התפתחות בתיק 4000: בוטל כתב האישום נגד המנכ"ל לשעבר של יס
בצעד חריג, הפרקליטות החליטה לבטל את כתב האישום נגד רון אילון באחד התיקים הכלכליים המסובכים במדינה ● מה המשמעות של הצעד הזה?

הפרקליטות החליטה לבטל את כתב האישום שהוגש בתיק 4000 נגד רון אילון, לשעבר מנכ"ל יס – כך היא הודיעה היום (ב') לבית המשפט המחוזי בתל אביב. מדובר בתיק שראש הממשלה, בנימין נתניהו, נחקר בימים אלה בבית המשפט עליו, ועל התיקים הנוספים שבהם הוא מואשם.
במרכז תיק 4000, שכתבי האישום בו הוגשו לפני יותר מארבע שנים, עומדות שתי עסקאות שקשורות בבזק, החברה האם של יס: האחת היא מכירת החלק ב-יס של שאול אלוביץ' לקבוצת בזק, שהוא היה אז הבעלים שלה, והשנייה – עסקה שנערכה בין יס לחלל תקשורת של אלוביץ'.

רון אילון, לשעבר מנכ"ל יס. צילום: יח"צ
אילון הואשם כי הוא דחף לביצוע "תוכנית מרמתית", שנועדה להשפיע על תזרים המזומנים של יס במסגרת העסקה עם בזק, כדי להשיא יותר רווחים לאלוביץ'. כחלק מהמתווה של העסקה לרכישת יס על ידי בזק, שבוצעה תמורת 170 מיליון שקלים, אלוביץ' ויורוקום, שהייתה אז בבעלותו, יכולות היו לקבל תמורה נוספת, בתלות בתזרים המזומנים של חברת הלוויין. אילון הואשם בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וניסיון להטעות את המשקיעים.
כתב האישום מבוטל לאחר שכל העדים במשפט של אילון נחקרו בחקירות נגדיות ולאחר שהוצגו ראיות. המשמעות של המהלך היא בעצם חזרה לאחור, לפחות בכל הקשור לאישומים נגד אילון. עם זאת, אין שינוי באישומים נגד הנאשמים האחרים בתיק, בהם אלוביץ' ונתניהו, שנאשם בקבלת שוחד תמורת אישור עסקת בזק-יס.
עו"ד איריס ניב-סבאג ועו"ד דפנה שטינברג ממשרד שינמן נגב ניב, שמייצג את אילון, מסרו כי "אנחנו שמחים שבחלוף שמונה שנים מפתיחת החקירה, ולאחר כשלוש שנים של ניהול משפט לחפותו, התיק הפלילי נגדו נסגר". הן ציינו את העובדה שמדובר במהלך חריג, ואמרו שהחלטתה הפרקליטות היא תוצאה של הראיות שהן הגישו במשפט.
תגובות
(0)