יונדאי מחפשת טכנולוגיות ישראליות לקראת פתיחת מרכז חדשנות מקומי

"במהלך השנה הבאה מתכוון הקונצרן לפתוח בישראל מרכז חדשנות במטרה לרתום טכנולוגיות ישראליות לטובת הקונצרן הקוריאני", אמר ד"ר יאנגצ'או צ'אי, סגן נשיא יונדאי העולמית לאסטרטגיה ופיתוח

קונצרן יונדאי (Hyundai) נכנס לישראל. במהלך נאומו בוועידת ראש הממשלה לתחליפי דלקים ותחבורה חכמה, אמר ד"ר יאנגצ'או צ'אי, סגן נשיא יונדאי העולמית לאסטרטגיה ופיתוח, כי "במהלך השנה הבאה מתכוון הקונצרן לפתוח בישראל מרכז חדשנות במטרה לרתום טכנולוגיות ישראליות לטובת הקונצרן הקוריאני.

ד"ר צ'אי ציין במהלך נאומו כי "השינוי שעובר עולם התחבורה הוביל את יונדאי לפתוח לפני מספר חודשים חטיבת אסטרטגיה וטכנולוגיה שנועדה לעסוק בשינויים הטכנולוגיים בעולם התחבורה".

עוד הוסיף כי "מרכז ה-R&D של הקונצרן בישראל שייפתח במהלך 2018 יעסוק במספר תחומים כגון אנרגיה, ערים חכמות, אינטליגנציה מלאכותית, תחבורה חכמה ורובוטים".

כמו כן, אמר "כי גישת יונדאי בישראל תהיה חיבור עם מספר שותפים וניצול הזדמנויות עסקיות וכי המרכז יחפש ויעסוק בסטארט-אפים, השקעות ושיתופי פעולה. המטרה בפעולות אלו היא להאיץ רעיונות חדשניים ולחברם לקונצרן".

צ'אי הזכיר את השותפות הקיימת עם הטכניון בישראל וציין כי יונדאי עובדת בשיתוף פעולה עם הטכניון וגופים נוספים במטרה לספק את הטכנולוגיה הדרושה עבור הקונצרן. הוא דיבר בהתלהבות על החדשנות הישראלית, על ההתאמה בין הקונצרן הקוראני לשוק הטכנולוגיה הישראלי, על הדמיון בין שתי המדינות (ישראל ודרום קוריאה) ועל העובדה שהשיתוף פעולה הינו משתלם לשני הצדדים.

ד"ר ענת בונשטיין, ראש מנהלת תחליפי דלקים ותחבורה חכמה במשרד ראש הממשלה. צילום: ניר שמול

ד"ר ענת בונשטיין, ראש מנהלת תחליפי דלקים ותחבורה חכמה במשרד ראש הממשלה. צילום: ניר שמול

ד"ר ענת בונשטיין, ראש מנהלת תחליפי דלקים ותחבורה חכמה במשרד ראש הממשלה, אמרה בפתיחת הכנס כי הוועידה מציגה את מובילותה של ישראל בתחום התחבורה החכמה, כשאורחי הוועידה מגיעים מכל העולם, בניהם גם בכירי תעשיית הרכב והתחבורה הבינלאומיים.

ד"ר בונשטיין ציינה כי ישראל מובילה מהפכה ומשנה את העולם עם טכנולוגיית התחבורה החכמה והוסיפה כי במהלך השנה הקרובה מנהלת תחליפי הדלקים ותחבורה חכמה, בשיתוף עם שאר השותפים לתוכנית לתחליפי לדלקים ולתכנית הלאומית לתחבורה חכמה, תמשיך לתמוך בפרויקטים קיימים וכי צעדים שונים בתכנית הלאומית לתחבורה חכמה יבשילו במהלך שנת 2018: פיילוטים, אפשור ניסויים, רגולציה תומכת ופתיחת מסדי מידע.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים