האם נוצרת בועה בשוק הדאטה סנטרים ל-AI?

לפי ג'ו צ'אי, יו"ר ואחד ממקימי עליבאבא הסינית, התשובה חיובית ● הוא יצא נגד השקעות הענק של OpenAI, אורקל, סופטבנק וחברות נוספות בפרויקט סטארגייט האמריקני, ואמר שזה מיותר לחלוטין

האם זו עוד בועה שההתפוצצות שלה קרובה?

האם שוק הבינה המלאכותית יוצר בועת השקעות? לפי ג'ו צ'אי, יו"ר קבוצת עליבאבא ואחד ממקימיה, זה בדיוק הכיוון שאליו הולך השוק בהיבט של יצירת מרכזי נתונים ייעודיים לטובת ה-AI, במיוחד בארצות הברית.

צ'אי, שדיבר בכנס השקעות בינלאומי של הבנק הבריטי HSBC, אמר שהוא "די נדהם" מההשקעות העצומות שמבצעות חברות אמריקניות רבות לטובת הקמת דאטה סנטרים לעולם הבינה המלאכותית. הוא התייחס להכרזות שעליהן הודיעו באחרונה OpenAI, אורקל וסופטבנק במסגרת פרויקט סטארגייט בן חצי טריליון הדולרים, שעליו הכריז לא מכבר נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ. אחת המטרות המרכזיות של ההשקעות הגדולות הללו היא שתהיה בארצות הברית תשתית מתאימה לצרכים העתידיים של כלי הבינה המלאכותית.

"אנשים מדברים, ממש מדברים, על 500 מיליארד דולר, על יותר ממאות מיליארדי דולרים. אני לא חושב שזה לגמרי הכרחי. אני חושב שבמובן מסוים, אנשים משקיעים יותר מאשר הביקוש שהם רואים כיום, אבל הם חוזים ביקוש הרבה יותר גדול – ואני לגמרי חושב שזה לחלוטין לא הכרחי. אני מתחיל ראות סוג מסוים של בועה", אמר צ'אי.

עליבאבא עצמה, שהיא חברה סינית – מדינה יריבה של ארצות הברית (גם) בתחום הבינה המלאכותית – הכריזה באחרונה על השקעה יחסית גדולה, של יותר מ-53 מיליארד דולר, במרכזי נתונים ומחשוב ענן לטובת בינה מלאכותית. אולם, כאמור, מדובר בסכום קטן יותר מאשר מה שמתכוונות החברות הגדולות בשוק להשקיע.

האזהרה של צ'אי מצטרפת לדעות קודמות שהושמעו בנדון. כך, למשל, המייסד של ברידג'וואר, ריי דאליו, טוען שהמצב הנוכחי מזכיר את בועת הדוטקום, שהחלה לגדול בסוף המאה הקודמת והתפוצצה בתחילת זו הנוכחית. בראיון שנתן באחרונה הוא אמר כי "המקום שבו אנחנו נמצאים כרגע דומה מאוד למקום שבו היינו ב-1998 או 1999. במילים אחרות, יש טכנולוגיה חדשה וחשובה, שבהחלט תשנה את העולם ותצליח, אבל יש אנשים שמבלבלים את זה עם השקעות מוצלחות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים