"היעד ל-2025: בינה מלאכותית לכל עובד ברשות ניירות ערך"

אורלי בלום, מנהלת תחום דאטה ו-AI ברשות, מתארת איך, יחד עם נס, היא מפתחת ומטמיעה מערכות משולבות בינה מלאכותית, שמסייעות לעבודת הפיקוח והאכיפה ● עם זאת, לדבריה, "ה-AI אינה במקום אכיפה אנושית, אלא בנוסף"

אורלי בלום, מנהלת תחום דאטה ו-AI ברשות ניירות ערך.

"אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך פיתוח מערכות IT משולבות בינה מלאכותית, שישנה את עולם הפיקוח על שוק ההון. עובדי רשות ניירות ערך עומדים בפני שינוי משמעותי בעבודתם היומיומית: ה-AI תסייע להם בפיקוח ובאכיפה, ותביא לייעול משמעותי בעבודה השוטפת. הנהלת הרשות הגדירה את 2025 כ-'שנת ה-AI לכל עובד', ואנחנו משקיעים משאבים רבים בהטמעת תהליכי בינה מלאכותית בארגון", כך אמרה אורלי בלום, מנהלת תחום דאטה ו-AI ברשות ניירות ערך.

לדבריה, "הבינה המלאכותית תשמש כזוג עיניים נוסף עבור הרפרנטים במחלקות המקצועיות, תסייע לזהות מקרי הפרות ותאפשר להתמקד בחקירת המקרים המורכבים במקום בסריקת נתונים ידנית".

"התחלנו בתוכנית לשילוב AI אצל העובדים ברשות", אמרה בלום, "בשיתוף יחידת החדשנות ומחלקת משאבי אנוש ברשות. אנחנו משקיעים משאבים רבים להטמעת תרבות ארגונית, עם קבלת החלטות מושכלות. אנחנו פועלים במגוון דרכים כדי לעזור לעובדים להשתמש בטכנולוגיות החדשות – סקרים, הדרכות, הכשרות והקמת מרכזי מצוינות".

אגם הנתונים של רשות ניירות ערך

בלום משמשת בתפקידה זה שנה וחצי, ועובדת תחת אורן הנר, סמנכ"ל מערכות מידע ברשות ניירות ערך. הרשות מפקחת על נכסים בשווי של כ-800 מיליארד דולר, ותפקידה להסדיר את הפעילות בשוק ההון, כדי להבטיח שקיפות והגנה על המשקיעים. פעילותה משפיעה על 6,000 תאגידים וגופים פרטיים. כל 300 עובדי הרשות הם לקוחות ומשתמשי ה-IT בה.

בלום אמרה כי "היחידה בראשותי אחראית להקמת אגם הנתונים (Data Lake) של הרשות. האגם מרכז את כל הדאטה שעובר ב-IT שלה. לצד בניית אגם הנתונים, התחלנו בפיתוח יישומי AI, כדי לשפר את עבודת הפיקוח והאכיפה של הרשות. האגם מבוסס תשתיות AWS, ואנחנו כבר משתמשים בשירותי Bedrock ו-SageMaker כדי לממש בו יכולות בינה מלאכותית. רוב הפיתוח שלנו הוא פנימי, תוך סיוע של מומחי ענן ו-AI חיצוניים, כמו שעשינו באחד הפרויקטים עם מומחי נס".

לדבריה, "כל המערכות שלנו יושבות בענן. רוב יישומי ה-AI והדאטה הם בענן AWS, ולצידם אנחנו עורכים פרויקטי פיתוח גם בגוגל קלאוד (GCP). בנוסף, אנחנו משתמשים בכלי אינטגרציה מעל אופיס 365. כל היישומים שאנחנו בונים יהיו מבוססים על תשתית אגם הנתונים, שיהיה הבסיס להכול – להנגשת המידע, וגם לפיתוח".

פרויקט שזכה בתחרות מצטייני המחשוב

השבוע זכתה בלום בתחרות מצטייני המחשוב של אנשים ומחשבים. הזכייה הייתה בפרויקט לשילוב AI שיסייע לפיקוח, לאכיפה ולעבודה השוטפת של הרשות. היא ציינה כי "המערכת נמצאת כבר בייצור. זהו בוט ארגוני, שמאפשר למחלקות המקצועיות לנתח מידע פנימי של הרשות – דיווחי חברות, מסמכי קרנות נאמנות, יצירת סיכומי מסמכים ומסמכי חקירות. הבוט משתמש בכל המודלים הפנימיים של תשתית AWS, לטובת ניתוח מסמכים ומידע פיננסי".

פרויקט נוסף שהיא ציינה נעשה בשיתוף מומחי קבוצת הענן והדאטה של נס. "יחד, אנחנו מטמיעים פרויקט לפיקוח על קרנות נאמנות, וגם פה אנחנו מטמיעים AI, הפרויקט כבר החל ויעלה לאוויר השנה", אמרה.

בהיבטי הגנת הסייבר ואבטחת מידע, הוסיפה בלום כי "בכל הפתרונות שאנחנו מפתחים, אנחנו דואגים לרמה הגבוהה ביותר של אבטחת מידע, המבוססת על Best Practices של ספקיות הענן".

"בסופו של יום", סיכמה בלום, "אני מאמינה שכל יישום ומערכת יהיו מבוססי תשתית בינה מלאכותית, כדי לטפל בנתונים באופן מושכל ולהביא ערך. זהו מסע ארוך, מורכב ולא מובן מאליו. עבדנו קשה ב-2024, ונמשיך בכך גם השנה. אנחנו מאמינים ב-AI ובערך שהיא תספק למשתמשי הרשות בעבודתם השוטפת, ובתוצריה – גם לציבור המשקיעים. נחזק את האכיפה בתחום ההונאות, ונשפר את הזמינות והמהירות בתגובה. שילוב AI לצד הפיקוח האנושי מאפשר לרשות להגיב בצורה יעילה ומדויקת יותר, וכך להגן על ציבור המשקיעים ולשמור על יציבות השוק".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. שירה

    האלה שכשלו במשרד הבריאות , עושים חייל ברשות ניירות ערך ? מעניין !

אירועים קרובים