"נימבוס – מהפכה למשק כולו"

כך אמר יוגב שמני ממערך הדיגיטל הלאומי, בפאנל בכנס ב-NimbusSummit 2025, שנושאו היה "המשולש המנצח לענן - הפתרון, סיפור הלקוח והמשרד הממשלתי"

יוגב שמני, מנהל חטיבת טכנולוגיות ושירותים דיגיטליים במערך הדיגיטל הלאומי

"נימבוס מהווה באמת מהפכה אמיתית, לא רק למגזר הציבורי אלא למשק כולו. והחוכמה עכשיו היא להמשיך לקחת את זה קדימה. המערך עובד עם כל הספקים וכל המשרדים כדי להאיץ את המעבר לענן, כולל הקמת פלטפורמות שיאפשרו למשרדים לבצע הגירה נכונה ובטוחה, וזה כמובן מתייחס לאזור הנחיתה הממשלתי", סיפר  , מנהל חטיבת טכנולוגיות ושירותים דיגיטליים במערך הדיגיטל הלאומי בפאנל מיוחד, שנושאו היה "המשולש המנצח לענן – הפתרון, סיפור הלקוח והמשרד הממשלתי", שהתקיים ב-NimbusSummit 2025, כנס הענן הממשלתי הענק של אנשים ומחשבים, שהפגיש את שני צדדי המטבע של ההעלאה לענן – הספקיות ומקבלי השירותים.

לדבריו, "אנו מאפשרים למשרדים להשתמש בכל הכלים שיש שם ולהתמקד בערך העסקי. הקצב הולך וגדל, ואנחנו כל הזמן מוסיפים עוד יכולות כדי לבצע את המעבר בצורה בטוחה. כדי לעשות את זה נכון צריכים שותפים, וגם מערך הדיגיטל עצמו עושה, כמובן, את תהליך המעבר לענן עם רשימה של תוכניות".

איזה שירות לחשוף?

דדי קמרמן, מנהל המגזר הממשלתי/ציבורי בנס פרו, קבוצת המוצרים של נס, סיפר, כי "לנס, כספקית שמעלה עשרות מוצרים, חשוב מאוד ההליך לבחירת השירותים שנעלה, ואלו צריכים לתת את הערך הגדול ביותר למשרדי הממשלה. אנחנו יודעים את החשיפה לשירותים מצד האזרח, אבל האם אנחנו יודעים איזה שירות לחשוף? איך יודעים מהו השירות הנכון? האם האזרחים יודעים איך להשתמש בהם נכון? אנחנו ומשרדי הממשלה משקיעים המון משאבים בחשיפת שירותים, ואנחנו צריכים לדעת שהוא יהיה שירות נכון, שאכן משרת ואכן יזכה להיענות ושימוש, ואנחנו מספקים את הכלי שמאפשר להיות העיניים של הבדיקות הללו עבור כל מקבלי ההחלטות במשרדי הממשלה".

דדי קמרמן, מנהל המגזר הממשלתי/ציבורי בנס פרו.

דדי קמרמן, מנהל המגזר הממשלתי/ציבורי בנס פרו. צילום: ניב קנטור

ערך ושקיפות לגבי הפרויקטים

שמני השתתף בעוד סיפור משולש, הפעם עם אמיתי וייזר, דירקטור מכירות ישראל ואירופה במאנדיי.קום, שאמר, כי "פעם זה היה נראה חלום, איך בכלל אפשר להכניס משהו כמו מאנדיי למערך הדיגיטל. הערך שאנחנו מקבלים כיום ממאנדיי יוצר תמונה אחת אמיתית לכל הארגון, דרך קלה לנהל פרויקטים, ויש עוד יכולות שאנחנו מצפים להן בהמשך, אבל זה כבר שם. העבודה ביחד של משרדי ממשלה וספקיות, בכל העושר ברובד 3 וברובד 5, זו הדרך אם רוצים להגיע רחוק".

אמיתי וייזר, דירקטור מכירות ישראל ואירופה במאנדיי.קום

אמיתי וייזר, דירקטור מכירות ישראל ואירופה במאנדיי.קום. צילום: ניב קנטור

וייזר הוסיף, כי "מאנדיי היא מערכת צבעונית ונעימה ונוחה מאוד למשתמש הקצה, ולא רק בתוך ארגון למטרות עסקיות אלא גם עבור אנשים שמנהלים את החתונה ואת שיפוץ הבית. אבל יש שכבה שמאוד יכולה לקדם ולהוביל ערך גדול לפשטות העבודה במשרדי הממשלה: למרות שהוא מוצר נוח הוא עדיין מספק למנהלים הבכירים ערך ושקיפות לגבי הפרויקטים שלהם, המצב שלהם כולל סיכומים וכולל שימושי AI, שעוזרים לזהות הרבה מאוד תחומים ברחבי הפרויקטים, שעד עכשיו היו כמו חורים שחורים. הדבר הזה מאוד משמעותי, וכבר עכשיו רואים את הערך בכל מקום, ובעשרות משרדים".

