מנכ"ל OpenAI הבטיח: GPT-5 יוצע בחינם וללא הגבלת צ'אטים

סם אלטמן חשף באחרונה מפת דרכים נטולת תאריכים למודלים הבאים של החברה, GPT-4.5 ו-GPT-5 ● הדגש, לדבריו, הוא על פישוט השימוש והפיכת הבינה המלאכותית היוצרת לנגישה ויעילה יותר ● מה עוד ניתן ללמוד מאלטמן?

סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, עדכן עליו. GPT-5.

OpenAI – שפיתחה והביאה לעולם את ChatGPT, שחולל מהפכה ענקית בתחום ה-GenAI – הכריזה באחרונה על תוכניותיה לעתידה, שעיקרן שדרוג חוויית המשתמש במודלים הבאים שלה.

סם אלטמן, מנכ"ל החברה, חשף באחרונה בפוסט העלה לחשבונו ברשת X את מפת הדרכים עבור GPT-4.5 ו-GPT-5, תוך שימת דגש על הפיכת השימוש במודלים לפשוט בהרבה, וכן על איחוד מערכות הבינה המלאכותית של החברה.

אחת המטרות העיקריות של OpenAI היא, כך ניתן היה ללמוד מהפוסט, להקל על המשתמשים וליצור עבורם חוויית שימוש אינטואיטיבית יותר. אלטמן ציין כי בחברה מודעים לכך שהיצע המודלים והמוצרים שלה הפך למסובך מדי, ולפיכך שואפים להגיע למצב שבו הבינה המלאכותית "פשוט עובדת" עבור המשתמש.

יותר פשטות, קלות וזמינות – כתוצאה מאפקט דיפסיק?

בציוץ שלו ב-X ציין אלטמן כי: "אנחנו רוצים לעשות עבודה טובה יותר בשיתוף מפת הדרכים המיועדת שלנו, ועבודה הרבה יותר טובה בפישוט היצע המוצרים שלנו. אנחנו רוצים שבינה מלאכותית 'פשוט תעבוד' בשבילכם; אנחנו מבינים כמה מסובכים הפכו המודלים והמוצרים שלנו". אלטמן אף הודה שב-OpenAI "שונאים את בורר המודלים לא פחות מכם, ורוצים לחזור לבנה מאוחדת קסומה".

בנוגע למודל GPT-4.5 – הבא בתור שישוחרר ואשר מכונה בקוד פנימי "אוריון" – אלטמן הבהיר כי הוא יהיה המודל האחרון של OpenAI שלא ישתמש במה שהוא הגדיר כ-"שרשרת חשיבה" (non-chain-of-thought model). שרשרת החשיבה, שתכנס לפעולה במודלים שאחריו, היא תהליך שמספק תשובות ישירות ללא שלבי ביניים ברורים, וזאת משום שסגנון החשיבה הנוכחי מתקשה במשימות מורכבות, במיוחד בתחומים כמו פיזיקה ומתמטיקה.

יצרה אפקט שמשפיע על תחום ה-GenAI. דיפסיק.

יצרה אפקט שמשפיע על תחום ה-GenAI. דיפסיק. צילום: ShutterStock

החברה, כך בישר אלטמן, מתכננת לפתח מערכות שיוכלו להשתמש בכל הכלים הזמינים ולטפל במגוון רחב של משימות, כשאחד השינויים המשמעותיים ביותר שעליו הכריז המנכ"ל הוא איחוד המודלים מסדרת o ואיחוד מודלי סדרת GPT. 

בנוגע למודל הבא-הבא עליו שוקדים בחברה, לפי אלטמן GPT-5 צפוי להיות מערכת בינה מלאכותית משולבת שתאגד טכנולוגיות ממודל o3, שלא יושק כמוצר עצמאי. אלטמן גם פירט מבנה גישה מדורג ל-GPT-5 בתוך ChatGPT כשלדבריו המשתמשים בגרסת החינם יזכו במודל זה לגישה בלתי מוגבלת לצ'אט. מנויי ה-Plus ומנויי ה-Pro יקבלו גישה ל-GPT-5 ברמה גבוהה יותר של אינטליגנציה. מודלים אלה ישלבו קול, יכולות יצירת תמונות, חיפוש, מחקר מעמיק ועוד.

על אף העדכן, אטמן לא מסר תאריכי שחרור ספציפיים למודלים המצופים, כך בהחלט כן ציין כי ההתפתחויות הללו צפויות "בשבועות או בחודשים הקרובים".

נראה כי הבשורות של אלטמן מגיעות על רקע אפקט דיפסיק (Deepseek) – שגרר ביקורת גוברת על העלויות הגבוהות הכרוכות בפיתוח AI ותחרות גואה מצד מודלים חדשים ובינלאומיים. על ידי איחוד היצע המוצרים שלה והתמקדות במערכות GenAI ידידותיות למשתמש, OpenAI שואפת ככל הנראה לשמור על מעמדה כמובילה בתחום הסואן שמתפתח נע במהירות גבוהה מאז השקת ChatGPT בנובמבר 2022.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים