טראמפ ופוטין לנצח: ארה"ב עוצרת את הסייבר ההתקפי נגד מוסקבה

פיט הגסת', שר ההגנה האמריקני, הורה לסייברקום, פיקוד הסייבר בצבא ארה''ב, לעצור את פעולות הסייבר והמידע ההתקפי נגד רוסיה - במהלך שאמור לזרז את סיום מלחמתה באוקראינה

מאויבים לאוהבים? דונלד טראמפ, נשיא ארה"ב וולדימיר פוטין, נשיא רוסיה.
פיט הגסת', שר ההגנה האמריקני.

פיט הגסת', שר ההגנה האמריקני. צילום: וויקיפדיה

ברקע רצונו של דונלד טראמפ, נשיא ארה"ב, לסיים את מלחמת רוסיה-אוקראינה, עוד מהלך לטובת מוסקבה: פיט הגסת', שר ההגנה האמריקני, הורה לסייברקום, פיקוד הסייבר בצבא ארה"ב, לעצור את פעולות הסייבר והמידע ההתקפי נגד רוסיה. 

לפי דיווח בוושינגטון פוסט מהבוקר (א'), ההפוגה צפויה להימשך כל עוד המשא ומתן נמשך. "המהלך מגיע בזמן שממשל טראמפ ביצע היפוך מדהים שמצוי בניגוד וסתירה ל-80 שנות מדיניות החוץ של ארה"ב", כתבו מומחים פוליטיים, "והוא מצביע על רצונה של ארה"ב לנטוש את בעלות בריתה באירופה לטובת פוטין, וקידום תוכניותיו בנוגע לאוקראינה". מומחים אחרים הזהירו כי "מדובר בוויתור, שלא לומר כניעה, לאחד מיריבי הסייבר הפעילים ביותר של ארה"ב".

"אם נוריד את הרגל מדוושת הגז – הרוסים ינצלו את זה"

"רוסיה ממשיכה להיות בין איומי הסייבר העיקריים על ארה"ב", אמר ג'יימס לואיס, דיפלומט בממשל קלינטון ומנהל המשא ומתן בעולם הסייבר מטעם האו"ם לשעבר. "בלתי נתפש לדבר על איומים במרחב הסייבר ולא להזכיר את רוסיה. זה הזוי לחשוב שכך נהפוך את רוסיה ואת ה-FSB (סוכנות הביטחון הרוסית) לידידים שלנו".

לואיס, מומחה סייבר ותיק לשעבר במרכז ללימודים אסטרטגיים ובינלאומיים בוושינגטון, ציין כי "הם שונאים את ארה"ב ועדיין כועסים על ההפסד במלחמה הקרה. להעמיד פנים אחרת – לא ישנה זאת. הפסקת פעולות הסייבר כחלק מהמהלכים למניעת מכשולים בשיחות, עשויה להיות צעד טקטי נבון. אבל אם נוריד את הרגל מדוושת הגז – הרוסים ינצלו את זה, מה שעלול לסכן את הביטחון הלאומי של ארה"ב".

מנגד, היו בכירים שאמרו כי הפסקה זמנית של מתקפות סייבר כחלק מניהול משא ומתן, אינה מהלך חריג. "תכנון פעולות כנגד רשתות רוסיות לא נפסק", אמר בכיר לשעבר בצבא לעיתון. "ריגול סייבר נגד רוסיה – נמשך. הריגול בסייבר נמשך כי אתה רוצה לדעת אם משקרים לך ולהיערך למצב בו השיחות יעלו על שרטון".

הפנטגון סירב להגיב לדיווח.

ב-CISA, הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות במשרד לביטחון המולדת, קיבלו מהממשל הנחייה "להתמקד ביריבים שאינם רוסיה", כך לפי יועץ הבקיא בפרטי הנושא.

"CISA נותרה מחויבת לטפל בכל איומי הסייבר על תשתיות קריטיות בארה"ב, כולל מרוסיה", נמסר בתגובה מהסוכנות. "לא חל שינוי בעמדה או בסדר העדיפויות שלנו בחזית זו".

יותר מעשור: רוסיה הוגדרה כאיום הסייבר המרכזי – אך לא עוד

מומחי מודיעין וסייבר ציינו כי זה יותר מעשור שנים, רוסיה הוגדרה כאיום הסייבר המרכזי – על ידי משרד המודיעין הלאומי של ארה"ב.

"ההאקרים שלה מרגלים, פורסים כופרות, ומבקשים גישה לתשתיות קריטיות ברשתות אמריקאיות", נכתב בעבר פעמים רבות.

כך, ב-2017 קהילת המודיעין האמריקנית קבעה כי רוסיה ביקשה להשפיע על הבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2016 לטובת טראמפ. הנשיא מצידו, אמר כי מאמין להכחשותיו של פוטין בנושא.

באחרונה התרבו דיווחים המחזקים את הקו הידידותי של ממשל טראמפ כלפי רוסיה: כוח משימה של ה-FBI, שפעל לחשוף מאמצים של רוסיה, סין, איראן ויריבים אחרים להשפיע על הבוחרים האמריקנים – פוזר; המחלקה לביטחון המולדת הוציאה לחופשה כמה מעובדי CISA, הפועלים להיאבק בדיסאינפורמציה זרה בבחירות בארה"ב.

"ארה"ב כבר לא מגדירה את רוסיה כאיום סייבר, מה שמסמן סטייה קיצונית: 'פוטין נמצא בפנים עכשיו ואנשים אומרים שרוסיה מנצחת'", צוטט בכיר לשעבר בממשל בגארדיאן.

לפי העיתון הבריטי, "טראמפ וממשלו מאותתים באופן פומבי ופרטי כי אינם מאמינים שרוסיה מהווה איום סייבר על הביטחון הלאומי של ארה"ב או על תשתיות קריטיות. זו סטייה קיצונית מהערכות מודיעין ארוכות שנים… השינוי במדיניות עלול להפוך את ארה"ב לפגיעה למתקפות האקרים מצד רוסיה".

כך, ליזיל פרנץ, סגנית עוזר השר לאבטחת סייבר בינלאומית במחלקת המדינה, אמרה בשבוע שעבר כי "ארה"ב מודאגת מאיומים מצד חלק מהמדינות", אך נקבה רק בשמה של סין ואיראן, בלא להזכיר את רוסיה בדבריה, וגם לא את קבוצת הכופרה הפופולרית הרוסית LockBit.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים