מיקרוסופט הכריזה על תכנית שותפים חדשה
Microsoft Partner Network נועדה להעניק לשותפים סביבת רשת חברתית מוטת קהילה, שעתידה לפשט את תהליכי העבודה ולשפר את מגוון השירותים ● בנוסף, השתנה מדרג השותפים, שיסווגו מעתה על פי ארבע רמות: שותף "קהילה", שותף "מנוי" (Subscription), שותף "יכולת" (Competency) ושותף "יכולת מתקדמת"
מיקרוסופט (Microsoft) הכריזה על תכנית שותפים עסקיים חדשה בשם Microsoft Partner Network, שתחליף את התוכנית הוותיקה שהוכרזה לפני שש שנים, MSPP (ר"ת Microsoft Partner Program). את ההכרזה על התכנית ביצעה אליסון ווטסון, סגנית נשיא לשותפים במיקרוסופט, המובילה את התחום בחברה זה שמונה שנים. התכנית עמדה במרכז כנס השותפים של ענקית התוכנה, שננעל בסוף השבוע בניו-אורלינס, לאחר שמשך אליו כ-5,500 שותפים עסקיים מרחבי העולם, כולל 25 מישראל. התוכנית החדשה, נמסר, תתחיל לפעול במלואה במהלך השנה הבאה.
התוכנית הוצגה ברוח "Web 3.0", ונועדה להעניק לשותפים סביבת רשת חברתית מוטת קהילה, כדברי ווטסון. החברה מבטיחה לפשט את תהליכי העבודה עם שותפיה ולשפר את מגוון השירותים שהם זכאים להם. כך, ווטסון הצהירה שהשותפים הם חלק מה-DNA של מיקרוסופט והתוכנית החדשה נועדה לשפר את ההתנהלות איתם ובנייתה התבססה על דרישות של השותפים עצמם.
התוכנית החדשה מאפשרת שיתוף פעולה עם כל סוגי השותפים: המוכרים "הקלאסיים" מוסיפי הערך, האינטגרטורים, יצרני התוכנה העצמאיים, מפתחי הפלטפורמות ברשת, סוכני ווב, מארחים ושאר העסקים של העולם החדש. בנוסף, גם מדרג השותפים השתנה ומעתה במקום שלוש רמות – שותף "זהב", "מוסמך" ו-"רשום" – יסווגו השותפים על פי ארבע רמות: שותף "קהילה", שותף "מנוי" (Subscription), שותף "יכולת" (Competency) ושותף "יכולת מתקדמת".
ווטסון ציינה שההתפתחות מהמסגרת של התכנית הקיימת לרשת החדשה, היא תוצאה של החזון וההתחייבות המתמשכת של מיקרוסופט: להאזין לצרכי השותפים, לעזור להם למצות את הפוטנציאל העסקי שלהם מול הלקוחות שלהם, ליצור פתרונות חדשניים שיתמכו בהגדלת הרווחיות של השותפים ובחיזוק היתרון התחרותי שלהם ולחזק את הקשר של מיקרוסופט עם שותפיה העסקיים. לדבריה, המוטו של התוכנית החדשה הוא לעבור מתכנית הממוקדת בהטבות ודרישות, לרשת של מערכות יחסים, קשרים והזדמנויות.
מיקרוסופט הצהירה בכנס שתכנית הרשת החדשה תספק הזדמנויות לחזק את יכולות השיווק של השותפים שלה על ידי יצירה וכניסה לשווקים חדשים על ידי חשיפה מוקדמת לטכנולוגיות חדשות, הרחבת כישורי השיווק והמכירה, העמקת הידע הטכני והעסקי על ידי אמצעי לימוד מתקדמים וקורסים מקוונים, יצירת הזדמנויות עסקיות חדשות באמצעות תקשורת מקוונת עם 360 אלף שותפים עסקיים ברחבי העולם והשתתפות בקהילות ופורומים טכניים עם מומחים מקרב מיקרוסופט ומקרב שותפים.
התוכנית החדשה, על פי מיקרוסופט, תסייע גם בהתמחות שתעזור לשותפים לשרת את לקוחותיהם טוב יותר. למשל, בצבירת התמחויות מכוונות לדרך שבה לקוחותיהם רוכשים, בשימוש בשיווק דיגיטלי ומדיה חברתית לחיזוק הקשר עם הלקוחות ויצירת לידים למכירה,הדרכה וכלים לשותפים בתחומים שונים, אירועים מקוונים ודיוור אלקטרוני, יצירת ביקוש באמצעות חדשנות במוצרים ובתקשורת עם לקוחות ושותפים עסקים דרך זירה מקוונת.
כאמור, המעבר לתכנית החדשה יתרחש בהדרגתיות – החל מיולי ועד אוקטובר 2010 ויתמקד בחמישה תחומים: הטבות, התמחויות, דרגות שותפות, סימני לוגו ודרישות. אגב, מיקרוסופט היא לא הראשונה להקים רשת שותפים עסקיים. חברות IT ותיקות ממנה, כמו HP, הקימו כבר ערוצי הפצה לפניה – בעיקר כדי לשווק את מחשביהן.
את תוכנית השותפים בישראל מנהלת רוני דביר מחטיבת ה-SBM בניהולו של עופר רחום. בישראל עובדים כאלפיים שותפים עסקיים של מיקרוסופט בכל הרמות, מתוכם מנוהלים אינטנסיבית כמאה שותפים נבחרים.












תגובות
(0)