חברת הסייבר וויי סקיוריטי גייסה 20 מיליון דולר
הגיוס נועד, לפי החברה, "כדי לחולל מהפכה במערכות לניהול זהויות והרשאות בארגונים" ● ההשקעה עתידה לשמש להרחבת הפלטפורמה, ש"מצמצמת דרמטית את התלות הארגונית בשירותי ייעוץ ואינטגרציה להטמעת פתרונות IAM"
חברת הסייבר וויי סקיוריטי (Way Security) הודיעה היום (ב') כי גייסה 20 מיליון דולר בהובלת קרן אינסייט פרטנרס (Insight Partners) ו-קרן גלילות קפיטל (Glilot Capital).
החברה מפתחת פלטפורמה מבוססת AI לתפעול מערכי ניהול זהויות והרשאות בארגונים (IAM), שנועדה לסייע להם להפיק ערך ממערכות IAM שרכשו ולצמצם את העבודה הידנית שנדרשת כדי לחבר אותן לאפליקציות ולשירותים שונים בסביבה הארגונית.
ניהול זהויות והרשאות הפך לאחד ממנגנוני הבקרה המרכזיים באבטחת ארגונים, אך גם ליקרים שבהם. ההטמעה והתפעול של המערכות נשענים על עבודה ידנית, שעות פיתוח רבות והתאמות מורכבות. ארגונים שרוכשים פלטפורמות IAM מגלים שעלות התוכנה היא רק חלק מההשקעה, ושעלות האינטגרציה והתפעול עולה לעיתים פי שלושה עד חמישה מעלות התוכנה עצמה. עיקר הקושי הוא בחיבור אפליקציות ושירותים, באכיפת מדיניות גישה ובניהול הרשאות לאורך זמן.
הפלטפורמה של וויי סקיוריטי, לדבריה, "מאפשרת לארגונים לאכוף את פתרונות ניהול הזהויות שלהם על כל זהות ומערכת בארגון, באופן אגנוסטי לחלוטין וללא תלות במגבלות הטכנולוגיות – כולל מערכות ישנות (Legacy), אפליקציות פנים-ארגוניות ופתרונות מפותחים אישית אשר לא תוכננו מראש לתאימות עם מערכות IAM מודרניות. הפתרון מאפשר לראשונה לארגונים לחצות את קו הסיום של תוכנית ניהול הזהויות שלהם ולהימנע מפרויקטים ארוכי שנים הגוזלים משאבים כבדים מהארגון".
"יש כאן שוק גדול שזקוק לפתרון אחר"
וויי הוקמה על ידי יוסי ברישב, המנכ"ל, ויונתן רוזנברג, ה-CTO. השניים, שמילאו בעברם תפקידים בכירים בתעשיית הסייבר, עבדו יחד בסיגניה (Sygnia), שם ליוו ארגונים גדולים בפרויקטים מורכבים של ניהול זהויות והרשאות והשתתפו בצוותי תגובה לאירועי סייבר מהמורכבים בעולם. במהלך הקריירה שלהם – בתפקידי הובלה וטכנולוגיה מגוונים – הם נחשפו מקרוב לקושי של ארגונים להטמיע ולתפעל מערכות IAM, גם לאחר השקעות גדולות בטכנולוגיה.
לקוחות החברה כוללים ארגוני בריאות גלובליים, מוסדות פיננסיים וחברות Fortune 500. מהחברה נמסר כי כספי ההשקעה ישמשו להרחבת פעילותה בארה"ב ולהמשך פיתוח פלטפורמת Identity Operations.
ג'ף הורינג, מייסד שותף בקרן אינסייט פרטנרס: "ניהול זהויות והרשאות הוא אחד ממנגנוני הבקרה החשובים ביותר באבטחת ארגונים. ועדיין, ארגונים רבים מתקשים להפעיל את מערכות ה-IAM שרכשו ביעילות ולאורך זמן. וויי סקיוריטי מתמקדת בדיוק בפער הזה, ומסייעת לארגונים להטמיע, לתפעל ולהרחיב את מערכי ה-IAM שלהם בסביבות ארגוניות מורכבות".
נופר עמיקם, שותפה מנהלת בקרן גלילות קפיטל: "מהפגישה הראשונה עם יוסי ויונתן היה לנו ברור שהם מכירים את הבעיה מבפנים ושיש כאן שוק גדול שזקוק לפתרון אחר. הם ראו מקרוב כמה קשה לארגונים גדולים להפעיל מערכי זהות ואבטחה, ובנו דרך מעשית להתמודד עם הקושי הזה. אנחנו מאמינים ש-וויי סקיוריטי יכולה לשנות את הדרך שבה ארגונים מנהלים ומאבטחים זהויות".











תגובות
(0)