חוות שרתים מוכווני AI תוקם בנתניה; ההשקעה: 1.3 מיליארד שקלים

היזמים שמאחורי קבוצת לוינשטיין-NED, שתקיים את החווה, הם שלי לנצמן, לשעבר מנכ"לית מיקרוסופט ישראל, ואיש העסקים דניאל אפרתי ● היא תשתרע על פני 35 אלף מ"ר ותציע הספק של 42 מגה-וואט

הדמיה של חוות השרתים של קבוצת לוינשטיין-NED, שתוקם בנתניה.

המרוץ לדאטה סנטרים בישראל ממשיך במלוא העוצמה, ומעורבים בו יזמים מעולמות הנדל"ן, התשתיות ובעיקר הטכנולוגיה. שחקן חדש שמצטרף למגרש הזה, שהולך ונעשה צפוף, הוא קבוצת לוינשטיין-NED, שתקים בנתניה קמפוס אלפא של חוות שרתים, בהשקעה של 1.3 מיליארד שקלים. החווה תשתרע על פני 35 אלף מ"ר ותציע הספק של 42 מגה-וואט, עם תכנון להרחבה עתידית.

למיזם הישראלי יש שותפות עם חברה בריטית, Noe group, שמשקיעה בתשתיות, ובהקמה והפעלה של דאטה סנטרים במבנים דומים לקמפוס שיוקם בנתניה.

לוינשטיין-NED הוקמה על ידי איש העסקים דניאל אפרתי, יחד עם שם בולט בעולם הטכנולוגיה וההיי-טק בישראל: שלי לנצמן, לשעבר מנכ"לית מיקרוסופט ישראל. אפרתי העלה את הרעיון לאחר ששב משהות של כמה שנים בארצות הברית, שם הוא עבד, בין היתר, כבנקאי בדיסקונט השקעות ניו יורק.

שלי לנצמן, ממקימי קבוצת לוינשטיין-NED.

שלי לנצמן, ממקימי קבוצת לוינשטיין-NED. צילום: רמי זרנגר

לדברי אפרתי, "אני רואה חשבון במקצועי ונחשפתי לתחום התשתיות עוד כשעבדתי בארנסט אנד יאנג. בעבודתי בדיסקונט השקעות ניו יורק ראיתי את התחלת הפריחה של הדאטה סנטרים מהצד של המממן, כבנקאי, וכשחזרתי לארץ, בעקבות מכרז נימבוס, הבנתי שהשוק הישראלי עובר שינוי ויש מקום להקמת חוות שרתים בסטנדרטים שראיתי בארצות הברית".

הקמפוס החדש יכלול שלושה בניינים, שאלקטרה כבר בונה שניים מהם בימים אלה. לדבריו, יהיו בה שתי קומות תת קרקעיות מוגנות – הן מפני פגיעות פיזיות והן מפני סייבר, והיא תציע שרידות אנרגטית גבוהה במיוחד, לפי מה שנדרש בישראל.

מה הייחודיות שלכם?
"הייחודית של הקמפוס שלנו היא שהדאטה סנטרים מוכוונים לחברות שמיישמות בינה מלאכותית. מאחר שארונות שרתים בעולמות ה-AI פולטים כמויות חום גדולות בהרבה מהרגיל, בדאטה סנטרים שלנו אנחנו מיישמים שיטת קירור על בסיס נוזלי, שלא קיימת במקומות אחרים. יש לשרתי בינה מלאכותית עם פתרונות קירור ביקוש גדול, וניתן לו מענה בקמפוס שאנחנו בונים".

דניאל אפרתי, ממקימי ומנכ"ל קבוצת לוינשטיין-NED.

