אתגרי ההגירה למערכת ה-ERP של SAP S4/HANA

פזית שאול, מנהלת תחום עסקית בעולמות ה-SAP, וגיל שנער, מנהל תחום SAP - שניהם מחברת נס - הם אורחי הפודקאסט בפרק השני בסדרה NESS TALK

פזית שאול וגיל שנער מחברת נס.

בפרק השני בסדרה NESS TALK, בשיתוף חברת נס, התארחו פזית שאול וגיל שנער מהחברת.

שוחחנו איתם על העולמות החדשים של סאפ (SAP), על אתגרי ההגירה לפלטפורמת של SAP S4/HANA וגם ביקשנו לשמוע לאן הולכת ענקית ה-ERP בשנים הקרובות.

נתחיל בהיכרות עם המאזינים, פזית וגיל ספרו קצת על עצמכם
פזית: "אני נמצאת בעולמות מערכות המידע כבר, 28 שנה. התחלתי את הקריירה בהדרכה, בחברת סיון שאר כך מוזגה עם ג'ון ברייס, ואז הגעתי לחברת נס. צברתי ניסיון רב בניהול פרויקטים וכיום אני מנהלת תחום עסקית בעולמות ה-SAP. אני מעורבת בליווי פעילויות, ביניהם פרויקט ה-SAP של רשות שדות התעופה, שם אני מלווה את פעילות הסאפ בייסיס".

גיל: "אני מנהל תחום SAP בנס. הניסיון שלי ברובו הוא בעולם הייעוץ ויישום ERP. בראשית הדרך עסקתי בייעוץ וליווי ארגונים בתהליך אימוץ מערכות ERP. ובשלב מסוים החלטתי שנכון להיכנס לתחום היישום – תחום אליו נחשפתי כבר בלימודי התואר הראשון שלי, שם שמו דגש על נושא ה-ERP ו-SAP.

הגעתי לנס לפני שלוש שנים עם רכישת חברת DXC, עשיתי מגוון תפקידים והתקדמתי לתפקיד הנוכחי. כמנהל תחום בנס אני מוביל את כל הפרקטיקה, דליברי, ניהול המיישמים וכל מה שקשור להיבטי תקציב הפרויקטים ומנהל כמאה עובדים – תפקיד מאוד מרתק ומאתגר".

מהם האתגרים במעבר לפלטפורמת SAP S4/HANA?
פזית : "סאפ האנה זו למעשה פלטפורמה שיש לה מסד נתונים המבוסס על שני עקרונות: הראשון הוא שהנתונים נשמרים בזיכרון, והעיקרון השני הוא שהנתונים נשמרים במבנה של עמודות. העקרונות האלו מאפשרים לעבד כמויות אדירות של חומרים בזמן אמת בצורה פשוטה וקלה יותר".

גיל: "האנה נחשב לבסיס נתונים מאוד מתקדם, ובהתאם – גם רמת ניתוח הנתונים היא תוצאה של יכולות הלמידה או מה שקוראים היום 'למידת מכונה', עם הטכנולוגיות הכי מתקדמות של בינה מלאכותית, עם אלמנטים גרפיים.

ההאנה היא הבסיס לפלטפורמת הדור הרביעי של מערכות ה-SAP המשלבת בסיס נתונים יחד עם האפליקציה המתקדמת, וכמובן כל האלמנטים שיש בכל הגרסאות המתקדמות של SAP שלפניה. בסך הכל המשתמש מקבל מערכת ERP מתקדמת הרבה יותר ומאוד ידידותית למשתמשים".

פרט – במה בדיוק היא מסייעת למשתמש?
גיל: "כבר היום יש יכולות בינה מלאכותית במערכת ה-S/4 HANA שניתן לאמץ. למשל, כקניין, אתה יכול לקבל מידע הקשור בספק, לקבל עצות עם איזה ספק נכון לנהל מו"מ ולקדם את ההתקשרות. ויש עוד נושאים שקשורים בתחום זה שיאפשרו לצרוך פתרונות מתקדמים. הארגונים מקבלים מערכת חדשנית, חכמה, עם יכולות אנליטיקה שמסייעות בניהול ליבת העסקים".

איך השוק מגיב לשינויים האלו ומה קצב ההטמעה?
פזית: "מרגישים תחילה של תזוזה, כיון שהארגונים מבינים את החשיבות של השינוי מבחינת חוויית המשתמש, שהיא כידוע מאוד מאוד קריטית. ויש גם דבר נוסף שמשפיע על ההחלטה להגר למערכת החדשה: סאפ הודיעה שב-2027 היא תפסיק לתמוך במערכות הישנות, ואם מנמ"ר רוצה להביא חדשנות טכנולוגית לארגון, בשילוב הבינה המלאכותית, הוא מבין שהוא צריך להתחיל כבר היום להניע תהליכים לכיוון המעבר.

זה הזמן הנכון להתחיל בבחינה ובאפיון ההגירה. היום יש צוותים זמינים, יש מספיק זמן לתכנון ולהגירה עצמה".

מערכת ERP עולה הרבה כסף. כעת יטענו חלק מהמנכ"לים מדוע עליהם להשקיע שוב, אחרי שכבר השקיעו במערכת מיליוני שקלים
פזית: "שאלה נכונה שאנחנו מתמודדים איתה. אנחנו מסבירים שברגע שעוברים למערכות החדשות הן כוללות את כל היתרונות, וכל תהליכי האוטומציה ואנליטיקה. בעיני המנכ"ל, הוא צריך להבין שאל מול ההשקעה הנוספת, הוא מקבל ROI שמשרת בסופו של דבר את המטרות העסקיות שלו, ומעמיד את העסק שלו בחזית הטכנולוגיה. וכולנו צריכים להבין שאף ארגון לא רוצה להתמודד עם מערכת שאין לה תמיכה בעוד כמה שנים".

מהו פתרון הרייז (RISE) שאתם מציעים לארגונים?
פזית: "רייז הוא מודל ולא טכנולוגיה. הוא למעשה מודל הוליסטי של SAP, ואין צורך לרכוש בנפרד שירותים, עדכונים, כלי ניתוח ועוד, כשכל אחד מהם כרוך בהוצאות לא קטנות. הפתרון הזה מקל מאוד את המעבר לגרסה החדשה של SAP. כמובן שאין חובה לאמץ את זה, אבל הרבה יותר נוח לעבוד מול כתובת אחת, לא להתעסק בשדרוגים ועדכונים – שחלקם נעשה אוטומטית, ובכך משחרר עומס מאנשי התשתיות".

מהם כלי ה-BTP שאתם מציעים לארגונים?
גיל: "ה-BTP היא פלטפורמה ענן מתקדמת ש-סאפ שפיתחה על מנת לספק לארגונים כלים ושירותים לפיתוח, ניהול נתונים ואינטגרציה, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות דוגמת בינה מלכותית ואנליטיקה. לדוגמה, יכולות עבודה ללא קוד, שמאפשרת למיישמים ולמשתמשים לבצע פיתוחי יישומים במהירות. הכלים החדשים מפשטים את תהליכי הפיתוח, מייצרים אוטומציה ומשפרים את יכולות ניתוח הדאטה. ה-BTP מחבר בין מערכות באמצעות כלים מתקדמים להפעלת ממשקים, וזה נותן מענה לאחד האתגרים המרכזיים שיש היום – חיבור והתאמה בין שלל מערכות הארגון".

שאלה אחרונה: איפה סאפ תהיה בעוד חמש שנים?
פזית: "הכיוון הוא ללא ספק ענן, רייז, הרבה מאוד לימוד מכונה. עיקר ההשקעה תהיה שהחברה תאפשר לעבור לדור החדש של ה-ERP ותיתן הרבה יותר ערך. הרעיון הוא להביא ערך משמעותי לעסק, שרוצה להתייעל ולהגדיל את רווחיו".

גיל: "אנחנו רואים כבר את המעבר של חלק מהארגונים ל-S/4 HANA והמגמה תמשך ולקוחות סאפ ישדרגו את המערכות יחד עם ההגירה לענן. סאפ תמשיך לפתח ולקדם פתרונות מבוססי ענן ובינה מלכותית. ארגונים יאמצו את פתרונות ה-BTP וכן בינה מלכותית. יחד עם זאת, הדרך עוד ארוכה, אסור לשכוח שמדובר במערכות גדולות, מורכבות, במיוחד במגזרי הלוגיסטיקה ותעשייה, והתהליך חייב להיות מובנה ומתוכנן היטב על מנת לבצע הגירה בצורה חלקה, ועל כן נכון וחכם להתחיל איתו כעת".

להאזנה לפרק המלא לחצו כאן

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים