מיהם.ן המנמ"רים והמנמ"ריות המצטיינים.ות של 2024?

הזוכים.ות בתואר, 20 במספר, קיבלו אותו במסגרת טקס הענקת אותות ההצטיינות בתחרות מצטייני המחשוב IT Awards של אנשים ומחשבים ● בכתבה זו - השמות ותמצית מנימוקי הזכייה

המנמ"רים והמנמ"ריות הזוכים.ות בטקס מצטייני המחשוב IT Awards של אנשים ומחשבים. הרשימה המלאה - בתוך הכתבה.

20 מנמ"רים ומנמ"ריות זכו באותות הערכה על הצטיינותם.ן בעבודתם המחשובית ב-2024. להלן שמותיהם.ן ותמצית מנימוקי השופטים, שבראשם עמד פרופ' גדי אריאב מאוניברסיטת תל אביב. חברי הוועדה היו, לצידו: אודליה לבנון, גדי דודיאן, דני תל ניר, איריס נחשוני, קטי בר שלום ואמיר זיו.

 

הנימוקים נאמרו במסגרת טקס הענקת אותות ההצטיינות בתחרות מצטייני המחשוב IT Awards של אנשים ומחשבים. הטקס נערך היום (א') באולם האירועים East בתל אביב, זו השנה ה-22, והנחו אותו פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, ונטלי גבאי, סמנכ"לית השיווק והאירועים של הקבוצה. את החלק של המנמ"רים המצטיינים הנחה פרופ' גדי אריאב מאוניברסיטת תל אביב.

המנמ"רים שזכו בציון לשבח

מיקי לומניץ, מנמ"ר התעשייה האווירית.

מיקי לומניץ, מנמ"ר התעשייה האווירית. צילום: דוברות התעשייה האווירית

מיקי לומניץ, התעשייה האווירית
"מוביל ביד בטוחה ועם ראייה מקצועית חדה יחידת מערכות מידע בארגון גדול, מורכב וגלובלי. מוביל שינויים מהותיים בתקופה של מאמץ מלחמתי, בה יש ערך עליון לתעשיות צבאיות תומכות לחימה. ניסח מפת דרכים ל-2024-2030, שממקדת את מאמצי ה-IT באתגרים העסקיים של החברה, מסמנת את תפיסת היישום בעזרת פלטפורמות מדף ומציפה את המאמץ לגבי הבטחת ההמשכיות העסקית. הגדיל באופן משמעותי את היצע הפרויקטים האסטרטגיים של הארגון, תוך יישום טכנולוגיות חדשניות".

מירי גלבורט, משנה למנכ"ל כלל ביטוח ופיננסים, ומנכ"לית כלל IT.

מירי גלבורט, משנה למנכ"ל כלל ביטוח ופיננסים, ומנכ"לית כלל IT. צילום: סיון פרג'

מירי גלבורט, כלל ביטוח ופיננסים
"מנהלת מזה ארבע שנים אגף גדול ומורכב בסביבה שמתאפיינת במגוון רחב ובמספר רב של פרויקטים – מה שמצריך יכולת ניהול ממוקד. צמחה מתוך הארגון ומבצעת שינויים מתוך הבנה עמוקה של מערכות הליבה. בעלת ראייה הוליסטית, לא מפרידה בין העסק לטכנולוגיה – עובדת לפי תוכנית אסטרטגית שהיא גיבשה, בדגש על יעילות עסקית, תפעולית וטכנולוגית, תוך צמצום עלויות ומדידה היקפית של מכלול התהליכים, על פי KPI. הובילה טרנספורמציה דיגיטלית מתוך מענה לצרכים עסקיים ושימוש בטכנולוגיה כמנוף עסקי.

מובילה את האימוץ של טכנולוגיות מתקדמות, בינה מלאכותית וענן היברידי מאובטח, שעליו פועלות מערכות הליבה באופן מלא. מקדמת הנגשת נתונים ופיתוח של APIs חדשניים. בהובלתה התבצע מעבר לענן של כלל מוקדי השירות ומהלכי חדשנות משלימים, תוך שימוש ב-GenAI במוקדי השירות".

נעמה פרי כהן, מנהלת אגף מערכות מידע ותהליכי עבודה בחטיבת בתי החולים הממשלתיים במשרד הבריאות.

נעמה פרי כהן, מנהלת אגף מערכות מידע ותהליכי עבודה בחטיבת בתי החולים הממשלתיים במשרד הבריאות. צילום: ניב קנטור

נעמה פרי כהן, חטיבת המרכזים הרפואיים במשרד הבריאות
"מובילה מזה שש שנים עשייה משמעותית במגזר מורכב ומשיקה תהליכים לאומיים רוחביים, לשינויים פורצי דרך במערכת הרפואה הממשלתית. אלה מתבטאים בהיקף ובמספר פרויקטים גדולים מאוד, בסדרי גודל תובעניים ועם אתגרים מנהיגותיים. השיאה תרומה עסקית ניכרת בפרויקטים שהיא מובילה בכלל ובמלחמה בפרט, למשל דשבורדים מבוססי נתוני אמת להחלטות מיניסטריאליות בזמן אמת, הבטחת רצף טיפולי ומיגון בזמן מלחמה למפונים ולאוכלוסייה הכללית, ובפרט גיבוש נוהל פריסת בתי חולים בתת קרקע בעת מלחמה, תוך כדי המשך הטיפול הרפואי. מובילה באופן מרשים מהלכי חדשנות ומודרניזציה באמצעות מרכז החדשנות וגוף המחקר של בתי החולים. אחראית על תפעול בתי החולים הממשלתיים עם 350 עובדים ותקציב של מאות מיליונים. מצטיינת בכל פועלה, בעלת כריזמה ויכולת מקצועית".

רוויטל ויצמן, מנהלת אגף בכיר טכנולוגיות דיגיטליות ומידע, נציבות שירות המדינה.

רוויטל ויצמן, מנהלת אגף בכיר טכנולוגיות דיגיטליות ומידע, נציבות שירות המדינה. צילום: יח"צ

רוויטל ויצמן, נציבות שירות המדינה
"אחראית על מערכות משמעותיות בניהול משאבי האנוש בשירות הציבורי. מנהלת מהלכים חוצי ממשלה, בסביבה שמאופיינת במורכבות גדולה, שנובעת משירות לאגפים שונים, עם מבנה מבוזר של יוזמה, תוכניות עבודה מגוונות ותיעדוף משתנה מאגף לאגף. מתמודדת בהצלחה עם אתגר השירות של הרבה אגפים ממשלתיים. מובילה ניהול ראוי וניצול טכנולוגיות רלוונטיות מול האתגרים הקלאסיים של יישומי מערכות מידע ציבוריות. אין זה מובן מאיליו להיות עם כל כך הרבה להט ועשייה אחרי כל כך הרבה שנים בממשלה".

ליונל עמר, מנמ"ר המכס, רשות המיסים.

ליונל עמר, מנמ"ר המכס, רשות המיסים. צילום: ניב קנטור

ליונל עמר, המכס, רשות המיסים
"מוביל מהלכים מורכבים, כמו שילוב מגוון מערכות בענן הממשלתי נימבוס, כולל גיבוי וארכיב. מוביל חדשנות טכנולוגית בשילוב משאבי AI. פעילותו מוערכת, באגף משמעותי ובצניעות. פרויקט ראוי לציון מיוחד הוא הקמת המערכת שאפשרה עמידה בדרישות לפטור מוויזה לכניסה לארצות הברית".

איילת אהרון, סמנכ"לית מערכות המידע של המרכז הרפואי הדסה.

איילת אהרון, סמנכ"לית מערכות המידע של המרכז הרפואי הדסה. צילום: דוברות הדסה

איילת אהרון, המרכז הרפואי הדסה
"מנהלת יחידה בת יותר מ-200 עובדים ומובילה הרבה פיתוח עצמי. עבודתה מרשימה מאוד, על כל היקף מערכות המידע, תוך הקשבה לשטח והבאת ערך מוסף לארגון. נכנסה להדסה בזמן משבר פנימי חריף, במקביל לאתגרי המלחמה – והובילה את שינוי המבנה הארגוני של האגף, לטובת מתן מענה מיטבי לארגון. מובילה תוכנית עבודה אסטרטגית חדשה והופכת את הארגון למבוסס נתונים ומובילה פיתוח והטמעה של מערכות מורכבות תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות עם הפנים למטופל – ולא אל המחשב".

שושי בן אהרון, מנמ"רית משרד הרווחה.

שושי בן אהרון, מנמ"רית משרד הרווחה. צילום: ניב קנטור

שושי בן אהרון, משרד הרווחה
"מובילה קידום של מערכות מידע במשרד ממשלתי מורכב, עם 220 עובדים ותקציב משמעותי. בין השאר, הובילה את העלאת מערכות הליבה לנימבוס ויצרה ערך עסקי לארגון, כמו גם ראייה עסקית של יצירת ערך לאזרח כלקוח, על ידי איכות טיפולית. הכניסה חדשנות בתהליכי הליבה, עם איחוד ערב רב של מערכות מנותקות למערכת משולבת, בראייה כוללת לשיפור השירות, בדגש על נתונים מאוחדים, מאובטחים ומונגשים. מועמדת ראויה מאוד, שקידמה משמעותית את משרד הרווחה, תוך עשייה משמעותית בזמן מלחמה".

פאני דוד, מנמ"רית קבוצת תדהר

פאני דוד, מנמ"רית קבוצת תדהר. צילום: יח"צ

פאני דוד, קבוצת תדהר
"מנהלת 55 עובדים עם תקציב של מיליוני שקלים, בחברה שצומחת באופן מואץ ושעוברת טרנספורמציה עסקית מחברה קבלנית – לחברה יזמית. הובילה החלפה נדרשת ומאתגרת של מערכות ליבה, תוך שמירה של מערכות אבטחת המידע ותשתיות ברמה של תקנים בינלאומיים. מובילה אינטגרציה בין מערכות ויצירת ממשקים מתוך דגש על מרכזיות הלקוח. הובילה הכנסה של מערכת ERP. מרשימה ומשדרת הרבה חדשנות ורעננות".

שמעונה נוה, מנמ"רית בית בלב.

שמעונה נוה, מנמ"רית בית בלב. צילום: פלי הנמר

שמעונה נוה, בית בלב
"מובילה שדרוג כללי ועדכון של הארגון וארכיטקטורת שירותי מערכות המידע שלו, בפרט מעבר מתהליכים מבוזרים לניהול מרכזי. מובילה שינוי של תהליכים ושיטות עבודה ב-12 אתרי הרשת – בכלל ולא רק טכנולוגיות. מעבירה ארגון מיושן, ללא טכנולוגיה, לארגון שמשתמש בנתונים, AI, ענן ו-BI לשינוי תהליכי עבודה וחקירה. מובילה את ההכרה בחשיבות של נתונים כמנוע צמיחה וניהול מסע המטופל, בעזרת BI, אגם נתונים כבסיס לתובנות והמלצות טיפול לדיירים, בשילוב של AI עם BI ומערכות תפעוליות. עשתה רבות בתקופה קצרה ובמגוון גזרות תפעוליות".

גיל זיסו, מנמ"ר שיכון ובינוי.

גיל זיסו, מנמ"ר שיכון ובינוי. צילום: יח"צ

גיל זיסו, שיכון ובינוי
"מביא לחברה 34 שנות ניסיון בארגונים וחברות בניהול מערכות מידע ומעבר לדיגיטל. מנהל 150 עובדים בפריסה גיאוגרפית רחבה, ומגלה מנהיגות טכנולוגית בבנייה של אסטרטגיה ושינוי של תפיסה מעולם טכנולוגי לעולם של שירותים עסקיים מבוססי טכנולוגיה. הוביל שינוי בר מדידה והביא ליצירת שפה אחידה לשבע חברות בנות. הדבר בא לביטוי בתוצאות עסקיות מרשימות. הוביל מיצוב מוצלח של החטיבה בארגון. ממוקד ביצירת ערך עסקי, לצד היותו איש של אנשים".

אורן הנר, רשות ניירות ערך
"מוביל חדשנות עם משמעות מדינתית ובפרט על המשקיעים, תוך התקדמות מהירה ונושאת ערך. הוביל מהלך אסטרטגי של מעבר לענן ופלטפורמות מתקדמות בפרויקטים ממוקדי פיתוח ודיגיטציה. מוביל יישום גישה מאתגרת של CISO as a service. עשה רבות בארגון וקידם אותו. פועל היטב".

ניר צנטנר, ראש חטיבת התקשוב בנציבות כבאות והצלה.

ניר צנטנר, ראש חטיבת התקשוב בנציבות כבאות והצלה. צילום: שלומי אמסלם, לע"מ

ניר צנטנר, נציבות כבאות והצלה
"משמש בתפקיד, כראש חטיבת התקשוב במערך הכבאות וההצלה, זו שנה ראשונה. זהו ארגון מבצעי, שכולל גם מערך שירות. מוביל פיתוח מענה מבצעי לכבאים שיוצאים לטפל בשריפות באמצעים טכנולוגיים מתקדמים בכבאית, למשל שימוש ברחפנים, עבודה עם GIS וטאבלט לכל לוחם אש, עם מערך שו"ב כבאי ופעולה אפקטיבית. מבין את מהות הארגון ואת עבודת לוחם האש, ומוביל את הפיכת התקשוב לגורם אפקטיבי בסביבה של מחסור במשאבים".

ברוך שדמי, מנהל מערכות המידע בבית החולים השיקומי הגריאטרי פלימן.

ברוך שדמי, מנהל מערכות המידע בבית החולים השיקומי הגריאטרי פלימן. צילום: ניב קנטור

ברוך שדמי, המרכז הרפואי פלימן
"עם ותק של 10 שנים בארגון, שישה עובדים ותקציב קטן יחסית, מוביל את החדשנות בכל תהליכי בית החולים הגריאטרי השיקומי. חבר הנהלה, מעורב בהיבטים העסקיים, שעבר שנה מאתגרת – בית החולים עבר לפעול בתת קרקע של רמב"ם, וזה דרש היערכות טכנולוגית מקיפה. למרות האתגרים, עמד בתוכנית העבודה ל-2024. בעל השקפה שממוקדת בשימוש בכלים קיימים ולא בפיתוח עצמי. מתאים ומטמיע מערכות ממשרד הבריאות ומהמרכז הרפואי רמב"ם. מוביל העסקה מרשימה של מתנדבים על הרצף האוטיסטי".

דוד פרץ, מנמ"ר סייברלום.

דוד פרץ, מנמ"ר סייברלום. צילום: עצמי

דוד פרץ, סייבלום
"מנהל 10 עובדים בחברה בת 100 עובדים שעוסקת בפיתוח מערכות לניהול סיכוני סייבר ברכבים ובעולם הרפואה, שנרכשה ב-2021 על ידי LG. הוביל פרויקט AI חלוצי בתחום, בשיתוף עם אמזון. הוביל הפחתת עלויות במעבר למחשוב ענן, תוך אוטומציה וחסכון של מיליוני שקלים. השופטים חשבו שהוא ראוי לאות המנמ"ר הלוחם – תיפקד כמנמ"ר תוך שהוא ביצע 250 ימי מילואים".

מודלים לחיקוי

גילה כרמל, מנמ"רית משרד החינוך.

