עוד תחרות לאנבידיה: אמזון רוצה למכור מעבדי AI לצדדי ג'
פיטר דה-סנטיס, מנהל תחום ה-AI באמזון, הודה שהחברה נמצאת במגעים עם כמה גורמים ● אם זה יקרה, היא תהפוך לשחקנית שמציעה שירותי דאטה סנטר, חומרה וגם תוכנה ייעודית לניהול מרכזי הנתונים
האם שוק שרתי ה-AI יהיה תחרותי עוד יותר בקרוב? פיטר דה-סנטיס, מנהל תחום ה-AI באמזון, אמר בראיון שהעניק באחרונה כי החברה נמצאת במשא ומתן עם כמה גורמים כדי למכור להם את מעבדי ה-Trainium שלה, לטובת שימוש בשרתי ה-AI שלהם.
דה-סנטיס לא מסר פרטים עם אילו חברות אמזון נמצאת במשא ומתן, והסביר שמדובר בשלבים ראשוניים בלבד. אבל, אם זה יתממש, אמזון תהפוך לעוד יצרנית שמתחרה על נתח שוק מול אנבידיה. בדומה לגוגל, זה יהפוך גם את אמזון לשחקנית שמציעה שירותי דאטה סנטר, חומרה וגם תוכנה ייעודית לניהול מרכזי הנתונים, שהיא מפתחת בעצמה.
שוק בצמיחה אקספוננציאלית
שוק מעבדי ה-AI לשרתים ומרכזי נתונים נמצא באחרונה בצמיחה אקספוננציאלית. אנבידיה שולטת בו ביד רמה, כאשר חטיבת הדאטה סנטרים שלה רשמה בשנה הכספית 2026 הכנסות של 193.7 מיליארד דולר. בשנה הנוכחית, השנה הכספית 2027, הקצב צפוי להיות גבוה יותר, ועשוי להגיע ליותר מרבע טריליון דולר: ברבעון הראשון שלה בלבד, הכנסות החטיבה עמדו על 75.2 מיליארד דולר. לשם השוואה, חטיבת שבבי ה-AI של אמזון, שכוללת את Trainium ופתרונות נוספים (שבניגוד לאנבידיה, היא מספקת אותם כשירות ענן), רשמה הכנסות שנתיות של מעל 20 מיליארד דולר. שחקניות בולטות נוספות בתחום זה הן גוגל, מיקרוסופט עם שבבי ה-Maia, שפורסת אותם אצלה ומציעה אותם כשירות בענן, ומטא עם שבבי ה-MTIA, שמיועדים לשימוש פנימי.
היפוך מגמה עבור אמזון
מדובר בהיפוך מגמה עבור אמזון, שעד עתה לא הסכימה לאפשרות למכור את מעבדי ה-AI שהיא פיתחה לגורמים אחרים. הסיבה הגדולה ביותר לכך היא הכסף ש-AWS מרוויחה על השבבים שלה מהשירותים שהיא מעניקה: מצד אחד היא גובה תשלום באופן ישיר עבור האסימונים שהשבבים האלה מעבדים בענן שלה, ומהצד השני מציעה שירותים שחברות צריכות עבור שימושי ה-AI השונים – מאחסון, דרך אבטחה, ועד לרישות וניטור.
הדברים של דה-סנטיס לא צריכים להפתיע. מוקדם יותר השנה, אנדי ג'סי, מנכ"ל אמזון, צוטט כאומר ש-"אם עסק המעבדים שלנו היה עצמאי, ומוכר שבבים שיוצרו השנה ל-AWS גם לצדדים שלישיים, כמו שעושות חברות שבבים מובילות אחרות, קצב המכירות השנתי שלנו היה כ-50 מיליארד דולר. יש כל כך הרבה ביקוש למעבדים שלנו, שסביר להניח שנמכור בעתיד מארזים מוכנים לחברות צד שלישי".











תגובות
(0)