המרוץ ל-AI נמשך: גוגל תשקיע עד 40 מיליארד דולר באנת'רופיק

ההשקעה עומדת על 10 מיליארד דולר, עם פוטנציאל לעד 30 מיליארד נוספים ● אנת'רופיק תקבל מגוגל קלאוד כוח מחשוב של חמישה גיגה-וואט לטובת קלוד ● לפני כמה ימים היא חתמה על הסכם השקעה עם אמזון

10 מיליארד דולר עכשיו ועד עוד 30 מיליארד אחר כך. גוגל ואנת'רופיק.

עוד עסקת ענק ב-AI: ימים אחדים אחרי שאמזון הודיעה כי תשקיע עד 25 מיליארד דולר באנת'רופיק, כעת הגיע תורה של גוגל להכריז על השקעה בה – של עד 40 מיליארד דולר. לפי בלומברג, שדיווח ראשון על העסקה, ההשקעה תהיה בסכום של 10 מיליארד דולר, לפי שווי שוק של 350 מיליארד דולר לאנת'רופיק, עם פוטנציאל להרחבתה ב-30 מיליארד נוספים.

במסגרת ההסכם, אנת'רופיק תקבל מגוגל קלאוד כוח מחשוב של חמישה גיגה-וואט. אנת'רופיק אף התחייבה להשקיע עד 100 מיליארד דולר כדי להבטיח כוח מחשוב של חמישה גיגה-וואט מ-AWS.

המרוץ ל-AI ולכוח המחשוב שמאפשר אותה

המרוץ ל-AI הוא, במידה רבה, המרוץ לכוח המחשוב שמאפשר לאמן את המודלים, בהם קלוד של אנת'רופיק, ולהפעיל אותם. זאת הסיבה שאנת'רופיק – ולא רק היא – קונה כוח מחשוב רב מחברות שיש להן אותו, כגון גוגל ואמזון. אולם, עדיין, OpenAI היא החברה שמשקיעה את הסכומים הרבים ביותר בכוח מחשוב – ובפער. אלא שהעסקאות עם גוגל ואמזון מראות שגם אנת'רופיק מוכנה להשקיע סכומים נכבדים מאוד בכוח מחשוב.

ברם, יש לעסקאות האלה עוד נקודה שצריך להתייחס אליה: הן אמזון והן גוגל נוטלות חלק במרוץ ה-AI – כמו אנת'רופיק, וגוגל היא אף מתחרה ישירה שלה, כך שנראה שיש גבול לסכומים שהן תהיינה מוכנות להשקיע בה. זה אומר שכנראה שאנת'רופיק תצטרך בעתיד לייצר כוח מחשוב משלה – מה שעלול ליצור לה בעיה לא קטנה.

יש לציין שזו לא ההודעה הראשונה שגוגל ואנת'רופיק שחררו החודש על שיתוף פעולה ביניהן. בתחילת החודש הן הודיעו על שיתוף פעולה משולש – שלהן ושל יצרנית השבבים ברודקום, לקבלת גישה לכוח מחשוב מרובה גיגה-וואטים, בהתבסס על מעבדי ה-TPU של גוגל. עסקה זו צפויה להיכנס לתוקף בשנה הבאה, אבל היא הייתה בין הגורמים המרכזיים שהביאו את ברודקום לעבור בסוף השבוע את רף שווי השוק של שני טריליון דולר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים