איטורו הנפיקה לפי שווי גבוה מהצפוי – של 4.3 מיליארד דולר

אחרי שנדחתה כמה פעמים, הנפקת איטורו יצאה לדרך, במחיר מניה של 52 דולר - גבוה ב-4-6 דולר מהצפי שלה ● אם השוק יקבל את המחיר, איטורו תגייס 620 מיליון דולר, מהם חצי אליה וחצי לבעלי המניות

יוני אסיא, מנכ"ל איטורו ואחד ממייסדיה.

אחרי ציפייה ארוכה, אחת ההנפקות הבולטות של חברות ישראליות בשנים האחרונות בוול סטריט יצאה אמש (ג') לדרך: חברת הפינטק הישראלית איטורו הנפיקה לפי שווי של 4.26 מיליארד דולר אחרי הכסף. מדובר במחיר של 52 דולר למניה – גבוה בבין ארבעה לשישה דולר מהטווח שאליו היא כיוונה. בנוסף, היא העלתה את מספר המניות שאותן היא רוצה למכור בהנפקה – מכ-10 מיליון לכ-11.9 מיליון.

מניות החברה יתחילו להיסחר היום, עם פתיחת המסחר בבורסת נאסד"ק, תחת הסימול ETOR. ההנפקה מורכבת מ-11,923,018 מניות רגילות מסוג A, שכאמור, מוצעות במחיר של 52 דולר למניה. איטורו תמכור מחצית מהמניות – 5,961,509 – ואת היתר ימכרו משקיעים שונים שמחזיקים במניות שלה.

במידה שהשוק יקבל את המחיר שהחברה מציעה למניה, היא תגייס כ-620 מיליון דולר. יחד עם האופציות לחתמים, הסכום עשוי להגיע ל-712 מיליון. זה אומר שתהיה זו ההנפקה הגדולה ביותר של חברה ישראלית מאז הנפקת מובילאיי ב-2022, ואחת ההנפקות הגדולות בשוק ההון הניו יורקי בתקופה האחרונה.

זינוק של יותר מפי 13 ברווח הנקי

איטורו הוקמה בשנת 2007 על ידי האחים יוני ורונן אסיא ודודו רינג, ויוני אסיא הוא מנכ"ל החברה. בין המשקיעים בה, שצפויים להרוויח לא מעט מההנפקה, נמצאים המייסדים, וכן דיוויד אסיא, אביהם של האחים, קרן BRM של האחים ניר ואלי ברקת, קרן ספארק והמשקיע אדי שלו. היא סיימה את 2024 עם תוצאות מצוינות, בין היתר עקב בחירתו לנשיאות ארצות הברית של דונלד טראמפ, שמגלה אהדה לקריפטו ויש למשפחתו חברה בתחום. כך, הרווח הנקי של איטורו זינק בשנה החולפת ביותר מפי 13 ועמד על 192 מיליון דולר.

החברה מציעה פלטפורמה טכנולוגית למסחר בשוק ההון – במטבעות רגילים ודיגיטליים כאחד. היא הייתה אמורה להיכנס למסחר כבר ב-2021, אבל הגישה החמוצה משהו של ממשל ביידן לקריפטו הביאה את הרשות האמריקנית לניירות ערך (ה-SEC) להערים קשיים על ההנפקה, עד שמנהלי החברה החליטו לדחות אותה. היא הגישה תשקיף גלוי לקראת הנפקה בסוף מרץ האחרון, אולם המתיחות שנוצרה בשוקי ההון בעקבות המכסים של טראמפ הביאה להקפאה נוספת של ההנפקה. הרגיעה לאחר מכן בשוקי ההון הביאה את איטורו להתניע מחדש את תהליך ההנפקה על ידי הגשת תשקיף מעודכן.

"אנחנו רק מתחילים"

יוני אסיא כתב בעקבות ההנפקה בחשבון ה-X שלו: "אנחנו רק מתחילים".

דיוויד אסיא – כאמור, אביהם של יוני ורונן אסיא – כתב בחשבון הלינקדאין שלו:היום, אני נרגש מאוד, נפעם וגאה להיות עם שני בניי, רונן ויוני, כאשר הם רושמים את החברה שלהם, איטורו, בנאסד"ק. זהו אחד הרגעים הכי מרגשים וממלאים בקריירה העסקית שלי".

"זה היה מסע יוצא דופן", ציין האב הגאה. "מההתחלה הצנועה של איטורו ב-2007, כאשר רונן, יוני והמייסד המשותף שלהם, דודו רינג, יצאו לדרך לביצוע דמוקרטיזציה של הגישה לשוקי ההון העולמיים בדרך פשוטה".

"צפיתי בהערצה כיצד הם הוציאו לפועל את החזון שלהם בנחישות. עם הצוות המדהים שלהם, בעל הרוח החדשנית הבלתי ייאמנת, הם הביאו את איטורו להיות רשת המסחר החברתי הגדולה ביותר בעולם, עם מעל 33 מיליון משתמשים ב-75 מדינות ברחבי העולם, הם מעצימים משתמשים לסחור במניות, מטבעות קריפטו וסחורות בבורסות שונות, ומממשים את המשימה שלהם – להפוך את ההשקעות לנגישות לכל", הוסיף.

"המסע להנפקה היה מלא באתגרים, נחישות ואמונה במטרות שלהם", ציין אסיא. "ההנפקה המאוד מוצלחת הזאת היא אבן דרך חשובה בהצטרפות לקבוצה של חברות טכנולוגיה ופינטק מובילות שנסחרות בנאסד"ק. זוהי כמה עדות לצוות המדהים שהם בנו".

"כהורה וכמישהו שחולק איתם את הרוח היזמית, זהו רגע של גאווה עצומה והגשמה עבור אשתי, נעמי, ועבור כל משפחתנו. זוהי זכות להיות עדים לכך שחלומותיהם הופכים למציאות. אני מחכה לראות איך את המשך השגשוג, החדשנות וההובלה של איטורו בשנים הבאות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים