רוב מנהלי האבטחה בארץ: השיטות שלנו זקוקות לשינוי

כך מצא סקר שערכה סיילספורס בקרב למעלה מ-2,000 מנהלי אבטחת IT, עשרות מהם מישראל ● הסקר חשף גם כי 100% ממנהלי האבטחה מזהים לפחות איום אחד שהטיפול בו יכול להשתפר בעזרת סוכני AI

האם שילובם באבטחת הארגון הוא השינוי הנדרש? סוכני AI.

בחלקו השני של דו"ח סיילספורס – State of IT Report – שעסק בעולמות האבטחה ושהתפרסם באחרונה – נכלל סקר אשר נערך בקרב למעלה מ-2,000 מנהלי אבטחת IT, כולל עשרות בישראל. הסקר חשף בין השאר עד כמה מומחי IT בתחום האבטחה מוכנים להטמעה של סוכני AI בארגון שלהם.

על פי תוצאות הסקר, עם העלייה באימוץ בינה מלאכותית ואיומי הסייבר המתגברים, כ-84% ממנהלי אבטחת ה-IT בישראל מזהים ששיטות האבטחה שלהם זקוקות לשינוי.

נתוני ה-IT העדכניים ביותר של סיילספורס מגלים כי קיימת אופטימיות לגבי סוכני בינה מלאכותית, שכן 100% ממנהלי האבטחה מזהים לפחות איום אבטחה אחד שיכול להשתפר בעזרת סוכני AI.

עם זאת, למרות תקווה זו, הסקר מדגיש כי קיימים אתגרי הטמעה משמעותיים. מעל מחצית (58%) ממנהלי האבטחה בישראל חוששים שבסיס הנתונים שלהם לא ערוך כדי להפיק את המרב מסוכן, ו-54% אינם בטוחים שיש להם את מנגנוני ההגנה המתאימים לפריסת סוכני AI.

"סוכני בינה מלאכותית מהימנים נבנים על בסיס נתונים מהימנים. צוותי אבטחת IT שיתעדפו ניהול נתונים יוכלו להגדיל את יכולות האבטחה שלהם עם סוכנים, תוך הגנה על נתונים ועמידה ברגולציות", אמרה אליס סטיינגלס, סמנכ"לית ומנכ"לית, Salesforce Platform, Integration ואוטומציה בסיילספורס.

המסקנות והמספרים שעלו בסקר

תקציבי האבטחה עולים ככל שהאיומים מתפתחים – בנוסף לסיכונים המוכרים, כמו איומי אבטחה בענן, תוכנות זדוניות ופישינג, מנהלי IT מציינים איום נוסף כעת והוא מכונה 'הרעלת נתונים'. במסגרת הרעלת נתונים שחקנים זדוניים תוקפים מערכי אימון של בינה מלאכותית. על כן, המשאבים עולים בתגובה: 80% מהארגונים בישראל מצפים להגדיל את תקציבי האבטחה במהלך השנה הקרובה.

סביבות רגולטוריות מורכבות מוסיפות אתגר ליישום AI – בעוד ש- 76% ממנהלי אבטחת ה-IT בישראל מאמינים שסוכני בינה מלאכותית מציעים הזדמנויות לשיפור הציות לרגולציות, כמו חיזוק העמידה בחוקי פרטיות גלובליים, 82% מהם אומרים שהסוכנים גם מציבים אתגרים בתחום הציות. זה עשוי לנבוע בחלקו מסביבה רגולטורית מורכבת ומשתנה בין מדינות ותעשיות, וממהלכי ציות שרובם נותרו לא אוטומטיים ונוטים לשגיאות.

הסקר מצא כי מחצית (50%) מהמשיבים בטוחים לחלוטין שהם יכולים להטמיע סוכני AI בהתאם לתקנות ולתקנים. עוד נמא כי 96% מהארגונים אומרים שהם לא הפכו את תהליכי התאימות שלהם לאוטומטיים.

אמון הוא אבן יסוד של בינה מלאכותית מוצלחת, אבל ביטחון עצמי הוא חובה – מחקר צרכני שנערך לאחרונה מצא שאמון בתוך החברות נמצא בירידה חדה, וכ-60% מהן מסכימות שההתקדמות ב-AI הופכת את אמינות העסק לקריטית יותר. יתרה מכך, רק 42% מהצרכנים סומכים על חברות שישתמשו בבינה מלאכותית בצורה אתית, ירידה מ-58% שנקבעו בשנת 2023. מנהלי אבטחת IT רואים שיש עבודה שצריכה להיעשות כדי לזכות באמון הזה.

הסקר חשף כי 63% ממנהלי אבטחת ה-IT אינם בטוחים ברמת הדיוק או ההסבר של תפוקות הבינה המלאכותית שלהם. עוד התגלה ש-71% אינם מספקים שקיפות מלאה לגבי אופן השימוש בנתוני לקוחות ב-AI וכן ש-71% לא עדכנו את ההנחיות האתיות שלהם לשימוש ב-AI.

נתון נוסף שנחשף בהקשר זה הוא ש-66% ממנהלי האבטחה בישראל מאמינים שלקוחות מהססים לאמץ שירותי AI בשל חששות אבטחה או פרטיות. 

ממשל נתונים מהווה מרכיב קריטי בהתקדמות של ארגונים לעבר שימוש מושכל ואפקטיבי בסוכני בינה מלאכותית, כך הסיקה סיילספורס מהסקר. לדבריה, מעל מחצית ממנהלי אבטחת ה-IT בישראל אינם בטוחים שיש להם את הנתונים האיכותיים כדי לתמוך בסוכנים, או שהם יכולים להטמיע את הטכנולוגיה עם ההרשאות, המדיניות ומנגנוני ההגנה הנכונים.

בסקר אחר שנערך לאחרונה בקרב מנהלי מערכות מידע נמצא כי תקציב גדול פי ארבעה הוקצה לפיתוח תשתית וניהול נתונים לעומת בינה מלאכותית, דבר המסמן כי ארגונים בונים בצורה חכמה את הבסיס ליישום רחב יותר.

סוכני בינה מלאכותית מציעים פתרון כשאימוץ הטכנולוגיה מתגבר

על פי המחקר שנכלל בדו"ח ענקית ה-CRM, למעלה מ-40% מצוותי אבטחת ה-IT בארץ כבר משתמשים בסוכנים בפעילות היומיומית שלהם – נתון שצפוי לעלות ביותר ממחצית בשנתיים הקרובות. מנהלי אבטחת IT מצפים למגוון יתרונות ככל שהשימוש שלהם בסוכנים יתגבר, החל מזיהוי איומים ועד ביקורת מתוחכמת של ביצועי מודל AI. כ-74% מצפים להשתמש בסוכני AI בתוך שנתיים – עלייה מ-48% כיום. 

נושא נוסף שעלה בתוצאות הוא ש-שינויים טקטיים נמצאים בהישג יד – בנוסף לצעדים שהצוותים הללו צריכים לנקוט כדי לחזק את יסודות הנתונים שלהם לעידן הסוכנים, יותר ממחציתם מודים שיש להם עבודה לעשות כדי להביא את נוהלי האבטחה והתאימות הכוללים שלהם לרמה. 38% מאמינים ששיטות האבטחה והתאימות שלהם מוכנות במלואן לפיתוח והטמעה של סוכני AI.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים