הרבעון של בזק: עלייה ברווח הנקי, הכנסות שיא לפלאפון
ההכנסות הרבעוניות של בזק קטנו ב-1% והרווח הנקי שלה עלה ב-3% ● ההכנסות של פלאפון שברו שיא של שמונה שנים ● מספר מנויי הסיבים קפץ ב-36% ● בזק עדכנה את התחזיות כלפי מעלה

בזק סיימה את הרבעון הראשון של השנה עם תוצאות מעורבות: ירידה בהכנסות לצד גידול ברווח הנקי – כך עולה מהדו"חות הכספיים שהקבוצה פרסמה הבוקר (ג'). אלא שיש בדו"חות כמה נתונים חיוביים במיוחד, בהם הכנסות שיא לפלאפון וזינוק של 36% במספר מנויי הסיבים האופטיים שלה – ל-885 אלף.
מהנתונים עולה כי ההכנסות של בזק ירדו ברבעון ב-0.9% ל-2.26 מיליארד שקלים. מתוכן, "הכנסות הליבה" – כפי שמכנים אותן בקבוצה – הציגו עלייה של 2.4% ל-1.93 מיליארד. הסיבה העיקרית לכך היא עליות בהכנסות של בזק קווי, שגדלו ב-0.9% ל-1.1 מיליארד שקלים, ושל פלאפון, שרשמו עלייה של 4.6% ל-525 מיליון – שיא של שמונה שנים, שנובע בעיקר מהמעבר של לקוחות רבים לדור החמישי. ההכנסות של יס גדלו ב-1.3% ל-319 מיליון שקלים ולעומת זאת, אלה של בזק בינלאומי (או, בשמה החדש, בזק בינלאומי Tech), קטנו ב-5.5% ל-273 מיליון.
הרווח הנקי של הקבוצה הסתכם ב-303 מיליון שקלים, לאחר שעלה ב-2.7%, הרווח הנקי המתואם גדל ב-6.7% ל-319 מיליון שקלים וה-EBITDA המתואם לא השתנה, ועמד על 914 מיליון שקלים. בחלוקה לחברות הקבוצה, הרווח הנקי של בזק קווי הציג ירידה של 0.8% ל-256 מיליון שקלים, זה של פלאפון עלה ב-3.3% ל-31 מיליון, יס עברה מהפסד נקי של 13 מיליון שקלים לרווח נקי של שלושה מיליון ובזק בינלאומי הציגה ירידה חדה, של 39%, ברווח הנקי שלה ל-11 מיליון.
התזרים החופשי של בזק צנח ברבעון ב-44% ל-262 מיליון שקלים – בעיקר עקב תשלום שומות של בזק קווי למס הכנסה ברבעון המדווח אל מול החזר מס ברבעון המקביל אשתקד, והחוב פיננסי נטו ירד במקצת, ל-4.7 מיליארד שקלים.
והרי התחזית
בזק עדכנה את התחזית השנתית שלה כלפי מעלה, על רקע יישום הסכם יס-פרטנר: היא חוזה כי הרווח הנקי המתואם שלה יגדל ב-2025 ב-10% ל-1.32 מיליארד שקלים וה-EBITDA המתואם יעמוד על 3.75 מיליארד – עלייה של 1% לעומת התחזית הקודמת.
תומר ראב"ד, יו"ר בזק, אמר כי החברה "מסכמת את הרבעון הראשון של 2025 עם צמיחה משמעותית בהכנסות הליבה וברווח הנקי – עדות ליישום מוצלח של האסטרטגיה שלנו, וכן לחוסן וליציבות שלנו. אנחנו נמצאים בשלבים הסופיים של סייקל השקעות של חמש שנים, ובחודשים הקרובים נשלים את הפריסה הארצית של רשת הסיבים, כולל עיבוי של רשת הליבה באינטרנט ובסלולר. השקעות אלה הן שיאפשרו לישראל ליישם מהלך לאומי משמעותי עם כניסתנו לעידן ה-AI במגזרים הפרטי, העסקי והמדיני. מדובר בקפיצת מדרגה תפעולית ותזרימית".
תגובות
(0)