סיילפוינט מגייסת כדי לקבל בהנפקה שווי של 11.5 מיליארד דולר
חברת אבטחת הזהויות נמצאת בבעלות קרן תומא בראבו ומגייסת עד מיליארד דולר ● מדובר בהנפקה הראשונה בתעשיית הגנת הסייבר מזה תשעה חודשים

סיילפוינט מבקשת לגייס עד קרוב למיליארד דולר במסגרת ההנפקה המתוכננת שלה לציבור בנאסד"ק – כך הודיעה החברה באחרונה. ספקית אבטחת הזהויות דיווחה לרשות ניירות ערך של ארצות הברית (SEC) כי היא תציע 47.5 מיליון מניות בטווח מחירים שינוע בין 19 ל-21 דולר למניה.
לפי המסמכים שהיא הגישה, גם בעלי המניות מתכננים למכור 2.5 מיליון מניות – מהלך שמאותת שהחברה מתקרבת להשלמת ההנפקה המתוכננת. סיילפוינט חשפה בפומבי את כוונות ההנפקה שלה בינואר השנה.
ההנפקה תעניק לסיילפוינט שווי של עד 11.5 מיליארד דולר, אם המניות יימכרו במחיר העליון שלהן.
הנפקה שנייה של סיילפוינט
אם ההנפקה של סיילפוינט תושלם, היא תהיה הראשונה בתעשיית אבטחת הסייבר מזה תשעה חודשים, והשלישית בלבד מאז 2021. ההנפקה האחרונה עד כה בענף הייתה של רובריק – הנפקה שהושלמה באפריל אשתקד.
סיילפוינט הוקמה ב-2005. עשור לאחר מכן היא רכשה את ווייטבוקס הישראלית, תמורת עשרות מיליוני דולרים. ווייטבוקס סיפקה פתרונות בתחום ניהול הזהויות והרשאות הגישה, שמאפשרים לארגונים לבקר ולפקח על משתמשים והרשאות במערכות ה-IT שלהם. סיילפוינט הונפקה ב-2017 ופעלה כחברה ציבורית עד אוגוסט 2022 – או אז היא נרכשה על ידי קרן הון-הסיכון הפרטית תומא בראבו, תמורת 6.9 מיליארד דולר. כעת, כאמור, תומא בראבו מעוניינת להנפיק אותה שוב.
"הביקוש לפתרונות אבטחת זהויות גדל מאז ההנפקה הראשונה"
מארק מקליין, מנכ"ל סיילפוינט, צוטט במכתב שצורף למסמכים שהחברה הגישה ל-SEC באומרו ש-"העניין באבטחת זהויות גדל במידה ניכרת מאז ההנפקה הקודמת של החברה, והרעיון של נקיטת גישה ממוקדת זהות לאבטחה נתפס כעת לעתים קרובות כקריטי. בשל מציאות חדשה זו, אנחנו מאמינים שהביקוש לפתרונות אבטחת זהויות גדל בשנים שחלפו מאז ההנפקה הראשונה שלנו".
לפי הדיווח ל-SEC, לסיילפוינט היו הכנסות כוללות של 621.5 מיליון דולר בין החודשים פברואר לאוקטובר 2024. מדובר בצמיחה של 25% לעומת התקופה המקבילה שנה קודם לכן, אז היו לחברה הכנסות של 496.9 מיליון דולר. ההפסד מפעילות הצטמצם ל-158.52 מיליון דולר, לעומת 267.5 מיליון בתקופה המקבילה.
באפריל 2022, כשהחברה נרכשה על ידי תומא בראבו, אמר מקליין כי "אנחנו רוצים להאיץ את הצמיחה בתחום אבטחת הזהויות הארגוניות באמצעות ההשקעה של הקרן". תומא בראבו היא תומכת ורוכשת מרכזית של שחקנים מובילים בתעשיית אבטחת הסייבר בשנים האחרונות.
סיבה נוספת לצמיחה שהחברה חוותה היא מגפת הקורונה. "היינו בשלבים המוקדמים של טרנספורמציית ה-SaaS שלנו, והיא הואצה במהלך המגפה, כי ארגונים היו צריכים להפוך את הפעילות שלהם לדיגיטלית – ולעשות זאת במהירות", כתב המנכ"ל. "מאז, טרנספורמציית ה-SaaS שלנו הושלמה באופן משמעותי: רוב בסיס הלקוחות שלנו משתמשים בפתרון התוכנה כשירות שלנו, מרבית הלקוחות החדשים בוחרים בפתרון זה ורבים מלקוחותינו שוקלים לעבור אליו".
ההנפקה – מהלך שאנליסטים אוהבים
אנליסטים ציינו לחיוב את המהלך של סיילפוינט וכתבו כי "נראה שההנפקה הצפויה מהווה סימן לאופטימיות מוגברת סביב שוק הנפקות הטכנולוגיה ב-2025".
עוד ספקיות אבטחה שמתכוונות לצאת להנפקה הן נטסקופ, שרוצה להשלים הנפקה במהלך המחצית השנייה של השנה, ו-וויז, שמינתה באחרונה שני נשיאים וסמנכ"ל כספים – כדי לסייע בהכנות להנפקה.
תגובות
(0)