מיכאל שרק, יבמ: "חלק מהארגונים עדיין מהסס להטמיע פתרונות ניתוח ומיטוב עסקי"

"תחום המיחשוב העסקי האנליטי והמיטוב העסקי יגדל ויהווה אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של התעשייה ושלנו בשנים הקרובות", אמר שרק, מוביל תחום ה-BOA בחטיבת שירותי הייעוץ של החברה ● הוא הוסיף, כי "האתגר של ארגונים הוא השילוב בין מערכות המידע, מחסני הנתונים והמידע המנוהל בהם, ובין הצד העסקי" ● על השוק הישראלי אמר שרק, כי "יש כאן עוצמה שנוכל למנף על בסיס גלובלי; ישראל היא שוק חשוב מאד עבורנו"

"תחום המיחשוב העסקי האנליטי והמיטוב העסקי (BOA) יגדל ויהווה אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של התעשייה ושלנו בשנים הקרובות. למרות זאת, אנחנו רואים שחלק מהלקוחות עדיין מהססים להטמיע מערכות IT שכאלה. האתגר של ארגונים הוא השילוב בין מערכות המידע, מחסני הנתונים והמידע המנוהל בהם, ובין הצד העסקי. המנהלים הם שצריכים ליצור את הביקוש לניתוח האנליטי, כדי ליצור את מיזוג ה-IT עם הצד העסקי", אמר מיכאל שרק, מוביל תחום ה-BOA בחטיבת שירותי הייעוץ של יבמ (IBM) העולמית.

שרק ביקר בישראל לפני ימים אחדים, והשתתף בסימפוזיון שערכו מעבדות המחקר של יבמ בחיפה. הוא אמר לאנשים ומחשבים, כי "יבמ מתלהבת מתחום ה-BOA ומשקיעה בו. זו הזדמנות לצמיחה לא רק מבחינת יבמ, אלא מבחינת התעשייה כולה. אנחנו נערכים לצמיחה באמצעות הרחבת סל השירותים שלנו, רכישת חברות תוכנה וגם פיתוח פנימי במעבדות המחקר והתוכנה שלנו, שחלקים משמעותיים שלו מתנהלים בארץ".

מדוע המגמה תפסה תאוצה דווקא עכשיו?
"שלוש דינמיקות של השוק מתמזגות יחד לקדם את העיסוק ב-BOA – הכמות, המגוון ותחומי התעשייה של המידע הנאסף כיום צומחים באופן עצום. חברות שמבקשות ליצור בידול עושות זאת על בסיס הנכס היקר שלהן – המידע. הדינמיקה השנייה היא מהזווית העסקית: ב-15 השנים האחרונות השקיעו חברות ביישומים דוגמת ERP ו-CRM, וכן בניהול תנועות עסקיות. הדרך הטובה ביותר להפקת ערך מוסף חדש מההשקעות הללו היא ה-BAO. הדינמיקה השלישית היא הכרזת מיזם עולם חכם של יבמ, לפני שנה וחצי. המיזם הזה בנוי סביב היכולת לאסוף יותר ויותר נתונים ממערכות ניהול תנועה ומרשתות חשמל. איסוף הנתונים האלה וניתוחם מייצר ערך נוסף, ונעשה על ידי מערכות BAO.

"תחומי היישום בעולם ה-BAO של יבמ מכסים 17 מגזרי תעשייה, בהם בנקאות ושירותים פיננסיים, המגזר הציבורי, חברות תרופות ושירותי בריאות, אנרגיה ותחום הקמעונות, שם אנחנו מתמקדים ביישומים בתחומי השיווק והלוגיסטיקה. ניתן לראות פעילות משמעותית בתחומים האלה בכל העולם".

מה עוד מעכב את הטמעת המערכות האלה בארגונים?
"גורם מעכב נוסף הוא הצורך לעבוד בשלושה מימדים: הטיפול במידע המרוכז כיום יותר ויותר במחסני הוא הכלים והטכנולוגיות לשילוב המידע וניתוחו והתהליך, המומחיות והתרבות הארגונית הנדרשים ליישום. מימד זה הוא הבעייתי ונוטים לעתים להזניח אותו, מה שהופך אותו לחשוב ביותר.

חברות רבות נאבקות עם פתרונות שנבנו בעבר כל אחד בפני עצמו. לדוגמה, בנק שבנה פתרון מחסן נתונים לשיווק, או פתרון עמידה בהוראות חקיקה. כל אחד מהם נבנה בכלים שונים, וצריך לשלבם לכל רוחב הארגון. כדי לשפר את הרווחיות ללקוח צריך לרכז לא רק את המידע השיווקי אלא גם את המידע הפיננסי לגביו. נדרשת תפיסה מקיפה לכל רוחב הארגון, שתאפשר לספק פתרונות לכל אחת מהפונקציות הללו, בגישה כוללת – מלמעלה למטה. רק כך אפשר להוריד את העלויות הגבוהות שתחזוקת כל הכלים והיישומים הקיימים יוצרת".

מה צריך לעשות על מנת להמשיך ולקדם את התחום?
"BAO יהיה תחום מרכזי, ויש לעצב את תוכניות הלימודים באוניברסיטאות כדי להכשיר כוח עבודה מתאים לדרישות העתיד. תוכניות הלימודים הנוכחיות מתמקדות בהכשרת בעלי מיומנויות אנליטיות בפני עצמן, ויש לשלב מיומנויות אלה עם מומחיות בתחומי העסקים וה-IT. אנשים צריכים להיות בעלי מיומנות ביישום טכנולוגיות לפתרון בעיות עסקיות אמיתיות".

שרק סיכם את דבריו באמרו, כי "בישראל יש יכולות מצוינות בתחום המחשוב האנליטי, שנבנו כתוצאה מפרויקטים בתחום הביטחון, האקדמיה וכן במעבדות המו"פ של יבמ בארץ. יש כאן עוצמה שנוכל למנף על בסיס גלובלי. ישראל היא שוק חשוב מאד עבורנו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים