מיהן חמש החברות שישרדו את "אפוקליפסת התוכנה" שמחוללת ה-AI?

וול סטריט כמרקחה: דניאל אייבס, אנליסט מניות בכיר ב-Wedbush, על ההזדמנות שיש לספקיות ה-IT, בלא קשר לשיבוש של ה-AI

חברות אלו יתמודדו איתה בהצלחה. אפוקליפסת התוכנה עקב השיבוש של ה-AI.

ברקע "אפוקליפסת התוכנה" – הגורמת לנפילות של חלק מספקיות ה-IT בשל חוסר הוודאות הצפוי לענף – יש כמה יצרניות תוכנה גדולות, שבלי קשר לשיבוש הצפוי, דווקא עכשיו צפויות להן "הזדמנויות עצומות".

בהערה למשקיעים שכתב בסוף השבוע דניאל אייבס, מנכ"ל ואנליסט מניות בכיר ב-Wedbush Securities, שהצביע על חמש החברות: קראודסטרייק (CrowdStrike), מיקרוסופט (Microsoft), סנואופלייק (Snowflake), סיילספורס (Salesforce) ופלנטיר (Palantir).

אייבס ציין בנוגע לחברות אלו כי "כדאי להחזיק במניות שלהן, למרות הירידות האחרונות במגזר התוכנה. שוק התוכנה מוערך בחסר, ולחמש הללו יש פוטנציאל עלייה". 

הוא גם דירג את כל החמש כ'Outperform' – המלצה על מניה שצפויה להניב תשואה גבוהה יותר מממוצע השוק או מהענף שלה בתקופה הקרובה.

לפי אייבס, "חששות בנוגע לממשל ולאבטחת נתונים, יגבילו באופן טבעי את אסטרטגיות האימוץ האגרסיביות יותר של בינה מלאכותית, לפחות עד שיהיה פחות סיכון בפרויקטים הללו".

"בנוסף", כתב אייבס, "מערכות התוכנה בארגונים נבנו משך זמן רב, ולקח עשרות שנים בהן נוספו להן טריליוני נתונים שהוטמעו בתשתיות שלהן. שחקנים חדשים, כמו OpenAI או אנת'רופיק (Anthropic) לא יכולים להחזיק את כל נתוני הארגון כדי להפעיל אינטגרציות AI ולהגן על מבני הנתונים הארגוניים מפני נוזקות".

התחזיות הספציפית לחמש החברות המסוימות

"עם זאת, ברור שיש ספקים שממוקמים היטב לכל תרחיש שיתחולל במהפכת הבינה המלאכותית", כתב אייבס, "וקראודסטרייק היא בבירור אחת מהם. היא מצויה בעמדה מרכזית, בזכות המיקוד שלה באבטחת השימוש ב-AI עצמה – וגם בהגנה מפני מתקפות שהולכות וגדלות על ידי AI. לחברה יש גם יתרון של היותה שחקנית אגנוסטית במלחמות ה-AI, ובמקביל היא מציעה טכנולוגיית אבטחה שתהיה חיונית יותר ויותר, ככל שאימוץ AI בכלל ובינה מלאכותית סוכנית בפרט – יגדל".

"אינדיקציות רבות מצביעות על כך ש-קראודסטרייק תהפוך למערכת ההפעלה לסייבר של עידן הבינה המלאכותית. מעמדה, כ'תקן הזהב' לאבטחת סייבר נשאר בלא שינוי – מול יום הדין של ענף התוכנה".

על מיקרוסופט כתב אייבס כי "החברה צפויה לראות צמיחה משירותי הענן וה-AI בפלטפורמת ה-365 שלה ובאזו'ר (Azure), מה שממצב אותה לרווחים ארוכי טווח. החברה מטמיעה יכולות AI בסביבת מערכת 365 שלה, וכך ארגונים מקבלים מערכות בינה מלאכותית אמינות. וול סטריט ממעיטה בסיפור הצמיחה של אז'ור, ו-2026 צפויה להיות שנת מפנה".

"פלנטיר ממשיכה לראות ביקוש חזק לפתרונות ה-AI שלה במגזר העסקי והממשלתי", ציין, "היא המובילה הטבעית של חברות הבינה המלאכותית, ומסוגלת לשמור על המומנטום שלה. החברה ממשיכה לראות ביקוש חסר תקדים לפתרונות מבוססי AI. ככל שארגונים עוברים מניסויים בבינה מלאכותית למימוש בפועל, הצעת הערך של פלנטיר הופכת לרלוונטית יותר. אנו מאמינים שיש לה דרך מושלמת להפוך לחברה בשווי שוק של טריליון דולר".

"העסק העיקרי של סנואופלייק הוא התאמה טבעית ליכולות בינה מלאכותית. התפישה כאילו מודלים טובים יותר מפחיתים את הצורך בפלטפורמות נתונים – שגויה, ההפך הוא הנכון. ככל שהמודלים ממשיכים להשתפר, ארגונים יצטרכו שכבות נתונים נקיות, נשלטות וניתנות לביקורת. ארגונים דורשים אבטחה, בקרות גישה, וממשל לפני החיבור בין המערכות שלהם ל-AI. זה מציב אותה כשיכבה המהימנה בין נתוני ארגון למודלים חיצוניים ויביא לניצחונה בתחום בהמשך. היא בחזית החדשנות. סנואופלייק תהיה לתשתית בינה מלאכותית חיונית, ולא קורבן של שיבוש בשל ה-AI".

על סיילספורס כתב אייבס כי "השוק מתעלם מהמעמד והבידול שלה, ומהמאגר העצום של נתוני לקוחות שנאספו במשך עשרות שנים. נתונים אלה, הממונפים באמצעות Agentforce ורכישת אינפורמטיקה (Informatica) – מספקים את ההקשר העשיר והאמין שסוכני בינה מלאכותית צריכים, כדי לתפקד ביעילות. היא לא הולכת לשום מקום".

אייבס המוערך, מדורג בין 4% האנליסטים המובילים של וול סטריט על ידי טיפרנקס (TipRanks). הדירוג של טיפרנקס הישראלית הפך לסטנדרט מוביל בתעשייה הפיננסית. "אין לי ספק ש'תרחיש יום הדין' הקרוב שצפוי עבור יצרניות התוכנה ושהמשקיעים מצפים לו – הוא מוגזם מאוד", סיכם אייבס.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים