HPE וג'וניפר: "חסימת העסקה – מתנה לסיסקו"

HPE וג'וניפר טוענות שאם משרד המשפטים האמריקני יצליח לחסום את עסקת הרכישה בת 14 מיליארדי דולרים, "המרוויחה האמיתית" תהיה סיסקו ● אלא שיש תומכים מפתיעים בעסקה - לקוחות סיסקו

הצד של HPE וג'וניפר.

"אם התביעה הממשלתית למניעת עסקת הרכישה של HPE את ג'וניפר תצליח, המרוויחים האמיתיים לא יהיו הלקוחות, שיאבדו את היתרונות של החברה הממוזגת – אלא המתחרה, סיסקו. היא תמשיך להיות במצב שבו היא יכולה לשמר את המשך השליטה שלה בשוק הרישות", כך נכתב בתגובתן בת 21 העמודים של HPE וג'וניפר לתביעה שהגיש משרד המשפטים האמריקני בתחילת החודש, במטרה לסכל את העסקה.

בתביעה פירט המשרד את ההתנגדויות שלו לאישור העסקה, בטענה שהיא "תפחית את התחרות ותחליש את החדשנות". לפי HPE וג'וניפר, אם המהלך של משרד המשפטים יצליח, התוצאה שלו תהיה הפוכה, ומובילת שוק הרשתות, סיסקו, תהיה "המרוויחה האמיתית" ממנו – על חשבונן. כלומר, לפי מה שהן אומרות, זה לא יגביר את התחרות, אלא יצמצם אותה.

לטענת HPE, "אם הממשלה תצליח לחסום את העסקה, תהיה לכך השפעה מעוותת, שתספק הגנה נוספת על סיסקו ותקבע את מעמדה כחברה הדומיננטית". מומחים הסבירו ש-HPE וג'וניפר טוענות שהמהלך של משרד המשפטים מחזק את "הסטטוס קוו" בכך שהוא מיטיב עם סיסקו, ששלטה ברשת האלחוטית במשך עשרות שנים.

האם ביטול עסקת HPE-ג'וניפר תיטיב עם סיסקו?

האם ביטול עסקת HPE-ג'וניפר תיטיב עם סיסקו? צילום: Shutterstock

"בניגוד לטענות הממשל, עסקת הרכישה מגבירה את התחרות, על ידי בנייה של שחקן 'אימתני' יותר, עם היכולות והגודל הנדרשים כדי להתמודד בצורה יעילה יותר נגד סיסקו – עבור לקוחות שרוצים One-stop-shop", כתבו הצדדים לעסקה.

HPE מבקשת מבית המשפט לדחות את התביעה, ולפסוק לטובתה ולטובת ג'וניפר – ונגד משרד המשפטים. בנוסף, היא מבקשת מבית המשפט לפצות אותה בגין עלויות ההכנה של כתב ההגנה נגד התביעה.

סיסקו ומשרד המשפטים סירבו להגיב לדיווח.

"מיזוג קריטי לקידום התחרות"

לטענת HPE, המיזוג בינה לבין ג'וניפר "קריטי לקידום התחרות בשוק הרשתות". החברה התייחסה לטענת משרד המשפטים שעסקה בנתח השוק של סיסקו. לדבריה, "לגרסת הממשל, לסיסקו, ל-HPE ולג'וניפר יש נתח שוק מצטבר של יותר מ-70%. אבל, סיסקו לבדה מהווה יותר ממחצית משוק ה-WLAN, ונתח השוק שלה בארצות הברית ב-10 השנים האחרונות בעקביות הוא יותר מ-50%. החלק המצרפי של הנתבעות (HPE וג'וניפר – י"ה) בשוק הוא פחות מ-25% – הרבה מתחת לרמות שבהן בתי המשפט אישרו עסקאות בכפוף לרגולציות למניעת מסחר לא הוגן ויצירת מונופולים. כך, נתח השוק של HPE נע בין 14%-17% וחלקה של ג'וניפר נמצא בטווח של 5%-7% בשלוש השנים האחרונות".

לפי IDC, חלקן של HPE וג'וניפר יחדיו היווה רק 20.4% מההכנסות העולמיות בשוק ה-LAN האלחוטי בתשעת החודשים הראשונים של 2024. זאת, בהשוואה ל-41% של סיסקו ול-7.9% של וואווי הסינית.

"קומץ הצהרות שהוצאו מהקשרן"

ב-HPE טוענים ש-"משרד המשפטים מסתמך על קומץ הצהרות, שהוצאו מהקשרן, כדי לרמוז שהתחרות בין HPE לג'וניפר היא חריפה במיוחד. אלא שלמעשה, שתי החברות מתמודדות עם תחרות עזה בשוק ה-LAN האלחוטי – לא רק מצד סיסקו, אלא גם מצד יותר משבע מתחרות אמינות אחרות בארצות הברית, ביניהן פורטינט וראקאס. שווי השוק של חלק מהמתחרות הללו מאפיל על זה של HPE וג'וניפר גם יחד".

"כולן מתחרות באגרסיביות", צוין. "כמעט כל המתחרות הללו השיגו זכיות גדולות אצל לקוחות אמריקניים בתחומים קריטיים כמו קמעונאות, בתי חולים והשכלה גבוהה – לקוחות שלטענת התביעה מסתמכים במידה רבה על תשתית אלחוטית ויש להם צרכים מורכבים, ולכן, לכאורה, נפגעים במיוחד מעסקה זו".

בתגובתה, HPE ציטטה ארבעה אנליסטים בשוק, שלא הסכימו עם הנאמר בתביעה של משרד המשפטים – ותקפו אותה בטענה שאינה מבוססת. "אם משרד המשפטים יצליח, זה יהיה רע לשותפים, ללקוחות ול-HPE וג'וניפר", אמר אחד מהם. "המרוויחה היחידה מהתביעה הזו היא סיסקו, שהיא מאוד דומיננטית בשוק הרשתות. HPE משתפת פעולה עם ג'וניפר כדי לבנות את הרשת העתידית, מבוססת בינה מלאכותית. כל הרגולטורים ברחבי העולם ב-14 תחומים כבר אישרו את העסקה – רק לא בארצות הברית. זה לא הגיוני בכלל".

אנליסט אחר ציין כי "האירוניה בתביעה של משרד המשפטים היא שכמה מהתומכים הגדולים ביותר ברכישת ג'וניפר על ידי HPE הם לקוחות סיסקו, שמחפשים חלופה חזקה לרשתות שלהם".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים