עוד חברה מפטרת: סופוס מקצצת 6% מכוח האדם

הפיטורים - בעקבות הרכישה שלה את סקיורוורקס והיווצרות של משרות כפולות כתוצאה מכך ● סופוס מעסיקה בארץ עובדים, ולא ברור כמה מהם יפוטרו, אם בכלל

פיטורים - גם בסופוס.

נמשך גל הפיטורים בהיי-טק: אחרי מטא, שהחלה השבוע בפיטורי 5% מכוח האדם שלה, הגיע "תורה" של סופוס, שתיפרד מ-6% מעובדיה. זאת, תשעה ימים לאחר שחברת אבטחת המידע השלימה את רכישת סקיורוורקס תמורת 859 מיליון דולר – רכישה שהוכרזה באוקטובר האחרון.

סופוס מסרה שחלק מהפיטורים הם של עובדים במשרות כפולות, ואחרים נובעים מהפיכתה של סקיורוורקס לחברה פרטית. או, בלשונה של החברה, הפיטורים נועדו על מנת "ליישר את העסקים" שלה לקראת "הצמיחה המתרחבת" שהיא צופה.

כמה יפוטרו?

לא נמסר המספר המדויק של המפוטרים. מה שכן, בעבר מסרה סופוס כי מספר עובדי סקיורוורקס, שיצטרפו אליה במסגרת הרכישה, עומד על 1,500. סופוס היא חברה פרטית, שנמצאת בבעלות תומא בראבו, שרכשה אותה בשלהי 2019 תמורת 3.9 מיליארד דולר. עקב היותה פרטית, אין מחובתה לפרסם את מספר העובדים שלה – והיא אמנם לא עושה זאת. על פי פרסומים שונים בלינקדאין, מספר העובדים של סופוס עומד על בין 1,001 ל-5,000.

מקורות יודעי דבר מסרו לרג'יסטר כי העובדים המפוטרים מגיעים הן מסופוס והן מסקיורוורקס, שב-2023 ביצעה שני גלי פיטורים – של 9% מכוח האדם של החברה ומאוחר יותר של 15% מהעובדים הנותרים.

יש לסופוס פעילות בישראל. לא ברור כמה עובדים היא מעסיקה כאן וכמה מהם קיבלו או יקבלו הודעת פיטורים, אם בכלל.

סופוס "מגדילה את ההשקעות בטאלנטים"

דובר מטעם סופוס מסר כי "שינויים בצוות ופיטורים הם קשים בכל עת, ואנחנו מעריכים מאוד את תרומתם של העובדים שלנו ברחבי העולם, שעבדו קשה כדי להביא את שתי החברות למקום שבו הן נמצאות כיום".

עוד נמסר מהחברה כי היא "מגדילה את ההשקעות בטאלנטים – מסקיורוורקס ואחרים – שהצטרפו למחלקות המרכזיות שלה במהלך השנה האחרונה".

כמו כן, נכתב בהודעה ש-"השינויים בעולם תקיפות הסייבר מחייבים שינוי דחוף בצרכי האבטחה. עם גידול עקבי במתקפות סייבר ממוקדות ואופורטוניסטיות, ארגונים מכל סוג וגודל נאבקים כעת גם באיומי סייבר יומיומיים, כגון גניבת זהויות, גניבת נתונים וכופרות, וגם במתקפות מטעם מדינות, שנוטות להיות ממוקדות יותר בארגונים גדולים ובגופים מהמגזר הציבורי".

כאמור, מטא החלה לבצע השבוע גל של פיטורים, שבמסגרתו היא מקצצת ב-5% את כוח האדם שלה – כולל עשרות עובדים במרכז הפיתוח בתל אביב. מארק צוקרברג, שהכריז על 2023 כ-"שנת ההתייעלות" במטא, והמשיך אותה ל-2024 ול-2025, מסר כי הפיטורים הם תוצאה של רצון של החברה להיהפך ל-"רזה" יותר ולהשקיע עוד בבינה מלאכותית.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים