אבנר זיו – מנמ"ר המרכז הרפואי איכילוב – סיים את תפקידו

מחליפו הוא תא"ל (מיל') יריב ניר, הקשר"ר לשעבר ● בעקבות עידן ה-AI הנוכחי אמר זיו: "הגעתי למסקנה שהתקופה הנוכחית מציבה הזדמנות יוצא דופן לאנשים שיזמות היא בנשמה שלהם"

עוזב את תפקידו כמנמ"ר איכילוב. אבנר זיו.

אבנר זיו, מנמ"ר בית החולים איכילוב, הודיע על סיום תפקידו, לאחר שנתיים בהן כיהן בו. מחליפו בתפקיד הוא תא"ל (מיל') יריב ניר, לשעבר הקשר"ר (קצין קשב ותקשוב ראשי) בצה"ל, שבנובמבר בשנה שעברה מונה לסמנכ"ל טכנולוגיות ומערכות מידע וחבר הנהלת המרכז הרפואי.

"הגעתי למסקנה שהתקופה הנוכחית מציבה הזדמנות יוצא דופן לאנשים שיזמות היא בנשמה שלהם", אמר זיו בשיחה עם אנשים ומחשבים. "עידן ה-AI פותח אפשרויות לפתח פתרונות פורצי דרך ומערכות מידע מזן חדש לחלוטין, מתוחכמות, מתאימות את עצמן, משוחחות עם הארגון, וזה בעצם מה שאני עושה בימים אלו", הסביר זיו. זיו הוא אל"מ (במיל) והיה מפקד יחידת מצפ"ן הראשון. לאחר סיום שירותו הצבאי כיהן כמנמ"ר בנק ישראל במשך חמש שנים.

הרבה פתרונות חדשים שנולדים בזמים אלה עומדים לבצע שיבוש (Disruption) מוחלט לענקיות תוכנה ותיקות שיתקשו להתאים את עצמן לעידן ה AI באופן מלא, ויוכלו רק "לפזר קצת AI מלמעלה".

בפוסט שפרסם זיו ברשתות החברתיות כתב בין היתר "הייתה לי תקופה מדהימה עם אנשים מקצועיים ומיוחדים שלא פוגשים כל יום. זכיתי ללמוד, ליצור ולהיות חלק ממשהו שבאמת עושה טוב בעולם ועכשיו יוצא לדרך חדשה, עם מנוע טורבו של יזמות ובינה מלאכותית".

"בית החולים איכילוב הוא ארגון מפואר עם צוות רפואי מדהים ואנשי טכנולוגיה מעולים, שהעבודה איתם הייתה כר נרחב ליצירה טכנולוגית. במיוחד בשנה וחצי האחרונים בצל המלחמה", אמר זיו.

בית חולים מבוסס ענן מלא

זיו המשיך ואמר כי הפרויקט המשמעותי שהוביל בתקופת כהונתו הוא העברת בית החולים כארגון לעבודה מלאה בענן, על פלטפורמת הענן של AWS נימבוס. "אנחנו נהיה הארגון הרפואי הראשון בישראל שעובר באופן מלא לענן", אמר. "בתוך שנתיים או שלוש לא יהיו יותר דאטה סנטרים באיכילוב. אני מקווה ומאמין שארגונים רבים נוספים ילכו בעקבותינו", הוסיף.

לדבריו, השיקולים לבצע את המהלך הדרמטי הזה היו צורך בשיפור בהפעלת המערכות ואבטחת המידע, בשיפור בביצועי המערכות ובגמישות מירבית באימוץ טכנולוגיות חדשניות. "יש טענה בקרב ארגונים שעלות השימוש בענן היא יקרה בסופו של דבר. זה נכון ולא נכון", אמר זיו והסביר: "כאשר אתה משתמש בענן כאמצעי נוסף, אז העלויות הן באמת כפולות, אבל אם הענן הוא הפלטפורמה היחידה והעיקרית שלך שכוללת את כל הארגון, אז אתה רואה בפירוש חיסכון משמעותי, למשל בסכמי רישוי של תוכנות מרכזיות".

זיו ציין כי טרם המעבר נעשו ניתוחים כלכליים קפדניים יחד עם המחלקה הכלכלית של בית החולים, עם ROI מוכח, ובמהלך הפרויקט מתקיימים דיוני FinOps שבועיים, כדי לוודא שהפרויקט נשאר לפי התוכנית הכלכלית.

"כבר כעת, כאשר החל השלב הראשון של העלאת החומרים לענן, מרגישים שיפור משמעותי בביצועים", אמר זיו.

פרויקטים נוספים אותם הוביל זיו היו השקעה בתהליכים דיגיטליים, אתר אינטרנט חדש ומערכת CRM חדשה והשקעה במסעות מטופלים דיגיטליים.

תגובות

(5)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אורלי

    אבנר, אתה איש נדיר, בתבונה המקצועית שלך, כמו גם בתבונת ליבך. יזכה כל מי שיבוא הלאה בדרכך. מאמינה בך

  2. ענת

    איך אפשר לשים נתונים חסויים בענן? הרי כל עובד של aws יכול לקרא אותם?

אירועים קרובים