בחירת השותף הנכון

בתשובה לשאלתה של המנחה, עפרה פרנקל, ששאלה מה מרכב"ה עושה כדי להיכנס לנימבוס, ומה הערכים שהתקבלו מהמעבר, אמרה ורד הוכמן, מנהלת תשתיות במרכב"ה, כי "חלק מהשינוי היה הצורך להבין מה השירות שאנחנו באמת צריכים לתת למגזר. אחת הבעיות בדרך הייתה הצורך בשדרוג המערכות, וכידוע, אצלנו השבתה זה מטאורי וכמובן שלא אוהבים את זה, והמעבר לענן סייע בכך מאוד, כי כדי לשרת יותר טוב צריך להטמיע יכולות חדשות במערכת וזה מורכב וארוך מדי אם הכל ברמה מקומית. אחד הדברים הכי חשובים היה בחירת השותף הנכון. בחירת שותף נכון בארגונים גדולים זה משהו חשוב כדי ליצור שפה משותפת והבנה משותפת וגם יכולת לבנות טיפים של איך לעשות את זה נכון יותר, במיוחד כשמדובר במערכת שמושפעת מכל פרויקט שקיים במערך הדיגיטל ובמשרדי הממשלה".

ורד הוכמן, מנהלת תשתיות במרכב"ה

ורד הוכמן, מנהלת תשתיות במרכב"ה. צילום: ניב קנטור

העלייה לענן היא מסע

נתי נחמיאס, סמנכ”ל בכיר בוואן, הוסיף כי, "וואן פעילה בהרבה מאוד אזורים ותחומים במגזר הציבורי. כמישהו שגדל במגזר הציבורי בארץ, אני יודע עד כמה היה צורך לקבל הרבה כלים כדי להבין מה צריך לעשות עוד לפני שעושים את המעבר. העלייה לענן היא מסע, ששונה מאוד בין חברות סטראט-אפ למגזר הממשלתי ,שזקוק לשינוי האסטרטגי שהביא נימבוס".

נתי נחמיאס, סמנכ”ל בכיר בוואן

נתי נחמיאס, סמנכ”ל בכיר בוואן. צילום: ניב קנטור

הכל מיידי

גיא מורדוך, ראש אגף טכנולוגיות ומנמ"ר ועדת הבחירות לכנסת, וליאור רוזנטל, סמנכ"ל שיווק והכנסות ראשי באברא, חתמו את הפאנל. מורדוך התייחס לכך, שהמוצר שהוא משתמש בו הוא למעשה מוצר שעולה פעם בכמה זמן, אבל ברמת חשיבות עליונה. "עולים לאוויר בבת אחת, אין מקום לתקן, חייבים להיות מוכנים לבחירות. המשתמשים שלנו הם מהאזרח הכי פשוט דרך משרדי עורכי דין, שאחד הדברים החשובים ביותר הוא, שהם צריכים אפשרות להגיש ערר לוועדת הבחירות ולקבל תשובות כמעט מיידיות. זה אומר מערכת מאוד אינטואיטיבית, שתהיה מאוד פשוטה למשתמש. כאמור, האתגר הנוסף הוא סוגיית המיידיות. הגשת עתירות דורשת לתת תוצרים לקצה מהר מאוד, וצריך לתכנן את המערכת כך שהכל יעבוד במסגרת זמן של שעות, והכל בזמן אמת ובלי לתת יכולת למשוך זמנים".

גיא מורדוך, ראש אגף טכנולוגיות ומנמ"ר ועדת הבחירות לכנסת

גיא מורדוך, ראש אגף טכנולוגיות ומנמ"ר ועדת הבחירות לכנסת. צילום: ניב קנטור

פער בין המצוי לרצוי

רוזנטל סיפר, כי "היו כמה אתגרים טכנולוגיים, והראשון הוא להבין את הפער בין המצוי לרצוי, וזה היה מאוד מאתגר. מאוד חשוב שהמערכת תעבוד באונליין אמיתי, ושהכל יעבור חלק בין המערכות, כולל בקרות נכונות, ושכל המחזור יטופל כמו שצריך, עם SLA ממש מודגש בין שלב לשלב. הדבר השני הוא הטכנולוגיה. יש לנו מעל 400 אנשי פיתוח – אנחנו מהגדולים בתחום – אבל האתגר הגדול היה הגורם האנושי עם תערובת משתמשים מאוד מורכבת בפרונטאנד, ומצד שני אנשים בבקאנד, אלה שמספקים את השירות, שזה כולל השופטים, ואז מגלים שלפעמים הפער מאוד גדול בין המשתמשים ליכולות. זה הוביל אותנו להחלטה שיש צורך במשהו מאוד אינטואיטיבי שמאפשר הטמעה ממש מיידית".

ליאור רוזנטל, סמנכ"ל שיווק והכנסות ראשי באברא

ליאור רוזנטל, סמנכ"ל שיווק והכנסות ראשי באברא. צילום: ניב קנטור

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים