החיים אחרי OpenAI: גיוס ענק לחברה של איליה סוצקבר

SSI מגייסת יותר ממיליארד דולר לפי שווי של 30 מיליארד - שווי גבוה יותר מהמטרה שלה ● החברה הוקמה בחודש יוני, לאחר שסוצקבר עזב את OpenAI בעקבות מהלך שכשל להדחת סם אלטמן מתפקיד המנכ"ל

השקעת ענק לפי שווי ענק. איליה סוצקבר.

SSI (ר"ת Safe Superintelligence) של איליה סוצקבר, לשעבר מספר 2 ב-OpenAI, נמצאת בימים אלה במהלך גיוס של יותר ממיליארד דולר, לפי שווי של 30 מיליארד – כך דיווחה אתמול (ב') סוכנות הידיעות בלומברג. מדובר בעלייה תלולה, של פי שישה, מהשווי שהוענק לחברה בספטמבר – חמישה מיליארד דולר. השווי הנוכחי של החברה, שנוסדה לפני פחות משנה, מעמיד אותה בין חברות הטכנולוגיה הפרטיות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר בעולם.

מדובר בשווי גבוה יותר גם משווי המטרה של החברה לביצוע סבב גיוס זה, שעמד על 20 מיליארד דולר. סבב הגיוס הובל על ידי גרינוקס קפיטל פרטנרס – קרן מסן פרנסיסקו שכבר השקיעה בכמה חברות AI, בהן Scale AI ודאטה בריקס. על פי הדיווח, היא שמה יותר ממחצית הסכום בסבב של SSI – מעל חצי מיליארד דולר.

השווי הגבוה היה צפוי, לאור השקעות הענק שבוצעו באחרונה בחברות AI. כך, בתחילת החודש הודיעה OpenAI כי היא גייסה 6.6 מיליארד דולר לפי שווי של 157 מיליארד, ו-xAI עובדת בימים אלה על סבב גיוס של 10 מיליארד דולר לפי שווי של 75 מיליארד. בסבב הקודם עמד השווי של חברת הבינה המלאכותית של אילון מאסק על 51 מיליארד, מה שאומר גידול של כמעט 50%.

המהלך שלא הלך

סוצקבר עזב את OpenAI לאחר שמהלך שבו היה שותף להדחתו של סם אלטמן מתפקיד המנכ"ל – נכשל. הוא הקים את SSI ביוני האחרון, יחד עם דניאל לוי, שהיה חוקר ב-OpenAI, ודניאל גרוס, שהוביל מיזמי בינה מלאכותית באפל. ל-SSI יש משרדים בתל אביב ובפאלו אלטו. לא הרבה ידוע על החברה, מלבד ההצהרה שלה שמשימתה היא לפתח בינה מלאכותית "סופר אינטליגנטית ובטוחה", שתהיה חכמה יותר מהבינה האנושית ועדיין, לא פוגעת באינטרסים של האנושות. SSI טרם הניבה הכנסות, וסוצקבר אמר למשקיעים שלא יצפו לרווחים בטווח הקצר.

העובדה שלא ידוע הרבה על SSI, כמו גם העובדה שסוצקבר הוא זה שעומד מאחוריה, מעוררות התעניינות רבה בה בשוק. סוצקבר בן ה-38 נולד בברית המועצות. הוא עלה ארצה בגיל חמש, גדל בירושלים ואת הדוקטורט שלו עשה באוניברסיטת טורונטו, אצל ג'פרי הינטון – מי שנחשב ל-"אבי הבינה המלאכותית המודרנית". לאחר מכן הוא ניהל קריירה אקדמית באוניברסיטאות סטנפורד וטורונטו, ואף הצטרף לחברה שהינטון הקים, שנמכרה לגוגל. כך הוא הפך לחוקר בקבוצת המחקר של גוגל, Google Brain. ב-2015 הכריז עליו המגזין של MIT כאחד מ-35 היזמים המובילים בעולם שגילם מתחת ל-35.

סוצקבר הצטרף ל-OpenAI מעט לאחר היווסדה, ב-2015, ובהמשך, כאמור, היה למדען הראשי של המיזם. הוא היה אחד המצדדים הראשונים והבולטים בסקיילינג (Scaling) – שימוש במשאבי מחשוב רבים לטובת בניית ואימון מודלים של בינה מלאכותית. התפיסה הזאת היא שעומדת מאחורי ה-ChatGPT, כמו גם מאחורי ההשקעות הנרחבות (והתשואות שהן מניבות) במעבדים, דאטה סנטרים ואנרגיה לטובת הבינה המלאכותית. זה הביא את סוצקבר למעמדו כאגדה בעולמות ה-AI וה-GenAI.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים