גוגל השיקה מנגנון לצפייה מהירה בחדשות

המנגנון, Google Fast Flip, מסייע להתעדכן במהירות בחדשות המתפרסמות באינטרנט, בצורה שמזכירה דפדוף בעיתונים ● בגוגל מבקשים להבהיר באמצעותו לגופי המדיה שהחברה אינה יריבה שלהם, ומקווים שהמנגנון החדש יזרים אליהם הכנסות נוספות ● אמצעי תקשורת רבים כבר משתפים פעולה עם גוגל, בהם ניו-יורק טיימס, וושינגטון פוסט וניוזוויק

גוגל (Google) השיקה אתמול (ג') מנגנון חדש בשם Google Fast Flip לצפייה מהירה בחדשות. המנגנון, שפותח במסגרת Google Labs, אמור להאיץ את הצפייה בחדשות באמצעות שמירה של דפי אינטרנט בזיכרון המטמון והצגתם במהירות בממשק ידידותי למשתמש. בחברה מקווים, כי הוא יסייע להזרים הכנסות נוספות לגופי החדשות המשוועים לכסף.

"בדומה לעיתון מודפס, אפשר לדפדף במנגנון החדש במהירות בין ידיעות, כותרות ומדורים, לפי הסדר", הסביר קרישנה ברט, חוקר של Google News – שירות החדשות של גוגל – בהודעה שפרסם בבלוג של החברה. "אפשר לעבור על התוכן במהירות רבה, דף אחר דף, עד שמגיעים לידיעה מעניינת".

כדי להרגיע את המו"לים, שחוששים מהירידה בהכנסות, מציע המנגנון החדש לגולשים יותר ידיעות חדשותיות. ברט כתב, כי "המו"לים מתמודדים כיום עם יותר אתגרים מאי פעם, ואין שום גלולת קסם". "ובכל זאת", הוסיף, "אנחנו סבורים שעידוד הקוראים לצרוך יותר חדשות הוא חלק הכרחי מהפיתרון".

בתקופה שבה גוגל משגשגת, בעוד שהעיתונים המסורתיים חווים משבר, וחלקם אף נסגרים, נאלצים אנשי החברה להשקיע מאמצים רבים כדי לשכנע את המו"לים שהיא ידיד ולא אויב. בחודש מאי הבטיחה מריסה מאייר, סגנית נשיא לחיפוש וחוויית משתמש בגוגל, כי בחברה משקיעים מאמצים כדי לסייע למו"לים להעלות את היקף התעבורה באתרי החדשות שהם מפעילים. כן ציינה, כי חידושים וניסויים יסייעו לשנות את דפוסי הצריכה של החדשות. למעלה משלושים מו"לים כבר משתפים פעולה עם גוגל ומציעים תכנים, בהם הניו-יורק טיימס (New York Times), הוושינגטון פוסט (Washington Post) וניוזוויק (Newsweek).

עוד מנסים בגוגל לפתח מערכת לתשלומים קטנים, בתקווה שהמודל של צריכת חדשות בתשלום יזכה להצלחה מסוימת, בצד המודל הדומיננטי שמבוסס על פרסום.

ריצ'רד גרינגרס, מנכ"ל Salon Media Group, שאף היא משתפת פעולה עם גוגל, אמר שמנגנון Fast Flip הוא ניסיון מעניין להציע חוויית משתמש שונה ולהקל על איתור התכנים ברשת. "המעבר בין דפים באינטרנט איטי מאוד בהשוואה לדפדוף במגזין מודפס. יכול להיות שכאשר ניתן יהיה לעבור במהירות בין יותר ידיעות, אנשים יגלו יותר", אמר.

במגזין Salon לא מפתחים, לדבריו, תצורות חדשות של פרסומות עבור מנגנון Fast Flip. גרינגרס ציין, כי "היעד הראשון במעלה הוא ליצור חוויית משתמש מהנה ורבת עוצמה, ולאחר מכן ננסה לפתח מודלים עסקיים מתאימים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים