"אנו מנצלים את כוח היריב בסייבר כדי להפיל אותו"

כך אמר רועי זיסאפל, יו"ר קבוצת רד בינת, בכנס השנתי שערכה הקבוצה ● "נמשיך להשקיע ב-AI ובתשתיות הנדרשות למהפכה"

רועי זיסאפל, יו"ר קבוצת רד בינת.

"העיקרון המרכזי בג'ודו הוא לנצל את הכוח והמומנטום של היריב – לטובתך. בעולם הגנת סייבר מבוססת בינה מלאכותית, אנו מנצלים את כוחות היריבים בסייבר כמו בג'ודו – ובונים הגנה על בסיס הפגיעויות שה-AI חושפת. כך, יש לנו מגן אלקטרוני בלא מגע יד אדם, שמתאים ככפפה במאבק האינסופי נגד נוזקות. זה יהווה מענה טוב לכל תוקף מאיראן ולכל האקר, העושים שימוש ב-AI למתקפות", כך אמר רועי זיסאפל, יו"ר קבוצת רד בינת.

זיסאפל דיבר במליאה המרכזית של בינת אקספו 2026, כנס הנערך בפעם ה-21. הכנס התקיים בשבוע שעבר (ה') בתל אביב, בהשתתפות אלפי לקוחות בינת תקשורת מחשבים ושותפיה העסקיים.

"ה-AI הוא הנפט החדש", אמר זיסאפל, "בעולם חדש זה יש כמה רכיבים קריטיים, ובהם,תשתיות ייעודיות לתחום וטיפול מעמיק בנתונים. יש צורך בשינוי מרכזי בתשתיות, כך שהן יתאימו לעידן החדש".

"אנו בקבוצה", ציין, "משקיעים בישראל, על מנת שנוכל להמשיך להוביל ברמה עולמית בעולם התוכן החדש של ה-AI. נציע לשוק שירותים בתחום ונסייע להוביל את המהפכה: פתחנו דאטה סנטר חדש לתחום לפני כמה חודשים, ובעוד כמה חודשים נפתח דאטה סנטר רחב היקף ייעודי גם הוא לתחום בשוהם, בהספק של 32 מגה-אט. הקבוצה מפעילה חמש חוות שרתים תת-קרקעיות בארץ, העונות לדרישה של תמיכה בעומסי AI, עם תשתיות קירור, חשמל ושרידות מירבית. זו השכבה הפיזית".

לצד השכבה הפיזית, אמר זיסאפל, "יש להיערך למהפכת הבינה המלאכותית הסוכנית. סוכני ה-AI אינם רק עוד כלי עזר. הם יכולים לפעול באופן אוטונומי".

פורד 4T, סוסים ואקסל

"ה-AI", אמר, "הביאה עימה חששות לגבי עתיד עולם העבודה. כך, למשל, בתחילת המאה הקודמת מספר הסוסים בארה"ב עמד בשיאו על 26 מיליון. השקת מכונית הפורד 4T ב-1908 ובעקבותיה ייצור מכוניות תעשייתי צמצמה את היקף הסוסים למיליונים בודדים בתוך שנים ספורות".

מנגד, ציין, "כשהגיעו לעולם הגיליונות האלקטרוניים, לוטוס ואקסל, הנחת היסוד הייתה שהם יחליפו את כלל העוסקים בהנהלת חשבונות. בפועל, קרה ההפך: היקפם תפח, והטייטל שלהם השתנה ליועצים".

"לדעתי", אמר זיסאפל, "ישנן משרות שעומדות להיעלם, כמו מקצועות מדעי המחשב והתכנות, אותם למדתי, ושברובם יוחלפו על ידי סוכני AI. זה יקרה במרכזי תמיכה  ושירות לקוחות, שם סוכני ה-AI יחוללו שינויים עמוקים בתפעול שלהם – יסכמו שיחות, יתעדפו פניות, יזהו סנטימנט, יציעו דרכי פעולה, ועוד".

"מהפכת ה-AI מאוד מהירה", הדגיש זיסאפל, "ולצד החששות והסיכונים, היא בעלת פוטנציאל לשפר תוצאות עסקיות בארגונים ולהעניק להם עוד יתרונות תחרותיים. אנו בבינת משקיעים רבות בתחום לטובת הלקוחות הארגוניים".

זיסאפל סיים את דבריו בנושא של תרומה לקהילה: "הקבוצה נטועה חזק בישראל ובענף ההיי-טק זה שנים רבות", אמר. "הרבה מעסקינו והמשאבים שלנו נמצאים פה. חזון הקבוצה לקידום חברתי תעשייתי וכלכלי בישראל מהווה חלק בלתי נפרד מהפעילות שלנו. כך, השקנו תוכנית לקידום לוחמים יוצאי חטיבת גולני, שאינם בעלי תנאי סף לקבלה ללימודי היי-טק. אנו מלווים אותם עם מלגות מלאות וכל הדברים הנלווים, כדי שיתקבלו לאקדמיה ויסיימו את הלימודים. השנה יותר מ-120 יוצאי גולני מקבלים מלגות כחלק מפרויקט 'גולני להיי-טק'. השנה נשיק מיזם חדש לקידום נשים לוחמות להיי-טק. איתרנו לוחמות יוצאות מג"ב וגדוד החי"ר קרקל – שמגיעות מהפריפריה הגיאוגרפית והכלכלית, ונסייע להן במעטפת לימודים מלאה, עד להשלמת תואר ראשון במדעים וטכנולוגיה, כדי שהן תוכלנה להשתלב בהצלחה בתעשייה".

"נצא חזקים ומחוזקים יותר בצד השני של מהפכת הבינה המלאכותית", סיכם זיסאפל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים