חברת בייטס גייסה 40 מיליון דולר

לבייטס פלטפורמת AI להכשרת עובדים ● הפלטפורמה, המוטמעת בארגונים כמו יוניליוור וקוקה קולה, מגיעה לעובד בשטח ובמשרד ומייצרת עבורו הדרכות וידיאו מדויקות, בשפת המותג, על בסיס ניתוח נתונים וביצועים עסקיים

מייסדי בייטס. מימין לשמאל: חגי הורוביץ (CIO), טל נגלר-אלמוג (COO), וערן חפץ (CEO).

חברת בייטס (Bites) – אשר לה פלטפורמת AI המאפשרת לייצר הדרכות מותאמות אישית לכל עובד בחברה, כולל עובדי שטח – הודיעה היום (ה') כי השלימה סבב גיוס A בהיקף של 40 מיליון דולר, שמביא את סך ההשקעות בה ל-55 מיליון דולר.

את הסבב הובילה קרן פיקספאן קפיטל (PeakSpan Capital), בהשתתפות המשקיעים הקיימים ורטקס ונצ'רס (Vertex Ventures), הורייזן קפיטל (Horizon Capital), ריטנהאוס ונצ'רס (Rittenhouse Ventures) ו-ליירה ונצ'רס (Lyra Ventures). 

כספי הגיוס ישמשו לצמיחה של החברה גם בארה"ב, במטרה להפוך את ההדרכה של עובדי השטח לתוצאות מדידות במכירות, בשירות ובתפעול.

בין לקוחות בייטס נמנות החברות יוניליוור (Unilever), קוקה קולה (Coca-Cola), שייק שאק (Shake Shack) וכן ווין ריזורטס (Wynn Resorts), דה ונישיאן (The Venetian) ו-קומפאס גרופ (Compass Group). לצד מותגים אלו, לחברה גם לקוחות רבים בישראל, בתחומי המלונאות והקמעונאות.

לפי הודעת בייטס, חלק מכספי הגיוס ישמשו להרחבת מרכז הפיתוח שלה בישראל ובהמשך פיתוח מנוע ה-AI העומד במרכז הטכנולוגיה של החברה. בנוסף תשמש ההשקעה להגדלת צוותי מכירות וליווי הלקוחות, ובניית רשת של שותפים ומפיצים שיביאו את הפלטפורמה לארגונים נוספים. החברה מתכננת להרחיב את פעילותה לבנקים, לחברות ביטוח ולארגונים שמעסיקים עובדי קבלן וכוח עבודה חיצוני.

"הפיתוח של בייטס הגיע מתוך כאב אישי שחוויתי כשניהלתי מסעדות בתל אביב וראיתי שההצלחה של העסק נקבעת על פי מה שהעובדים עושים בפועל ובשאלה אם יש להם את הידע לבצע את עבודתם בצורה הטובה ביותר, ולא על פי המנהלים", מסביר ערן חפץ, מייסד שותף ומנכ"ל בייטס. "הגיוס הנוכחי יאפשר לכל חברה ברחבי העולם המעסיקה עובדים במגוון תפקידים לספק להם הדרכה מותאמת אישית ולהפוך אותה מהוצאה לכלי שמניע צמיחה".

הדרכת עובדים אפקטיבית באמצעים דיגיטליים

פלטפורמת החברה נותנת מענה לאתגר של הדרכת עובדים אפקטיבית באמצעים דיגיטליים. כ-80% מהעובדים בעולם, שהם כ-2.8 מיליארד איש, אינם יושבים מול מחשב, והם אלה שפוגשים את הלקוח וקובעים אם מבצע, השקת מוצר או נוהל חדש יניבו תוצאות. 

בתקופה שבה עסקים נדרשים להגדיל הכנסות עם אותם משאבים, הדרכות שמחייבות כניסה למערכת לניהול למידה (LMS) לרוב לא מגיעות אליהם, וכאן נכנסת לשימוש הטכנולוגיה שפיתחה בייטס.

