Lema AI: שני גיוסים בסך כולל של 24 מיליון דולר לאבטחת שרשראות אספקה
החברה פיתחה פלטפורמת שמזהה בתוך דקות סיכונים ממשיים הנובעים מספקים חיצוניים ומספקת לארגון המלצות מעשיות לצמצומם
חברת Lema AI, שפיתחה פלטפורמת אבטחת שרשראות אספקה מבוססת בינה מלאכותית, מודיעה על גיוס של 24 מיליון דולר. סבב A בהיקף של כ-17.5 מיליון דולר הובל על ידי קרן Team8, לאחר שסבב Seed בהיקף של כ-6.5 מיליון דולר הובל על ידי F2 Venture Capital בהשתתפות Salesforce Ventures. כספי הגיוס ישמשו להאצת פיתוח המוצר ולהרחבת הפעילות בשווקים הבינלאומיים. כיום נמנים עם לקוחותיה של החברה ארגונים גדולים מרשימת Fortune 500 במגזרי הפיננסים והבריאות.
למה AI הוקמה ב-2023 על ידי אדי דובז'יק המכהן כמנכ"ל, עומר יהודאי סמנכ"ל המוצר, ותומר רויזמן, סמנכ"ל הטכנולוגיות. שלושת המייסדים שירתו יחד ביחידת 8200, ובהמשך מילאו דובז'יק ורויזמן תפקידי מוצר ומחקר בחברת נוניים (Noname), שנרכשה על ידי אקמאי (Akamai). לחברה משרדים בניו יורק ובישראל והיא מעסיקה כ-35 עובדים, מתוכם כ-25 בישראל.
ארגונים גדולים מתמודדים בשנים האחרונות עם אתגר הולך וגובר של שילוב ספקים בשרשראות האספקה ובתהליכי הליבה שלהם. דו"ח של גרטנר חושף, שכיום, כ-60% מהחברות מסתמכות על יותר מ-1,000 ספקים חיצוניים, ונתון זה נמצא במגמת עלייה. מגמה זו מגדילה את נקודות התורפה של ארגונים למתקפות סייבר, לפרצות אבטחה ולהשבתת הפעילות העסקית. לראיה, על פי דו"ח של מק'ינזי, כמעט שליש מאירועי הסייבר בשנים האחרונות מקורם בספקים וגורמי צד שלישי, מה שמוכיח, כי ניהול סיכוני צד שלישי מהווה אתגר קריטי עבור ארגונים.
הפלטפורמה של למה נבנתה כדי להתמודד עם המציאות החדשה הזו, והיא מבוססת על סוכן בינה מלאכותית אוטונומי, שאומן לפעול בדומה לחוקר אבטחה. במקום להסתמך על שאלונים סטטיים והצהרות ידניות, המערכת מבצעת ניתוח טכני רציף של פעילות ספקים וגורמי צד שלישי בתוך הארגון, לרבות גישה לנכסים רגישים, תנועת נתונים ושינויים בהרשאות לאורך זמן. על בסיס זה, המערכת ממפה נתיבי תקיפה ממשיים עבור כל אחד מהספקים, מדרגת את רמת הסיכון שלהם, ומספקת דו"ח מצב עדכני הכולל פעולות מיידיות לצמצום החשיפה כל זאת בתוך פחות מחמש דקות.
לדברי דובז'יק, מנכ"ל ומייסד שותף, "ניהול סיכוני צד שלישי מתבצע כיום ברוב הארגונים באמצעות בדיקות נקודתיות ושאלונים שלא משקפים את האופן שבו ספקים פועלים בפועל בתוך המערכות הארגוניות. הקמנו את למה מתוך ההבנה שנדרש שינוי יסודי בגישה – מעבר לניטור רציף המבוסס על נתונים טכניים והתנהגות בפועל. הפלטפורמה שפיתחנו מאפשרת לארגונים גדולים לקבל תמונת סיכון מדויקת בזמן אמת ולנהל את החשיפה שלהם לגורמים חיצוניים בצורה אופרטיבית".











תגובות
(0)