דניאל אפרתי, ממקימי ומנכ"ל קבוצת לוינשטיין-NED. צילום: חן כהן

בזמן האחרון נפתחו או נבנים בארץ לא מעט דאטה סנטרים וחוות שרתים בהשקעות בינלאומיות. איפה אתם רואים את עצמכם בתחרות הזו?
"הקמפוס שלנו נועד ללקוחות שמיישמים בינה מלאכותית, חברות בענן וארגוני אנטרפרייז. הבידול שלנו הוא שהמתקן שלנו הוא הירוק ביותר בישראל, בגלל דרישת הלקוחות הבינלאומיים שהדאטה סנטר שלנו ישרת. אנחנו לא פונים רק לשוק הישראלי. בנוסף, רמת המיגון שלנו מורחבת ומקסימלית, והארכיטקטורה הייחודית שאנחנו מציעים מאפשרת ללקוחות לעבוד ולגדול או לקטון בגמישות רבה.

הבידול הנוסף הוא שאנחנו לא מוכרים ארונות שרתים, אלא שירותים מקצה לקצה. שטחי הדאטה סנטרים שלנו מחולקים למה שאנחנו קוראים סוויטות – וזה מאוד חשוב ללקוחות. בעיניי, דאטה סנטר זה טכנולוגיה, תשתית ונדל"ן, וההצלחה לשלב את שלושת הדברים".

האם המלחמה לא מרתיעה לקוחות בינלאומיים?
"מדינת ישראל הינה מובילה טכנולוגית ובעלת מיקום אסטרטגי משמעותי בתעשיית הדאטה העולמית, עם יתרון של קרבה גיאוגרפית, שמשמש כמוקד מרכזי להגעה לכאן של חברות היי-טק גלובליות. זאת, לצד חברות ההיי-טק המקומיות. הלקוחות הפוטנציאליים והקיימים שלנו יודעים זאת ומבינים שדווקא התקופה הנוכחית היא הזמן להשקיע פה, בארץ – במבנים שהם בעלי רמת אבטחה גבוהים".

קבוצת לוינשטיין-NED תשתתף בוועידת הפסגה השנתית לדאטה סנטרים ולענן של אנשים ומחשבים, שתתקיים ב-9 ביוני בלאגו בראשון לציון. לפרטים נוספים ולהרשמה לאירוע לחצו כאן.

תגובות

(5)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. נתנייתית

    לא ברורה הבחירה בנתניה... הייתי בוחרת איזור זול יותר ואפילו מדברי שיאפשר לנצל את הפרשי הטמפ. בין היום ללילה לצורך אגירת אנרגיה לקירור. על הדרך מייצרים גם מקומות עבודה בפריפריה ומקבלים זיכויי מ"ה וסבסוד. הייתרון היחיד של המרכז הוא קירבה פיזית למשתמשים ואפשר לדון מה משמעות פינגים קצרים מעט.

  2. מה הופך את המתקן ל"ירוק"?

    זה יפה לומר שזה המתקן הירוק ביותר בישראל, אבל תפרט מה הופך אותו לכזה? ממה תהיה עשויה החומרה? כמה חשמל יצרכו השרתים וממה הוא יופק? בלי פירוט זו נשמעת כמו סיסמא שגורמת לאנשים להרגיש טוב עם עצמם בזמן שהם הורגים את כדור הארץ 😔

  3. אלון

    שמישהו יסביר למנכ"ל שהארונות לא פולטים חום אלא השרתים

  4. סרגיי

    מה רציאונל להקים data center בתחומי העיר , מקום שצריך לספק מקומות עבודה לתושבים ? מי "החושב רחוק למען התושבים" שאישר את זה ? שטח ענק יתפסו ברזלים ותושבי נתניה ימשיכו להתייבש בפקקים בדרך לעבודה בגוש דן. וזה לא משנה מה מטרה , AI או DR או כל צמד אחר של אותיות שרק מתסכל תושב.

  5. ומה עם בפריפריה?

    לא יותר הגיוני להקים את החוזה במקום פחות צפוף ויקרא ממרכז הארץ?

אירועים קרובים