גילה כרמל, מנמ"רית משרד החינוך. צילום: ניב קנטור

גילה כרמל. משרד החינוך
"הגיעה למנמ"רות אחרי 30 שנים במשרד והיכרות מקרוב של המערכות והעובדים. מנהלת אגף מחשוב של כ-500 עובדים ומקדמת פיתוח טכנולוגי, אנושי ושדרוג מערכות. מובילה מהפכה טכנולוגית במשרד החינוך ומטייבת את שורת העובדים ואת התשתיות המוזנחות בנות ה-50 למתן מענה בתכנית רב שנתית לתחום הטכנולוגי. מקבלת תקציבים מוגדלים על סמך תרומת ה-IT ויצירת ערך כלכלי וארגוני. מובילה הטמעה של תהליכי חשיבה חדשניים ומעודכנים כבסיס מאפשר לשינוי ההוראה ומתן מענים חינוכיים. בעלת יכולת ניהולית מרשימה שבאה לביטוי בהכפלת מספר העובדים ומיצוב ה-IT כמוביל השינוי והיישום. מובילה טכנולוגית את המעבר לענן של כ-40 מערכות ליבה, תוך הפחתת העלות התפעולית ושיפור השירותים הדיגיטליים מבוססי הענן, וכן הקמת בית ספר וירטואלי, מערכת 'בינה', מרחב ללמידה וירטואלית מבוססת AI עם בוטים להוראת כתיבת פרומפטים שפועלים בצורת משחק, והתאמות של מערכות שירות לציבור לחברות ומגזרים. עשתה רבות, מרשימה, עניינית ונחרצת".

ליאור ג'ורג'י, מנמ"ר בנק ישראל.

ליאור ג'ורג'י, מנמ"ר בנק ישראל. צילום: ניב קנטור

ליאור ג'ורג'י, בנק ישראל
"מנהל יחידה של 150 עובדים, שמשרתת 3,100 לקוחות, שותפים וצרכנים, עם פרויקטים מאוד מרשימים שהושלמו ב-2024. מיצב את מעמד המנמ"ר כחלק מוביל בפעולת הארגון. שם דגש על יצירת ערך עסקי בעזרת מערכות מידע. שותף לכל החלטה עסקית בבנק ישראל ומעורב בהחלטות הנהלה של הנגיד. הוביל פרויקטים רגולטוריים משמעותיים, חוצי המערכת הבנקאית. עובד עם מודל עסקי מונחה ROI (החזר השקעה), תוך שקיפות ללקוח העסקי. משקיע משאבים רבים להבנת הגורם העסקי ולהשאת הערך העסקי ביישום, ועושה סדר בארגון. מוביל טרנספורמציה דיגיטלית במיטבה. פעל לקידום שילוב של אוכלוסיות מגוונות בעבודה, בפרט יוצאי אתיופיה ודרוזים. מועמד מרשים, בעל בשלות ניהולית".

שמעון חקון, המנמ''ר הגלובלי של נטפים.

שמעון חקון, המנמ"ר הגלובלי של נטפים. צילום: פלי הנמר

שמעון חקון, נטפים
"מנהל מערכות מידע בחברה שפועלת גלובלית. מתאים את עצמו להתפתחות החברה ולצרכיה, תוך השתלבות במערכות המידע הגלובליות. בעל ראייה עסקית ושל אבטחת מידע, ופועל תוך השאת ערכים מוספים. נדרש לתמרן ולהשפיע על הגלובלי והלוקלי, ועורך התאמה של המערכות לשווקים המקומיים. לחקון יש ראייה עסקית מלמעלה. הוא הוביל טרנספורמציה דיגיטלית מלאה, בדגש על יעילות כלכלית. הביא לשקיפות בניהול תקציבים ופרויקטים, וכך לשיפור מעמד ה-IT. הוביל הכנסת חדשנות טכנולוגית, איחוד מערכות, מינוף יכולות ושימוש מושכל ומוצלח במערכות. נמרץ, מנהל משכמו ומעלה".

אלבי מלכה, סמנכ"ל הטכנולוגיות של רשות העתיקות.

אלבי מלכה, סמנכ"ל הטכנולוגיות של רשות העתיקות. צילום: ניב קנטור

אלבי מלכה, רשות העתיקות
"הקים את מערכות המידע של הרשות מחדש, שיקם מערכות מידע שהוזנחו למצב מעודכן באופן מהיר וחדשני. ניצל זמן משבר והוביל טרנספורמציה דיגיטלית בשנה וחצי – ממערך מבוזר ומידע לא מנוהל למאגר לאומי, כולל הבטחת התאוששות מאסון. ניצל את הענן למינוף מערכות המידע ובאמצעותן להשאת הערך העסקי ולקידום חדשנות.

גרם לשינוי מרשים במעמד ה-IT והמנמ"ר, והביא להגדלת תקציבים והכרה של הנהלת הארגון. הוביל מהפך דיגיטלי ומעבר מרשים לענן, עם הוכחת ביצוע. הכניס משאבי AI תוך 'מלחמה' על תשתית נתונים חדשנית בארכיטקטורה מעודכנת. הכפיל את היקף כוח האדם ושילש את התקציב על בסיס ביצועים עסקיים וחזון לטווח ארוך. מנהל כריזמטי עם אסטרטגיית IT ברורה וסדורה, עם אבני דרך".

איציק בורשן, ראש אגף מערכות מידע וחבר הנהלת הספרייה הלאומית.

איציק בורשן, ראש אגף מערכות מידע וחבר הנהלת הספרייה הלאומית. צילום: מיכאל זכרי

איציק בורשן, הספרייה הלאומית
"הוביל השנה מעבר מלא לבניין חדש, שהתבטא במגוון רחב של פרויקטי תשתית שהיו בנתיב הקריטי של הכניסה אליו. התמודד בהצלחה רבה עם ניהול כמות פרויקטים מרשימה, כולל פרויקטים ייחודיים. מפגין חשיבה אסטרטגית מרשימה ביחס למערך ה-IT. פרויקט המטמון האוטומטי הוא דוגמה לחדשנות בניהול המערך הטכנולוגי, תוך התמודדות עם סביבה חיצונית מורכבת. שילב באופן מרשים משאבי AI בחיפוש וקטלוג של ערכים בספריה, שהם המהות העסקית של הארגון. הוביל מהלכים משמעותיים".

אורלי אברמוביץ', סמנכ''לית מחשוב ודיגיטל בקבוצת בזן.

אורלי אברמוביץ', סמנכ"לית מחשוב ודיגיטל בקבוצת בזן. צילום: יח"צ

אורלי אברמוביץ', קבוצת בזן
"מנהלת בעלת ניסיון עשיר, שהובילה שינוי משמעותי וניכר בבזן, בעזרת 70 עובדים ועשרות מיליוני שקלים להשקעות בפיתוח מערכות. מביאה תרומה עסקית מוכחת לשורה התחתונה. יצרה מצב שבו כל פרויקט משולב ביחידות העסקיות. שדרגה את מעמד המנמ"ר וכפופה כיום ישירות למנכ"ל, ומטפלת גם בתפעול הארגון. אברמוביץ' מביאה תועלות מובהקות בהתייעלות תהליכית ועסקית. הכניסה חדשנות לטובת הצרכים הארגוניים ולהשגת המטרות העסקיות. מובילה תוכנית רב שנתית של שינויים ארגוניים ותפעוליים, לקידום עבודה חכמה ויעילה, ולייעול תהליכים עסקיים. שדרגה את המערכות והביאה למיצוב מחדש של IT בוגר, שהיו בו תהליכים מיושנים. הכניסה רובוטיקה ו-OCR. בזן, כתשתית מדינתית קריטית, היא עתירת איומי סייבר, שדורשים עמידה בקריטריוני אבטחה מחמירים. מימשה פרויקטים במהירות להיערכות בחירום".

תגובות

(3)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. מיכל

    עצוב לראות כתבה עם עברית פרוגרסיבית במקום עברית תקנית . עברי דבר עברית . "שמינקות ועד קמילה, מיום בואו בברית מילה ועד מותו כרותה לו ברית עם העברית ומלחמה לו את הלעז ( הפרוגרסיבי ) להכרית"

  2. זה משם

    פרסים על מה? שהם הגיעו לעבודה וקיבלו שכר עבור זה? וגם התפקיד הזה מנמ״ר, כל כך 1999.

אירועים קרובים