בשל מכסי טראמפ: ענקיות השבבים AMD ו-NVIDIA מסיטות ייצור לארה"ב
צעדי ענקיות הטק האמריקניות נועדו לחזק את שרשרת האספקה ולהימנע ממכסים עתידיים, וזאת על רקע מדיניות הסחר הבלתי צפויה של הנשיא האמריקני החדש/ישן

ענקיות השבבים האמריקניות AMD (ר"ת Advanced Micro Devices) ואנבידיה (NVIDIA), הודיעו בימים האחרונים כי יחלו לייצר חלק ממוצריהן במפעלי TSMC (ר"ת Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) החדשים שבאריזונה, וכן כי באופן כללי בכוונתן להרחיב את פעילות הייצור שלהן בארץ מוצאן.
ההחלטות הללו מגיעות על רקע איומים עכשוויים בהטלת מכסי יבוא שנשמעים ממשלו של הנשיא האמריקני החדש/ישן דונלד טראמפ, אשר בוחן כיום האם ייבוא של מוליכים למחצה מהווה איום על הביטחון הלאומי – החלטתו יכולה להוביל להטלת מכסים על מוצרי החברות הללו. נזכיר כי לעת עתה שבבים הוחרגו מהמכסים שהטיל טראמפ, אשר הוקפאו למספר חודשים ושבינתיים תקפים רק בנוגע לסין.
NEWS: For the first time, NVIDIA’s AI supercomputers will be built entirely in the U.S. — working with leading manufacturing partners to design and build factories.
Production has also started for NVIDIA Blackwell chips at TSMC’s chip plants in Arizona.https://t.co/ai9f6BMesH
— NVIDIA Newsroom (@nvidianewsroom) April 14, 2025
אנבידיה כבר מייצרת את שבבי Blackwell באריזונה

ג׳נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה, ב-GTC 2025. צילום: יח"צ
אנבידיה הכריזה על תוכניות שאפתניות לייצר בארצות הברית תשתית בינה מלאכותית בהיקף של עד חצי טריליון דולר (500 מיליארד דולר) בארבע השנים הקרובות. זאת באמצעות שותפויות עם TSMC לייצור שבבי Blackwell ב-אריזונה, וכן דרך הקמת מפעלי ייצור מחשבי-על בטקסס, בשיתוף עם פוקסקון (Foxconn) ו-Wistron.
ענקית השבבים מתכננת לייצר בארה"ב יחד עם שותפי הייצור שלה, מחשוב-על שלם ומבוסס AI זו הפעם הראשונה.
למעשה החברה כבר החלה בייצור שבבי Blackwell המתקדמים שלה במפעלי TSMC בפניקס, אריזונה.
לפי החברה, תחילת ייצור המוני של מוצריה בארה"ב צפויה תוך 12-15 חודשים.
לדברי מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, "מנועי תשתית ה-AI העולמית נבנים בארצות הברית בפעם הראשונה". הוא ציין כי הוספת ייצור אמריקני תסייע לחברה בהובלתו לעמוד בביקוש הגובר לשבבי AI ומחשבי-על, תוך חיזוק שרשרת האספקה והחוסן שלה.
בנוסף נמסר כי החברה כוננה שותפויות נוספות עם את ארמקו (Amkor) ו-SPIL, איתן תעבוד אנבידיה בפעולות אריזה ובדיקה באריזונה.
היקף ההשקעה הצפוי מדגיש את החשיבות האסטרטגית של ייצור מקומי עבור אנבידיה, על רקע אי הוודאות במדיניות הסחר בעידן הנוכחי.
טאיוואן ממשיכה להיות חלק חשוב מאוד בשרשרת האספקה של AMD

ד"ר ליסה סו, יו"רית ומנכ"לית AMD. צילום: ShutterStock
מנכ"לית AMD, ליסה סו, אמרה גם היא בשיחה עם כתבים בטאיפיי, וכמעט במקביל ל-הואנג, כי גם החברה שלה מוכנה להתחיל בייצור שבבים במפעל TSMC באריזונה, וכי היא בהחלט תייצר יותר שרתי AI בארה"ב.
לדבריה, המעבד המרכזי החדש של החברה – EPYC מהדור החמישי, המיועד לדאטה סנטרים – ייוצר בקרוב באתר החדש של TSMC באריזונה, ובכך יסמן את הפעם הראשונה שמוצרי החברה ייוצרו בארצות הברית. עד כה, מוצרי AMD יוצרו במתקני TSMC בטאיוואן, עליהם נסמכה החברה במידה רבה.
סו ציינה כי AMD השלימה את רכישתה של חברת ZT Systems – ספקית אמריקנית מובילה של שרתי בינה מלאכותית – מה שמגדיל עוד יותר את הנוכחות שלה בארה"ב. עוד הוסיפה סו: "אנחנו רוצים שתהיה לנו שרשרת אספקה מאוד גמישה, כך שטאיוואן ממשיכה להיות חלק חשוב מאוד באותה שרשרת אספקה, אבל גם ארצות הברית תהיה חשובה – ואנחנו מרחיבים את עבודתנו שם, כולל עבודתנו עם TSMC ושותפי מפתח אחרים".
השותפות רבת השנים בין AMD ל-TSMC אפשרה ל-AMD לשמור על היתרון התחרותי שלה בתעשייה, באמצעות טכנולוגיות הייצור המתקדמות של TSMC. כעת, הרחבת שיתוף הפעולה לאדמת ארה"ב מסמלת צעד משמעותי בהתמודדות עם אתגרי שרשרת האספקה והמדיניות המסחרית הגלובלית.
למרות שתוכניות AMD קדמו לחזרתו של הנשיא טראמפ לבית הלבן בינואר, המאמצים של חברות הטכנולוגיה לגוון את שרשראות האספקה שלהן קיבלו משמעות נוספת – לאור מלחמת המכסים שגאתה מאז שיבתו.
תגובות
(0)