חצי שנה לסיום התמיכה: יש עדיין 240 מיליון מחשבי Windows 10
ההערכה בשוק היא שהרוב המכריע של האנשים שמחזיקים במחשבים אלה לא מעוניינים להחליף אותם כדי להתקדם ל-Windows 11 ● מיקרוסופט פצחה בקמפיין כדי לשכנע אותם למה כדאי להם לעשות זאת

לפי ההערכות, נותרו בשוק המחשוב האישי עדיין כ-240 מיליון מחשבים שמערכת ההפעלה שלהם היא Windows 10 ושלא ניתן לשדרג אותם ל-Windows 11. על אף שנותרה כחצי שנה בלבד עד לסיום החיים של מערכת ההפעלה הישנה מבית מיקרוסופט, ההערכה בשוק היא שהרוב המכריע של האנשים שמחזיקים במחשבים אלה לא מעוניינים להחליף אותם כדי להתקדם ל-Windows 11, והם גם לא ישלמו 30 דולר כדי לקבל עוד שנה של עדכוני אבטחה, ורק עדכוני אבטחה.
מיקרוסופט כבר הבהירה, עם זאת, שהיא לא מתכוונת לשנות את דרישות המערכת עבור ההתקנה של Windows 11, ובראש ובראשונה לוותר על הדרישה שבמחשב יהיה רכיב TPM 2.0 – הסיבה העיקרית לכך שרוב המחשבים המוזכרים לעיל לא יכולים לשדרג את מערכת ההפעלה. באחרונה, כפי שדווח, היא גם מצליחה לסגור כמעט את כל הנתיבים שאפשרו לאנשים להתקין את המערכת המתקדמת יותר גם במחשבים שאינם תואמים.
נתח השוק של Windows 11 פחות או יותר שווה לזה של Windows 10, וכדי בכל זאת להציל את המצב, מבחינתה, מיקרוסופט פתחה בקמפיין שבו היא מסבירה את החשיבות של השימוש ב-TPM 2.0 כקו האבטחה הראשון של המחשב ומערכת ההפעלה שלו, בהצפנת חלק מהנתונים ובבדיקה שרק יישומים מורשים רצים במחשב.
הפתרון של החברה? תחליפו את המחשב שיש לכם במחשב חדש, אבל "תוודאו שאתם ממחזרים אותו באחריות".
תגובות
(0)