"נימבוס היה מטרה, היום הוא אמצעי"

"אנו בעיצומו של מיזם הדגל של ישראל, להגירת תשתיות המחשוב הממשלתיות לענן הציבורי, תוך שמירה על האינטרסים החיוניים של המדינה", אמר אביתר פרץ, סגן בכיר לחשב הכללי ומנהל חטיבת דאטה, חדשנות ודיגיטל באוצר

אביתר פרץ, סגן בכיר לחשב הכללי ומנהל חטיבת דאטה, חדשנות ודיגיטל באוצר.

"ביצענו את המעבר הממשלתי לענן נימבוס. העמדנו את היכולות העסקיות הדרושות לעבודת כלל גופי הממשלה בענן. הבאנו עוד יכולות לישראל, והצלחנו לחצות את כלל התנגדויות שבדרך, בין השאר על ידי מי שנהוג לכנות 'מחבקי השרתים', שמאמינים באון פרם. אנחנו בעיצומו של מיזם הדגל של ממשלת ישראל, בהובלת מינהל הרכש הממשלתי באגף החשב הכללי ויחד עם שותפים נוספים, להגירת תשתיות המחשוב הממשלתיות לענן הציבורי, תוך שמירה על האינטרסים החיוניים של מדינת ישראל. הפרויקט מציב בראש סדר העדיפויות את עליונות אבטחת המידע, ריבונות הנתונים והבטחת מיקומם בתוך גבולות המדינה. עמדנו לצד מקבלי ההחלטות שאישרו את המהלך, ועברנו מיכולות לשלב הביצוע", כך אמר אביתר פרץ, סגן בכיר לחשב הכללי ומנהל חטיבת דאטה, חדשנות ודיגיטל במשרד האוצר.

"נימבוס מחבר בין הטכנולוגיה להיבט העסקי. המיקוד שלו הוא עסקי. הבאנו להסרת החסמים, להקצאת משאבים ואנחיו מוכנים להביא תוצאות. כך, נימבוס, שהיה מטרה, הפך כיום לאמצעי: כאשר הגינו ותכננו את המיזם, חשבנו על חיבור טכנו-עסקי, שכיום הוא אמצעי", ציין.

פרץ דיבר בכנס Cloud Me In Nimbus SummIT 2026, שנערך היום (א'), בהפקת אנשים ומחשבים, באולם האירועים אבניו בקריית שדה התעופה, בהשתתפות מאות בכירים מהמגזר הממשלתי-ציבורי. את הכנס הנחה עמית סגל, עיתונאי ופרשן חדשות ערוץ 12.

לאן ילכו התקציבים שאושרו?

לדברי פרץ, "אנחנו מוכנים: עבדנו קשה, היו צעקות בדרך אבל הן הגיעו מהלב. בנינו את המיקוד העסקי ואת הצוות המוביל את המיזם של ענן המחשוב הממשלתי. השלמנו את המעבר של הממשלה, העמדנו עבורה עוד יכולות לישראל. קיבלנו את התקציבים שאושרו להמשך הזנקת הפרויקט. אנחנו בהיערכות מיידית לקדם ולהביא תוצאות גם הלאה".

הוא הוסיף כי "התקציבים שאושרו, בהיקף של מאות מיליוני שקלים, יוקצו להשקעה בכמה תחומים: להתייעלות, לבניית מנועי צמיחה, למהלכים בעולם השירות ולמהלכים בעולם התשתית. כבר התחלנו לראות ניצנים של פעילות בתחומים מתקדמים, של פרויקטים שנמצאים בתחילתם או בעיצומם: מערכת תכנון ורישוי במינהל התכנון, מערכת חשבוניות ברשות המסים, וכן פרויקטים בביטוח הלאומי, במרכז המיפוי לישראל, בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ובכמה משרדי ממשלה נוספים".

באילו תנאים צריך לעמוד כדי להשיג ערך בפרויקט כמו נימבוס?

פרץ אמר כי "יש כמה תנאי סף להשגת ערך במיזם רחב היקף שכזה: כולם נדרשים להיות מוכווני מטרה. הביזנס הוא זה שצריך להוביל את המהלך; יש להחליט ולהגדיר את ההצלחה, ויש לעשות זאת עם שורת מדדים בני מדידה – כבר משלב האפיון; צריך להקפיד על עבודה בשותפות מלאה, עם כלל הגורמים המעורבים, ובראשם ההנהלה, לטובת קבלת פתרון מהיר".

עוד הוא ציין כי "כאשר יצאנו לדרך, לפני שמונה שנים, נתקלנו בלא מעט ספקנים. הבנו שלא ניתן יהיה להסתמך רק על ההון האנושי הקיים פה, המוח הישראלי. לכן, פעלנו לריבונות נתונים ותשתית לאומית איתנה. כמו כן, אנחנו עושים למען קידום חזון הבינה המלאכותית הלאומית. המטרה היא לבסס את המדינה כרכיב קריטי, בלתי ניתן לעקיפה, בכל היבט שקשור לפיתוח וייצור AI גלובלי. נשאף להיות חלק משרשרת האספקה העולמית בתחום".

"נימבוס זה חזון, זה בסיס. הוא מה שמאפשר לתת שירות טוב יותר. עם נימבוס, אנחנו מבינים שביכולתנו להיות בחזית ה-AI העולמית. נמשיך לחלום – ונממש את החזון", סיכם פרץ.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים