טנגוס גייסה 20 מיליון דולר לפלטפורמת AI לחקירות פשיעה פיננסית
טנגוס מפעילה סוכני AI שמנהלים חקירות גלובליות בהיקפים גדולים, החושפים קשרים בין חברות וחשבונות ובונים תיקי חקירה מבוססי ראיות
חברת טנגוס (Tangos AI), שפיתחה פלטפורמת AI לחקירות פשיעה פיננסית, גייסה 20 מיליון דולר בסבב סיד בהובלת Red Dot Capital Partners. בסבב השתתפו גם המשקיעים Leaders Fund, Clarim, Venture Israel, Signal Fire, Clutch Capital ו-Selah Ventures, בנוסף להשקעה אסטרטגית של Bright Data.
פשיעה פיננסית מגלגלת על פי הערכות למעלה מ-1.5 טריליון דולר מדי שנה. המוסדות הפיננסיים שמנסים להתמודד עם התופעה מוצפים במספר גדל של התראות, דרישות רגולטוריות מחמירות ומחסור עולמי בחוקרים מנוסים. כתוצאה מכך רבים מהם נאלצים לתעדף רק חלק קטן מהמקרים, ולהשאיר תיקים מורכבים ללא חקירה מלאה.
טנגוס פיתחה פלטפורמת חקירה מבוססת AI שמשרתת מוסדות פיננסיים, חברות אנטרפרייז ותעשייתיות, גופי ממשל וארגוני מודיעין המנהלים חקירות מורכבות בהיקפים גדולים. הפלטפורמה מבצעת את החקירה עצמה: בודקת קשרים בין אנשים, גופים וחברות, חשבונות וגורמים עסקיים, מאמתת נתונים ממקורות שונים ובונה תיקי חקירה מבוססי ראיות.
הפלטפורמה מיועדת לחקירות בתחומי הלבנת הון, הונאה, ריסק וקומפליאנס, וכן לבדיקת חשדות להפרת כללי סנקציות. היא חוקרת מבני בעלות וקשרים סמויים, למפות רשתות של חברות, חשבונות וגורמים קשורים, ולאחד ממצאים ממקורות שונים לתיק חקירה מתועד, עם מסלול ביקורת ברור. בבסיס הפלטפורמה עומדים מודלי AI שמותאמים לעולם החקירות הפיננסיות, תהליכי עבודה מובנים ומנגנוני ניתוח שאומנו בידי מומחים בתחומי פשיעה פיננסית, אכיפת סנקציות, מודיעין ובנקאות. כך טנגוס יכולה לבחון כיווני חקירה, לאמת ממצאים ולייצר תיקי חקירה שחוקרים יכולים לבדוק, לאשר ולהעביר להמשך טיפול.
טנגוס מאפשרת לצוותי ציות (קומפליאנס) וניהול סיכונים לטפל במספר גדול יותר של מקרים מורכבים בלי להגדיל את כוח האדם. הפלטפורמה מאיצה את קצב העבודה, משפרת את העקביות בין חקירות ומסייעת לצוותים לעמוד בדרישות בקרה, שקיפות ורגולציה. החברה משרתת כיום מוסדות פיננסיים גדולים וארגוני מודיעין ומסייעת להם בחקירות רגישות של פשיעה פיננסית, הפרת כללי סנקציות וסוגיות של ביטחון לאומי.
החברה הוקמה ב-2025 על ידי אייל אזולאי, יזם סדרתי שביצע בעבר שלושה אקזיטים, כולל רכישה על ידי BNY. הצוות הבכיר של טנגוס משלב בכירים ברמה העולמית, בעלי ניסיון באכיפת סנקציות, מודיעין ובנקאות עם מומחיות בתשתיות AI. עם חברי הצוות נמנים יוצאי OFAC, יחידת הפיקוח על נכסים זרים במשרד האוצר האמריקני, יוצאי קהילת הביטחון והמודיעין בישראל, ומומחי AI שהובילו בעבר פרויקטים רחבי היקף של מערכות אוטונומיות.
לדברי אזולאי, המייסד והמנכ״ל, "פשיעה פיננסית כבר אינה אירוע נקודתי של העברת סכום כסף מחשבון אחד לאחר. היא מתנהלת דרך רשתות של חברות וחשבונות, ושורה ארוכה של אנשי קש וישויות משפטיות במדינות שונות. תהליכי החקירה הקיימים מתקשים לעמוד בהיקף ובקצב שלה. בשנים האחרונות ארגונים השתפרו מאוד בזיהוי סיכונים, אבל שלב החקירה נשאר צוואר בקבוק משמעותי. הקמנו את טנגוס כדי להפוך את החקירות לאפקטיביות ואמינות גם בהיקפי עבודה גדולים באמצעות AI אוטונומי, לאחר שבמשך שנים הן נשענו בעיקר על עבודה ידנית של מומחים".
יניב שטרן, מייסד שותף ב-Red Dot Capital Partners: "מוסדות פיננסיים השקיעו בעשור האחרון מיליארדי דולרים בתשתיות לזיהוי סיכונים, אבל שלב החקירה עדיין דורש משאבים רבים ממערכי ציות וניהול סיכונים. טנגוס מגדירה קטגוריה חדשה: פלטפורמה שמאפשרת לארגונים לחקור תיקים מורכבים ביעילות גבוהה יותר, תוך עמידה בדרישות רגולטוריות לבקרה, שקיפות ותשתית ראייתית״.











תגובות
(0)