רגע לפני סוף הכהונה: ביידן שוקל עוד מגבלות על ייצוא AI

בתעשיית הבינה המלאכותית וה-IT האמריקנית מזהירים שהצו החדש יקשה על החברות האמריקניות ויערער את מעמדה של ארצות הברית מול סין ● ההערכות הן שהצו עשוי להיחתם כבר בסוף השבוע

נשיא ארצות הברית (עדיין), ג'ו ביידן.

אחרי שהממשל האמריקני הטיל הגבלות ייצוא לסין על כל דבר חומרה ו/או תוכנה מתקדם שיכול לסייע לה לקדם את יכולות המחשוב שלה, בעיקר בהיבט של בינה מלאכותית, מתכנן הממשל הכבר יוצא של הנשיא ג'ו ביידן לפרסם צו חדש שירבע את המעגל – כל מוצר AI שמיוצר בארצות הברית, או עם קשרים אמיצים לכלכלה האמריקנית, יוכל להיות מוגבל לייצוא – ולא רק לסין.

הצו החדש, שלטענת התעשייה האמריקנית עשוי להיחתם כבר בסוף השבוע הזה, עתיד, בתירוץ של מעמד הכלכלה האמריקנית ומאמצי הביטחון הלאומי שלה, להוסיף הגבלות חדשות על מוצרי בינה מלאכותית מתוצרת ארצות הברית, ולגבי האפשרות לפרוס אותם ברחבי העולם. מובילי התעשייה ממש לא מרוצים מהכיוון הזה, ודוחקים בביידן שלא יחתום על הצו.

"צו מסוג זה ישאיר את השוק הגלובלי למתחרות של החברות האמריקניות, שיהיו להוטות למלא את הביקוש שייווצר על ידי הצבת מגבלות שרירותיות על יכולתן של חברות אמריקניות למכור מערכות מחשוב בסיסיות מחוץ למדינה. אם ארצות הברית תאבד את היתרון שלה באקו-סיסטם העולמי של ה-AI, יהיה קשה, אם לא בלתי אפשרי, להחזיר אותו בעתיד", כתב ג'ייסון אוקסמן, נשיא ומנכ"ל מועצת תעשיית ה-IT האמריקנית, לשרת המסחר, ג'ינה ריימונדו.

כמה אנליסטים בשוק אף ציינו שמעבר לחשש שהצו החדש יפגע בצמיחה הכלכלית של תעשיית הבינה המלאכותית בארצות הברית, איסור או מגבלות על יצרני AI אמריקניים למכור את המוצרים שלהם ברחבי העולם יכול להועיל לסין.

"ממשל ביידן מנסה לאלץ מדינות לבחור צד – ארצות הברית או סין, והוא צפוי לגלות שאם הוא יציב את האולטימטום הזה, רבים יבחרו בסין. יתרה מכך, ארצות הברית צריכה להציב חזית מול המאמצים של סין ורוסיה, שהשיקו באחרונה רשת ברית בינה מלאכותית בין מדינות ה-BRICS (ברזיל, רוסיה, הודו, סין ודרום אפריקה), ולהציע לבעלי בריתה ולשותפיה גישה לנתוני בינה מלאכותית, מודלים ומשאבי מחשב", אמר סטיבן אזל, סגן נשיא למדיניות חדשנות גלובלית בקרן Information Technology and Innovation.

יש לציין שעדיין לא ברור איך בדיוק הממשל הנכנס יתייחס לנושא הזה, וקיים חשש בתעשייה שדונלד טראמפ ישתמש בבקרות הייצוא שהוא מעוניין להטיל כמנוף כדי להשיג עסקאות כלכליות שהוא דוחף להשגתן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים