"כל עובד.ת צריך להיות סמנכ"ל הגיוון וההכללה בארגון"

ליאור זיו, ה-CTO של לאסו סקיוריטי, מספר על יציאתו מהארון, מסביר למה גיוון והכללה חשובים להצלחה של ארגונים ואומר ש-"התקדמנו הרבה בזכויות להט"ב - אבל יש עוד דרך ארוכה לעבור"

ליאור זיו, סמנכ"ל הטכנולוגיות של לאסו סקיוריטי.

"מעולם לא חשתי או חוויתי אפליה על רקע הנטייה המינית שלי, אבל זה לא תמיד היה נוח. אף פעם לא הרגשתי שזה עוצר אותי, גם אם לעתים הייתי צריך לעבוד יותר קשה. אף על פי שהתקדמנו הרבה, יש עוד דרך רבה לעבור. לדעתי, כל אחד וכל אחת, בכל ארגון, צריך ליטול על עצמו את תפקיד סמנכ"ל הגיוון והכללה – וככה נייתר את התפקיד", כך אמר ליאור זיו, סמנכ"ל הטכנולוגיות ומייסד משותף של לאסו סקיוריטי, בראיון לאנשים ומחשבים לרגל חודש הגאווה. לאסו פיתחה פתרון אבטחת מידע והגנת הסייבר בעולם הבינה המלאכותית היוצרת וה-LLMs – מודלי השפה הגדולים.

זיו, בן 34, יצא מהארון בגיל 23, והוא כיום בזוגיות. הוא שירת שש שנים באופק, יחידת ה-IT של חיל האוויר, כמפתח וראש צוות ארכיטקטורת תוכנה. לאחר שחרורו מהצבא עבד במו"פ של סאפ במשך שנה וחצי, כמפתח. "אני אוהב יותר חברות סטארט-אפ על פני תאגידים בינלאומיים", אמר זיו, "וכשחבר מהצבא הציע לי לעבוד בסגהסק, שהציעה פתרונות למניעת הונאות פישינג – הצטרפתי. הייתי המפתח הראשון וראש צוות הפיתוח של החברה. לאחר שהיא נרכשה ב-2020 על ידי מיימקאסט הבריטית, המשכתי לעבוד בה כשנה נוספת. עבדתי בעוד חברת הגנת סייבר ואז הקמתי, עם חברים, את וינקו. היינו 'ירוקים', לא ידענו לתוך מה אנחנו נכנסים, ולאחר שנה וחצי סגרנו את החברה, כי לא הצלחנו לגייס מספיק".

מייסדי לאסו סקיוריטי. מימין: יובל עבדי, סמנכ"ל הכספים והאופרציה; אופיר דרור, סמנכ"ל פיתוח המוצר; ליאור זיו, סמנכ"ל הטכנולוגיה; ואלעד שולמן, מנכ"ל החברה.

מייסדי לאסו סקיוריטי. מימין: יובל עבדי, סמנכ"ל התפעול; אופיר דרור, סמנכ"ל פיתוח המוצר; ליאור זיו, סמנכ"ל הטכנולוגיה; ואלעד שולמן, מנכ"ל החברה. צילום: שרון גדסי

התחנה הבאה במסלול שלו היא זו הנוכחית. "ביוני 2023 הקמנו, ארבעה חברים, את לאסו", ציין. "אלעד שולמן הוא המנכ"ל, יובל עבדי משמש כסמנכ"ל התפעול, אופיר דרור כסמנכ"ל המוצרים ואני הוא סמנכ"ל הטכנולוגיות. החלטנו להתמקד בעולם הבינה המלאכותית היוצרת: אנחנו מביטים על תעבורת הרשת הנוגעת ל-GenAI, כי לצד היכולות שטמונות בה, מדובר בעוד וקטור תקיפה, חדש ומסוכן. אנחנו עוזרים לארגונים לאכוף מדיניות בעולם החדש הזה".

לבחירת השם של החברה יש שתי גרסאות. "GenAI מתקשרת למערב הפרוע – שטח חדש ולא מוכר, שאיש לא יודע מה ילד בו יום. מיצבנו את עצמנו כ-'שריף חדש בא לעיירה', שנותן לארגונים את מה שהם צריכים – לאסו. הגרסה הפחות מושכת, אבל יותר קרובה לאמת, היא שחיפשנו שם שישלב את שמות המייסדים השותפים, והוספנו S". כיום יש לחברה לקוחות משלמים, עשרות עובדים ומאחוריה גיוס סיד של 11 מיליון דולר. ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט, חבר בדירקטוריון החברה.

ראש הממשלה לשעבר וחבר בדירקטוריון לאסו סקיוריטי, נפתלי בנט.

ראש הממשלה לשעבר וחבר בדירקטוריון לאסו סקיוריטי, נפתלי בנט. צילום: Coming Up, שבוע הסייבר (ארכיון)

"לא ידעתי איך לצאת מהארון – והמפקדים לא קיבלו את היציאה שלי"

זיו סיפר בראיון כי "יצאתי מהארון בגיל 23, כשהייתי בצבא. בשירות חוויתי חוויות פחות נעימות: לא ידעתי איך לצאת מהארון, ומהצד השני, המפקדים לא ידעו איך לקבל את היציאה מהארון שלי".

"בעבר", אמר, "התנדבתי באגודה למען הלהט"ב. קידום הקהילה חשוב לי: כולנו מחפשים קהילה, ומצאתי בה סוג של בית. כמי שנמצא מחוץ לארון יותר מעשור אעיד שאני אדם אחר, יותר שמח. המסר שלי לצעירים וצעירות בארון הוא: 'למרות כל הקשיים הכרוכים ביציאה מהארון – שווה ורצוי להיות האני האמיתי שלך'. בהתנדבות באגודה נחשפתי לדברים קשים, אפילו בתל אביב, שנתפסת כליברלית: גם בה יש עלייה קיצונית באלימות כלפי האוכלוסייה הגאה. כאזרח אני חש שלא בנוח, למשל כשבן זוגי לא מסכים שנלך שלובי ידיים מחוץ לתל אביב".

יש חברות שתמהיל העובדים בהן הוא לא כל כך תמהיל, הוא הומוגני, ולדברי זיו זאת בעיה. "עדיף עובדים מגוונים – מה שיוצר הטרוגניות, שמצידה מאפשרת שמיעה של דעות שונות, שתוציא לשוק מוצרים ושירותים טובים יותר. כשבנינו את החזון וערכי הליבה של לאסו סקיוריטי, הוספנו, לצד קאו בויז וקאו גירלז, גם קאו פרסונס – כחלק מהמיצוב של הכללה וקבלה. אני גאה בכך ש-42% מהעובדים הם נשים, רבות מהן בתפקידי פיתוח", אמר.

זיו סיכם באומרו כי "אני שמח שיש גאים וגאות בחזית, יזמים דוגמת אסף רפפורט, מייסד וויז, שמסייעים לקדם את הנושא. התקדמנו הרבה – אבל נותרה כברת דרך משמעותית לעבור".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים