"ההנפקה – תהליך מדהים עבור מישהו כמוני, שאוהב את שוק ההון"
כך אמר יוני אסיא, רגע אחרי שאיטורו שייסד עם אחיו, רונן, ביצעה הנפקה מוצלחת בנאסד"ק ● הוא שוחח עם עיתונאים על ההנפקה, הכניסה לארצות הברית והאם היא תתחיל לפעול גם בישראל

יום אחרי ההנפקה, שעלתה על כל הציפיות, לפי שווי של 4.26 מיליארד דולר, חגגה איטורו היום (ה') את ההצלחה עם צלצול בפעמון פתיחת המסחר של נאסד"ק. חשוב מכך, זינוק של 29% במחיר המניה ביום המסחר הראשון שלה הביא אותה לשווי של יותר מחמישה מיליארד דולר. ההנפקה בוצעה כ-18 שנה לאחר שהוקמה, ואחרי ניסיון הנפקה קודם ב-2021, שבוטל, בסופו של דבר.
איטורו היא חברת הטכנולוגיה הראשונה שיוצאת להנפקה לאחר החלטת המכסים של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, והיא עושה את זה בעיתוי מושלם מבחינתה. היא גם חברת הפינטק הראשונה שיוצאת להנפקה מאז 2021, וההתרגשות ניכרה בפניו של יוני אסיא, מנכ"ל איטורו ומי שיחד עם אחיו, רונן, ייסד את החברה – במסיבת עיתונאים שהיא ערכה לפני הצלצול בפעמון היום.
"תמיד האמנו, באיטורו, ששוק ההון יכול לסייע לאנשים להשקיע במניות ובנכסים דיגיטליים, וזה מאוד מרגש אותי לסגור סוג של מעגל, לאחר שעשיתי קורס ניהול תיקים כבר בגיל 19 אצל צבי סטפק, שבנו, אבנר, הוא כעת דירקטור בחברה. אני שמח לראות שהלקוחות של איטורו יכולים כעת להשקיע ולקנות מניות של איטורו. זה תהליך מדהים ומטורף עבור מישהו כמוני, שאוהב את שוק ההון", אמר אסיא.
לגבי ניסיון ההנפקה הקודם של החברה הוא ציין כי ההחלטה להישאר חברה פרטית עד עכשיו הייתה חכמה. "אחד הדברים המרכזיים שלמדנו ב-2022 הוא שלהיסחר על בסיס מכפיל הכנסות זה דבר שלא יכול להחזיק לאורך זמן. אני שמח שלקחנו את הזמן ללמוד את השוק טוב יותר, ועכשיו אנחנו חברה ציבורית, שתמשיך לגדול ולצמוח. אנחנו מלווים את המעבר של ניהול הכספים לידיים של הדורות הצעירים, שתמיד רוצים לנהל את הכסף שלהם בצורה קלה ושקופה, עם סיוע של AI. זה בדיוק מה שאנחנו מציעים להם באיטורו", הוסיף.
איטורו הרחיבה את העסקים באירופה ונכנסת לארה"ב
בתהליך ההנפקה פגשו אנשי איטורו מעל 180 משקיעים, כולל בלקרוק, שהחליטה להשקיע בה כ-100 מיליון דולר, כמשקיע עוגן. "יש גם 15 בנקים שקנו מניות, ואני מאמין שנזכה לסיקור נרחב של המניה. עם רבים מבין המשקיעים הנוכחיים אנחנו נמצאים בקשר רציף מאז ניסיון ההנפקה ההוא ב-2021, ונמשיך לעבוד קשה כדי שיבינו את הסיפור שלנו ולאן אנחנו הולכים", אמר אסיא.

האחים יוני ורונן אסיא, ואביהם, דיוויד (במרכז). צילום: איטורו
אנשי החברה סיפרו שבשנה האחרונה הורחבו מאוד העסקים באירופה ובבריטניה, שמשם עדיין מגיעים כ-70% מלקוחות החברה, ושהיא נמצאת בתהליך של התרחבות באסיה, באוסטרליה ובאחרונה גם באיחוד האמירויות, שהופכת להיות מרכז של קריפטוגרפיה.
"אנחנו מתחילים כעת גם בארצות הברית. נשיק את כל האפשרויות שאנחנו מציעים גם בארצות הברית, ואנחנו מאמינים בכוחנו להתחרות גם שם. גם אם עד עכשיו קצת חששנו מהשוק (האמריקני – צ"ק), האווירה משתנה ואנחנו הולכים לוודא שאנחנו מנצלים את ההזדמנות להגדיל את הביזנס שלנו בארצות הברית", סיפר המנכ"ל המאושר.
מה עם ישראל?
סטפק אמר כי "בגדול, אנחנו חברת פינטק שהמוצר הוא במרכזה, והמטרה היא לעזור ללקוחות שלנו ללמוד על שוק ההון ולהפוך להיות משקיעים טובים יותר, תוך שימוש בטכנולוגיה הכי מתקדמת שקיימת. ההכנסות שלנו ממסחר במטבעות קריפטוגרפים מהוות כ-25% מכלל ההכנסות, ולא יותר, ואנחנו זהירים בתחום זה, כי לא חסרים מטבעות פחות טובים מבין ה-11 אלף שקיימים כיום בשוק".
עם זאת, לדבריו, "מאוד חשוב שהקורלציה בין המטבעות לשוק הכללי הקלאסי תלך ותפחת. זה יהיה טוב לנו. זה סוג של הזהב הדיגיטלי הבא, ומדובר בתהליך שמאוד בריא לנו, כי גופים מוסדיים בכל העולם נכנסים אליו. התהליך הזה יקטין את התנודתיות הכללית שלנו, הוא יעזור לנו ליציבות".
אנשי החברה הוסיפו כי היא ממשיכה לשקול לספק את השירותים שלה גם בישראל, וכי הם מאמינים שזה יקרה בעתיד. "אנחנו בינתיים שוקלים עדיין כל דולר שאנחנו משקיעים, והבחירה היכן להשקיע אותו קשה. אנחנו מספקים שירות כבר ב-12 אזורים בעולם, ואני מאמין שזה יקרה גם בישראל", סיכם אסיא.
תגובות
(0)