Waymo מבית גוגל תשיק שירות מוניות אוטונומיות בלונדון ב-2026

ההתרחבות הבינלאומית הגדולה השנייה של החברה מגיעה על רקע האצה רגולטורית בבריטניה, המאפשרת פיילוטים ללא נהג בטיחות ● תושבי העיר יוכלו להזמין נסיעות באמצעות אפליקציה

תגיע ללונדון. Waymo.

אם חסרו לכם סיבות לבקר בבירת בריטניה המקסימה – הרי שכעת יש אחת חדשה: חברת Waymo, שירות הנסיעות האוטונומי מבית גוגל (Google) עומדת להביא את הטכנולוגיה שלה ללונדון והיא מתכננת להתחיל להציע נסיעות לציבור הרחב כבר בשנה הבאה. החברה הודיעה כי בשבועות הקרובים תתחיל לבצע נסיעות מבחן ראשוניות ברחובות לונדון, כאשר מאחורי ההגה יימצאו נהגי בטיחות מאומנים.

המהלך הזה מסמן את ההתרחבות הבינלאומית השנייה של Waymo, לאחר שהחלה בניסויים בנסיעות ללא נהג בטוקיו.

Waymo, שנחשבת למפתחת מובילה של כלי רכב אוטונומיים בזירה הבינלאומית, היא כיום ספקית שירות הנסיעות האוטונומי הגדולה ביותר בארצות הברית, שם היא מפעילה כלי רכב בחמש ערים ומתכננת להתרחב לשש ערים נוספות בשנה הקרובה. כהכנה ל"כיבוש" טריטוריה נוספת בה תפעל, חברת הבת של גוגל כבר מחזיקה במוקדי הנדסה בינלאומיים הפועלים בלונדון ובאוקספורד.

הצעד של Waymo מגיע על רקע דחיפה ממשלתית בבריטניה להאצת תוכניות פיילוט אוטונומיות, כאשר לוחות הזמנים המתוכננים הוקדמו לאביב 2026, במקום סוף 2027. תקנות אלה יאפשרו לחברות "להפעיל לראשונה שירותי דמויי מוניות ואוטובוסים בקנה מידה קטן ללא נהג בטיחות".

Waymo תשתף שוב פעולה עם חברת הניידות הגלובלית Moove, אשר תשמש כשותפה לתפעול הצי ולניהולו. לשיתוף הפעולה הקודם של שתי החברות בארצות הברית יתווסף כעת השוק הלונדוני, והשתיים ימשיכו לפעול למען המטרה להאיץ את אימוץ האוטונומיה ברמה 4, המאפשרת לכלי רכב לפעול ללא התערבות אנושית בסביבות מוגדרות.

"נסיעה בטוחה, יעילה ובת קיימא הופכת לחלק מחיי היום-יום"

המנכ"ל המשותף והמייסד-שותף של Moove, לאדי דלאנו, ציין כי: "אנו נרגשים מהעתיד שבו הטכנולוגיה האוטונומית הבטוחה והאמינה של Waymo תהיה זמינה בלונדון, ותשנה את הדרך שבה הבירה נעה". הוא הוסיף כי עבור הלונדונים, ההשקה "מסמנת את תחילתו של עידן חדש, שבו נסיעה בטוחה, יעילה ובת קיימא הופכת לחלק מחיי היום-יום".

צי הרכבים האוטונומיים של Waymo יכלול את דגמי יגואר I-PACE החשמליים, כשכידוע יגואר הוא מותג בריטי אייקוני שקיים עוד משנת 1922.

Waymo הדגישה כי ההתרחבות המדווחת מתבצעת בשיתוף עם גורמי הממשלה ותוך עמידה בהנחיות. "להיות מובילים עולמיים בטכנולוגיה חדשה"

מזכירת המדינה לתחבורה בבריטניה, היידי אלכסנדר, הביעה שמחה על התוכניות, ואמרה כי: "חיזוק מגזר הרכב האוטונומי יגדיל את אפשרויות התחבורה הנגישות, לצד הבאת משרות, השקעות והזדמנויות לבריטניה". אלכסנדר הוסיפה כי השקעה חלוצית כזו תסייע לבריטניה "להגשים את ייעודנו להיות מובילים עולמיים בטכנולוגיה חדשה".

טקדרה מוואקנה, מנכ"לית משותפת ב-Waymo, הביעה התרגשות בנוגע להרחבה, באומרה כי: "אנו נרגשים להביא את האמינות, הבטיחות והקסם של Waymo ללונדונים". מוואקנה הוסיפה כי Waymo מוכיחה כיצד ניתן להרחיב שירות נסיעות אוטונומי מלא באופן אחראי, וכיצד היא "הופכת כבישים לבטוחים יותר ותחבורה לנגישה יותר היכן שאנו פועלים".

יצוין כי Waymo אינה החברה האוטונומית היחידה הפועלת לחדור לשוק הלונדוני, כאשר גם אובר (Uber) וגם חברת הטכנולוגיה הבריטית Wayve הכריזו על כוונות שלהן לשיתוף פעולה להצעת שירותי נסיעה בעיר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים