אפל הודיעה על תכונות נגישות חדשות במוצריה

החברה תשיק בהמשך השנה תכונות נגישות במערכות, בחנות האפליקציות, במשקפי המציאות המועשרת ועוד - עבור כבדי ראייה, כבדי שמיעה ואפילו אנשים שסובלים מבחילות כשהם באוטו

טקסט מוגדל, לטובת כבדי הראייה.

אפל הודיעה אתמול (ג') על שורה ארוכה של תכונות נגישות שהיא תטמיע במוצרים השונים שלה במהלך השנה הקרובה – וזה יבוא לידי ביטוי מחנות האפליקציות של החברה למערכות השונות שלה, ועד להטמעה של תכונות חדשות ב-VisionOS – מערכת ההפעלה של אפל עבור משקפי המציאות המועשרת שהיא פיתחה.

אחד הצעדים יהיה אספקת מידע רב יותר בחנות האפליקציות אודות תכונות הנגישות של כל אפליקציה שרוצים להתקין ב-iPhone ו/או ב-iPad. אפל מתכוונת להציג עבור כל אפליקציה כרטיסייה מיוחדת, שבה יוצג, בסמלים ובטקסטים, באילו תכונות נגישות היא תומכת, עם אפשרויות כמו קריינות, בקרת קול, טקסט גדול יותר, ניגודיות מספקת ותנועה מופחתת.

כן הכריזה אפל על השילוב של אפליקציית זכוכית המגדלת, ששולבה באייפונים ובאייפדים כבר ב-2016, גם במחשבי המקינטוש של החברה, כדי לסייע לאנשים שסובלים מבעיות ראייה. מי שיזדקק לזכוכית המגדלת במחשב שלו יוכל להשתמש במצלמה חיצונית, שאותה הוא יחבר למחשב באמצעות כבל USB, ואפילו ביכולת הצילום הרציף של מצלמת ה-iPhone, כדי לכוון ולהגדיל עצמים מרוחקים. יש גם יכולת לשנות בהירות, ניגודיות ועוד – כדי לספק תמונה ברורה יותר שניתן יהיה לקרוא.

שימוש בכתב ברייל

לעיוורים ולכבדי ראייה מציעה אפל את ברייל אקסס, שהופכת כמעט כל מכשיר שהחברה מציעה, כולל משקפי המציאות המועשרת, לכזה שמאפשר לכתוב הערות ועוד בשפת ברייל. התכונה החדשה תהיה זמינה עבור אנשים שמשתמשים במסך ברייל מיוחד שמוצמד למכשיר, או באמצעות התקן ברייל חיצוני שמחובר ל-iPhone, לדוגמה. התכונה החדשה תומכת ב-Nemeth Braille – קוד ברייל שבו משתמשים לכתיבת נוסחאות במתמטיקה ובמדעים בכלל, וכן בפתיחה של קבצי BTF – קבצים שהוכנו באמצעות מכשירים חיצוניים וכבר מוכנים לשימוש ולקריאה בשפת ברייל. יש גם גרסה של "כתוביות חיות", שמאפשרת לתמלל שיחות בזמן אמת ישירות על גבי מסכי ברייל.

תכונה נוספת שאמורה להיות זמינה עבור כל מערכות ההפעלה וכל המכשירים של אפל היא Accessibility Reader. התכונה מיועדת לקריאה של טקסטים, שיכולה להיות מורכבת במיוחד באייפונים עם מסך יחסית קטן. בכל אפליקציה יהיה צורך לבחור אותה כמצב הבחירה של התצוגה, והיא תכלול מגוון רחב של אפשרויות לבחירה עבור מגוון רחב של מוגבלויות, כולל דיסלקציה ויכולת ראייה פגומה. ניתן יהיה לשנות את הגופן, את הצבעים ואת הריווחים בין המילים והשורות, וכן יש תמיכה בתכנים מדוברים.

השעון וה-iPhone לסיוע לכבדי השמיעה.

השעון וה-iPhone לסיוע לכבדי השמיעה. צילום: אפל

תקשורת יותר טובה עם הסביבה לכבדי שמיעה

יכולות נוספות, שגם הן יוצעו בהמשך השנה, יאפשרו לאנשים שסובלים מבעיות שמיעה להשתמש בשעון שלה כדי לתקשר יותר טוב עם הסביבה. הם יוכלו להשתמש בשעון כשלט רחוק וב-iPhone כמיקרופון, כדי להזרים אודיו לאוזניות ולעזרי שמיעה שמחוברים ל-iPhone. בנוסף, ניתן יהיה להציג, הן ב-iPhone והן בשעון, כתוביות שנוצרות בזמן אמת.

גם המשקפיים של אפל זוכים ליכולת ייחודית משלהם. עבור משתמשים עיוורים או בעלי ראייה לקויה, אפל מרחיבה את תכונות הנגישות ל-visionOS כדי שהמצלמה של המערכת תשמש כעזר ראייה. אפשר יהיה לבצע זום כדי להגדיל כל דבר בתצוגה, למשל רשימה של מרכיבים להכנת הארוחה הקרובה. כמו כן, visionOS תשתמש בלימוד המכונה שמוטמע במערכת שבמכשיר כדי לתאר סביבה, למצוא אובייקטים, לקרוא מסמכים ועוד – עבור אלה שזקוקים לכך.

מה תרצו להכין?

מה תרצו להכין? צילום: אפל

מעבר לכך, יהיו עוד הרבה תכונות "קטנות" יותר, כמו יכולת להשתמש במעקב אחר תנועות ראש ועיניים כדי לשלוט במכשירים, בקרות קוליות, ואפילו סיוע לאלה שסובלים מבחילות בזמן נהיגה.

"באפל, נגישות היא חלק מה-DNA שלנו", אמר טים קוק, מנכ"ל החברה. "יצירת טכנולוגיה לכולם היא בראש סדר העדיפויות של כולנו, ואנחנו גאים בחידושים שאנחנו משתפים השנה. זה כולל כלים שיעזרו לאנשים לגשת למידע חיוני, לחקור את העולם סביבם ולעשות את מה שהם אוהבים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים