האקתון בסימן Hack for Hope
מערכת לניטור והסרת הודעות פוגעניות ברשת, משחק מדמה את חייהם של נערים בעלי צרכים מיוחדים ופלטפורמה לקישור בין יזמים לשותפים – אלה הפרויקטים שהגיעו לגמר בהאקתון של אחרייטק

מאות בני נוער מכל הארץ פיתחו פרויקטים טכנולוגיים, עם זיקה להתמודדות עם אתגרי המלחמה, במסגרת אירוע השיא של אחרייטק – תוכנית ההכשרה הטכנולוגית של עמותת בוגרי 8200 ותנועת אחריי.
האירוע הוא ההאקתון השנתי של תוכנית "אחרייטק", שמכשירה בני ובנות נוער מהפריפריה ליחידות הטכנולוגיות של צה"ל ולעולם ההיי-טק הישראלי. באירוע הוצגו 55 יוזמות ופרוייקטים בהשתתפות מאות בני נוער מכל הארץ ובהם בני נוער מפונים מהנגב והגליל, שפיתחו פרויקטים טכנולוגיים העונים על אתגרי המלחמה וההתמודדות שלהם ושל אוכלוסיות נוספות בארץ עם השפעות המלחמה. האירוע התקיים במתחם ה-MIXER ברעננה תחת הכותרת Hack for Hope.
בהאקתון, שמתקיים זו השנה החמישית ברציפות, לקחו חלק גם עשרות מנטורים ומנטוריות מההיי-טק הישראלי, שמלווים את הנערים והנערות במהלך השנה, ובסיומו הציגו הקבוצות המתחרות את הפרויקטים בפני פאנל שופטים מבכירי המשק הישראלי; ד"ר דורית דור, סמנכ"לית טכנולוגיות בחברת צ'ק פוינט; ניר למפרט, יו"ר Mer Group ויו"ר עמותת בוגרי 8200; אריה אריאלי, סמנכ"ל בכיר ומשנה ליועמ"ש ראשי, הפניקס; אמיר הלוי, יו"ר רוח הגליל; חן שמילו, מנכ"ל עמותת בוגרי 8200 ואחרים. השופטים דירגו את המציגים על פי קריטריונים של חדשנות, עבודת צוות, מורכבות טכנולוגית, פרזנטציה ופוטנציאל לאימפקט חברתי וקבע מי הם הצוותים הזוכים.

מהפעילוית בהאקתון אחרייטק. צילום: יח"צ אחרייטק
פתרונות מקוריים למצב בישראל
במקום הראשון זכו שלוש קבוצות נערים.
קבוצה אחת כללה בני ובנות נוער שהגיעו מקרית שמונה – קבוצת חניכים בכיתה ט', שפונו בעקבות המלחמה וחזרו לאחרונה לעיר. הם פיתחו פלטפורמה בשם 'התקווה 8' המחברת בין יזמים חברתיים לשותפים שרוצים לחולל שינוי – מתנדבים, עמותות וארגונים, במטרה לחזק קהילות מקומיות שנפגעו בעקבות המלחמה.
הקבוצה השנייה כללה נציגים ממעלה אדומים – קבוצת חניכים בכיתה י', שפיתחו משחק – Everyone is special, המסייע לתלמידים בחינוך ה'רגיל' להבין מה עובר על ילדים עם צרכים מיוחדים ומוגבלות, במטרה להכניסו לתוכנית הלימודים בעתיד. חלק מחברי הקבוצה הם בעלי צרכים מיוחדים ולכן הבעיה עלתה מצורך אישי.
הקבוצה השלישית הייתה קבוצת המצוינות מאזור הקריות וטירת הכרמל – עם תלמידים בכיתות י"א-י"ב, שפיתחו מיזם AI בשם HATE BLOCKERS, במסגרתו פיתחו מודל למערכת במטרה לעצור הודעות ותגובות פוגעניות ברשת. המערכת יודעת לנטר הודעות פוגעניות ברשת ובפלטפורמות מסרים, עוד לפני שהן נשלחות, כך שההודעות נחסמות ומועברת פנייה להורים של אותו נער/ה שרצה לשלוח הודעה פוגעת.
"הנוער שלנו ב'אחרייטק' הוא מודל להשראה עבורי"
גיא מזרחי, מנהל תחום החינוך הטכנולוגי ב-עמותת בוגרי 8200: "זו השנה הרביעית ברציפות שאני מוביל ביחד עם צוות נהדר ושותפים מעולים את האקתון אחרייטק, במטרה לייצר אימפקט חברתי באמצעות טכנולוגיה על ידי בני ובנות נוער. הנוער שלנו ב'אחרייטק' הוא מודל להשראה עבורי. בכל פעם אני מתרגש לראות את הברק בעיניים של אותם נערים ונערות, כשהם ניגשים לפתור אתגרים מהותיים בחיים של כולנו. על אף המציאות המורכבת שבה אנו נמצאים בשנה וחצי האחרונות, עם נוער כמו שיש לנו, אני בטוח שיהיה לנו עתיד טוב יותר ומצפה לבאות!".
גיל קדוש, מנהלת תוכנית אחרייטק מטעם אחריי!: "כשיצאנו לדרך עם ההאקתון ידענו שאנחנו לא רק מחפשים פתרונות – אנחנו מחפשים תקווה. בתוך מציאות של חוסר ודאות, של שבר, של התמודדות יומיומית עם השלכות המלחמה – בחרנו יחד עם החניכים לייצר פרויקטים שמביאים תקווה וחוזק לחברה".
תגובות
(0)