"אנחנו בתקופה מדהימה: ה-AI משנה את הארגון עסקית וגם טכנולוגית"
"הבינה המלאכותית פה, בגדול, והיא משנה לנו את העולם", כך אמרה היום (ד') ליאורה שכטר, מנכ''לית מת''ף, זרוע המחשוב של הבנק הבינלאומי
"עולם הבינה המלאכותית אינו חדש, אנחנו שומעים ומדברים עליו כבר 70 שנה. במשך תקופה ארוכה התפתחנו והתקדמנו בעולם ה-IT המסורתי, והבינה המלאכותית נותרה מיותמת, חזון תיאורטי. בשלוש השנים האחרונות המצב השתנה: ה-AI פה, בגדול, והיא משנה לנו את העולם", כך אמרה היום (ד') ליאורה שכטר, מנכ"לית מת"ף, זרוע המחשוב של הבנק הבינלאומי.
לדבריה, "אנחנו נמצאים בתקופה מדהימה של שינויים ותהפוכות: הבינה המלאכותית משנה את תהליכי העבודה, והיא מחוללת זעזוע ושינויים חיוביים – הן בהיבט הטכנולוגי של הארגון והן בזה העסקי".
שכטר דיברה במסגרת כנס The CAiO 2026 של אנשים ומחשבים, שהתקיים היום (ד') באולם איסט בתל אביב. היא הנחתה את הפאנל הראשון בכנס, שנושאו היה פיננסים ובנקאות – מנופי הצמיחה של הכלכלה המודרנית.
"אצלנו, בבנק, כדי להתמודד בהצלחה ולהשיא ערך של קידמה וייעול השירות, לקחנו את המערך העסקי ואת המערך הטכנולוגי, ויצרנו ארגון שפועל בשילוב זרועות", ציינה. "אנחנו עוסקים בארגון המשולב הזה בכמה היבטים, ביניהם: מה המטרה? כיצד נשפר את התפוקה? ומה התועלות שנביא לביזנס?".
"על מנת לשפר את תפוקתיות העובד.ת, השקנו את BetterMe – הגרסה הטובה של עצמי, שמשלבת את העובד.ת האנושי.ת ולצידו.ה את ה-AI, שמעניקה שירותים", הוסיפה. "זו סביבה פנים בנקאית, שמביאה לשליטה ולניהול בהוצאות. לא מדובר במהלך טכנולוגי, אלא בשינוי ארגוני-תרבותי, כזה שמחייב הכשרה של האנשים, ולכן פתחנו קורסים פרונטליים ומקוונים שמלמדים את העובדים איך לעבוד עם AI. הפכנו ארגון שמונה אלפי עובדים לארגון של משתמשי AI. עשינו זאת בשיתוף חטיבת המשאבים בבנק".
"הבינה המלאכותית – ה-הזדמנות לחולל מהפכה בארגוני IT"
שכטר אמרה כי "עולם חדש זה של AI הוא הזדמנות. אנחנו רוצים ליישם את עולם התוכן העשיר והמגוון הזה, ולעשות זאת בגדול. ארגון ה-IT שלנו הוא מסורתי וגדול, ומונה עובדים בגילאים ו-ותק שונים. הבינה המלאכותית היא ה-הזדמנות לחולל מהפכה בעולם זה, ועלינו, כמובילים טכנולוגיים, להצליח בקידום השינוי. אחרי למידה ראשונית, המטרה שלנו היא ליישם AI לרוחב ולאורך הארגון הטכנולוגי".
"בסופו של יום, יש לנו כוח עצום ביד: שכל, ידע. אם לא נמצה אותם לרוחב הארגון, לא נצליח לייצר שינוי מהותי דיו. זה האתגר: לחולל שינוי בכלל הארגון. אנחנו עובדים בשיתוף חברת הטמעה ובנינו קורס עם ליווי שוטף. יש לנו צוות שמלווה את העובדים באופן קבוע, משום שבלי ליווי אין הצלחה מובטחת", ציינה שכטר לסיום.










תגובות
(0)