בייטס מייצרת את תוכן ההדרכה בעצמה. מנוע ה-AI שלה הופך נוהל, מסמך או רעיון לסרטון הדרכה בתוך דקות, בשפת המותג של הארגון ועם הלוקיישנים, המדים והמוצרים שלו. 

הסרטון מגיע ישירות לטלפון של כל עובד, בשפה שלו ובערוצים שהוא כבר משתמש בהם, כמו ווטסאפ ו-Teams, בלי אפליקציה ובלי פרטי התחברות. מאגר הידע ו-Ask-AI מייצר עבור כל עובד מידע אישי נגיש ומרוכז, המאפשר לו על בסיס צ'אט בשפה חופשית לקבל כל מידע מקצועי הרלוונטי לו לביצוע תפקידו, בכל עת. 

המנוע מתחבר גם למערכות המכירות, ניהול הלקוחות ומשאבי האנוש של הארגון, ומחבר בין הנתונים העסקיים לבין נתוני הלמידה ממיליוני אינטראקציות של עובדים עם הסרטונים. על בסיס זה החברה מפתחת תהליך אוטומטי שמזהה ירידה בביצועים בסניף, במשמרת או אצל עובד מסוים, מפיק הדרכה ממוקדת לפער זה, שולח אותה לעובדים הרלוונטיים ומודד את השינוי בתוצאות, למשל בהיקף המכירות של מבצע חדש.

בייטס הוקמה בשנת 2020 על ידי ערן חפץ, המנכ"ל, טל נגלר-אלמוג, ה-COO, ו-חגי הורוביץ, ה-CIO. חפץ היה שותף להקמה ולניהול של מסעדות וברים בתל אביב. נגלר-אלמוג ניהלה את מחלקת הפסיכומטרי בחברת קידום, שם הכירה את הורוביץ, בעל תואר בהנדסת חשמל ומחשבים, ויחד הם פיתחו חומרי לימוד וכלים ללמידה בכיתה ומחוצה לה. החברה מעסיקה כיום 30 עובדים במרכז הפיתוח בתל אביב ובמטה בניו יורק.

"בייטס נבנתה במיוחד עבור עובדי השטח"

פיל דור, מייסד ושותף מנהל ב-PeakSpan Capital: "רוב כלי ההדרכה הקיימים היום בשוק תוכננו לעובדי משרדים, ו-בייטס נבנתה במיוחד עבור עובדי השטח. בשיחות עם לקוחות החברה שמענו שוב ושוב עד כמה הפלטפורמה מתאימה לעובדים שלהם ואיך זה מתורגם לעלייה בפריון, ולכן מנהלי מכירות ותפעול מאמצים אותה במהירות. אנחנו שמחים להיות שותפים לצוות בשלב הבא של הצמיחה".

"מעטות החברות שהלקוחות שלהן חוזרים ומבקשים להרחיב את הפעילות. בייטס היא אחת מהן. כמשקיע המוביל הראשון של בייטס, האמנו בחזון של הצוות מההתחלה, ואנחנו נרגשים לתמוך בפרק הבא של החברה, עם התרחבותה בארה"ב", אמר אביעד אריאל, שותף כללי בוורטקס ונצ'רס.

"המייסדים הטובים ביותר יודעים להתמודד עם אי-ודאות ולהפוך אותה להזדמנות, והצוות של בייטס הוכיח את היכולת הזאת פעם אחר פעם. מה שמלהיב אותי ב-בייטס הוא האופן שבו היא משלבת בינה מלאכותית בעבודה היומיומית של עובדי השטח: ברצפת הייצור, במסעדה ובדלפק הקבלה. אני מאמין ששם הטכנולוגיה יכולה לחולל שינוי של ממש, ואני גאה לעמוד לצידם מההתחלה", אמר יניב יעקבי, מייסד-שותף ושותף מנהל בהורייזן קפיטל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים