפות מתקדמות – לצד ביקורת מצד האנליסטים של וול סטריט, על ביצועיה הכספיים של החברה.

לחסום מתקפות סייבר עוד לפני שהגיעו למערכת

עוד שימש דה וולט גם מנכ"ל דוקומנטום (Documentum), יו"ר מנדיאנט, בטרם זו נרכשה על ידי FireEye, וכאמור, עד לפני חצי שנה – מנכ"ל החברה. הוא חבר הנהלת חברת התעופה דלתא (Delta), ובשמונה שנים האחרונות היה חבר במועצה המייעצת להגנת הסייבר של נשיא ארצות הברית לשעבר, ברק אובמה.

לפני ימים אחדים דה וולט מונה ליו"ר ForgeRock, סטארט-אפ העוסק בניהול זהויות דיגיטליות. כעת, עם עזיבתו את FireEye, דה וולט ירחיב את היקף פעילותו בחבר המנהלים של דלתא.

בינואר 2014 FireEye רכשה את חברת אבטחת המידע מנדיאנט תמורת יותר מיליארד דולר. FireEye האמריקנית מיוצגת בישראל על ידי אינוקום מקבוצת אמן, והיא נחשבת לבין המובילות בתחום עצירת מתקפות הסייבר הממוקדות (APT). הליבה של פלטפורמת FireEye היא מנוע וירטואלי, שמזהה וחוסם מתקפות סייבר עוד לפני שהגיעו למערכת המחשוב הארגונית.

מנדיאנט זכתה לפרסום בינלאומי נרחב ב-2013, כאשר תחקיר שלה העלה כי צבא סין קשור למתקפות על מערכות של חברות וסוכנויות בארצות הברית. הניו-יורק טיימס (New York Times) "ניצל" את המתקפה הארוכה שאירעה על המחשבים שלו וערך תחקיר במטרה לגלות מהיכן מבוצעות מתקפות על חברות וסוכנויות ממשל אמריקניות.

חשבונות מוסתרים

העיתון שכר את שירותי מנדיאנט, שהעלו כי בבניין משרדים בן 12 קומות בשנגחאי פועלת יחידה 61398 של צבא סין, וכי "אחוז מדהים" מהמתקפות נגד ארגונים בארצות הברית מבוצע משם. העיתון ערך את התחקיר לאחר שנפל קורבן למתקפה מקוונת בת ארבעה שבועות, שבמסגרתה גנבו האקרים סיסמאות של עובדים בניסיון להגיע למקורות של כתבת תחקיר על ראש ממשלת סין, וון ג'יא-באו.

המתקפות הקיברנטיות על העיתון החלו מיד לאחר פרסום כתבת תחקיר. בכתבה פורסם כי בני משפחתו של וון צברו הון רב בזכות מעמדו, העומד על -2.7 מיליארד דולר ומצוי בחשבונות מוסתרים. על פי התחקיר, נכסים אלה נאספו ב-10 השנים האחרונות, בתקופה שבה כיהן וון כראש ממשלת סין.

מנדיה, מייסד מנדיאנט, הקים את החברה הנושאת את שמו ב-2004. בעברו שימש כחוקר הונאות סייבר בחיל האוויר האמריקני, והוא חיבר כמה טקסטים בנושא, שהאנליסטים לתחום מכנים "מכוננים ומשפיעים". התוכנות של מנדיאנט מנתחות התקפות סייבר, על ידי מיכון תהליכים המצביע על אותן מתקפות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים