לראשונה: תואר שני במנהל עסקים עם התמחות בדיפ-טק

לימודי Coller Deep Tech MBA - שיערכו בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת ת"א - יעניקו לבוגרי התואר כלי ניהול מתקדמים ומותאמים לעולמות הדיפ-טק, להובלת תהליכי מסחור וצמיחה של טכנולוגיות מתקדמות

פרופ' יעל שטיינהרט, דיקנית הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב; וד"ר דור לי-לו, המנהל האקדמי של Coller Deep Tech MBA.

לראשונה, תואר שני במנהל עסקים בהתמחות דיפ-טק ייפתח בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב, החל משנת הלימודים הקרובה.

ההתמחות היא במסגרת התואר השני במנהל עסקים – Coller Deep Tech MBA – ומתמקדת במתן כלי ניהול מתקדמים, אשר יסייעו להוביל את תהליכי המסחור והצמיחה של הטכנולוגיות המתקדמות.

פריצות דרך טכנולוגיות הן בעלות השפעה רחבה ומקיפה, הגורמת לשינוי במגוון ענפים ותעשיות ברחבי העולם, ולכך דרושה מומחיות ניהולית מיוחדת כדי להוביל מהלכים עסקיים. במקרה של טכנולוגיית הדיפ-טק – זו מאופיינת במחקר ופיתוח מתקדמים, הנדסה מורכבת וזמני השקת מוצר ארוכי טווח. 

ההתמחות מיועדת לאנשי מקצוע בתחום הדיפ-טק, בעלי ניסיון טכנולוגי של לפחות שלוש שנים, השואפים להתקדם לתפקידים ניהוליים, להוביל ולנהל מיזמים פורצי דרך בחברות, כיזמים בסטארט-אפים, כמנהלי טכנולוגיה בחברות ובתאגידים רב-לאומיים, בארגונים מונעי מחקר, בכלל זה חוקרים, מדענים, מהנדסים, רופאים ועוד.

הלימודים ייערכו באנגלית במשך שנתיים ובמתכונת היברידית, המשלבת בין לימודי אונליין לשבועות מרוכזים של שישה מפגשים לימודיים בפקולטה, אשר מוגדרים כשבועות שיא בתחילת, אמצע וסוף כל שנה אקדמית.

התואר יעניק כלים לקידום אנשי טכנולוגיה מנוסים בתחומה, גם לתפקידים ניהוליים. דיפ-טק.

התואר יעניק כלים לקידום אנשי טכנולוגיה מנוסים בתחומה, גם לתפקידים ניהוליים. דיפ-טק. צילום: אילוסטרציה. Shutterstock

"כלים אסטרטגיים, פיננסיים ותפעוליים להובלת מהלכים משני מציאות"

לדברי פרופ' יעל שטיינהרט, דיקנית הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב: "כפקולטה מובילה בתחומי החדשנות והיזמות בארץ ובעולם, יצרנו התמחות ייחודית, שתתן כלים לקידום אנשי טכנולוגיה מנוסים בתחום הדיפ-טק גם לתפקידים ניהוליים. הפוטנציאל העצום של טכנולוגיות פורצות דרך, שהן מנוע צמיחה והליבה של התפתחות חברות והקמת חברות חדשות, מחייב גם ניהול מתקדם, שיאפשר למנף את הפוטנציאל העסקי לזירה העסקית. הלימודים יקנו לבוגרים את הכלים האסטרטגיים, הפיננסיים והתפעוליים להובלת מהלכים משני מציאות".

לדברי ד"ר דור לי-לו, המנהל האקדמי, "המתכונת ההיברידית מציעה למשתתפים את הגמישות לנהל את לימודיהם עם התחייבויותיהם המקצועיות, תוך שמירה על איזון. ההתמחות מאפשרת שילוב בין הלימודים האקדמיים לחיבור לעשייה בשטח, וקשר ישיר לפעילות הענפה בתחום, במטרה להכיר את התחום לעומק ולתת מענה לאתגרים הניהוליים הייחודיים הגלומים בבניית חברות עם טכנולוגיות מורכבות, זמני פיתוח ומחזורי מכירות ארוכים וכיוצא בזאת".

הלימודים כוללים קורסי התמחות רלוונטיים לחברות עם מוצר המבוסס על טכנולוגיה עמוקה, וכן פרויקט מעשי, אתגרים מהשטח המשלבים תובנות מוצריות וניהוליות. עם הקורסים נמנים בין היתר: יזמות דיפ-טק מרעיון למוצר מסחרי, פיתוח ושימוש בפטנטים ככלי אסטרטגי, מימון ואסטרטגיה, שינויים טכנולוגיים ואפליקציות עסקיות, סטודיו למיזמים, מנהיגות ונטוורקינג, השקעות הון סיכון במיזמי דיפ-טק. 

בין פעילויות העשרה שילוו את ההתמחות: סדנאות, הרצאות אורח ואירועי נטוורקינג. סדנאות בנושאים של מסחור טכנולוגי, אתגרים של חברות טכנולוגיה עמוקה וצמיחת סטארט-אפים. נטוורקינג עם משקיעי הון סיכון, יזמי טכנולוגיה וקובעי מדיניות. יתקיימו גם ביקורים בתעשייה בחברות טכנולוגיה מובילות, מרכזי מחקר ומרכזי חדשנות, מנטורינג עם בכירים בתעשייה ויזמים, משקיעי טכנולוגיה, הון סיכון ומומחים.

תחילת הלימודים בהתמחות בינואר 2026. מפגש הסבר בנושא ייערך במהלך היום הפתוח, מחר – יום ו', 16.5.25, בפקולטה לניהול.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים