הבכיר במערך הסייבר שחשוד בפדופיליה לא הגיע לדיון בעניינו
הוא נעצר באוגוסט בארצות הברית, אך שוחרר ללא תנאים וחזר לישראל ● האמריקנים חוששים שהוא נמלט מהמדינה כדי לא לעמוד לדין ● השופטת זעמה וקבעה דיון נוסף, שבו הוא יופיע בפני בית המשפט באופן מקוון
טום (ארטיום) אלכסנדרוביץ', ראש אגף בכיר להגנה טכנולוגית במערך הסייבר הלאומי, שנעצר בחשד לפדופיליה בארצות הברית, שוחרר בערבות נמוכה ושב ארצה – לא התייצב לדיון בבית המשפט בעניינו אתמול (ד'), שנערך בבית המשפט בנבאדה.
בדיווחים שפורסמו בתקשורת האמריקנית נכתב כי "אי הופעתו לדיון מעוררת חשש כי הוא נמלט (מארצות הברית – י"ה) כדי להימנע מהעמדה לדין".
עורך דינו של אלכסנדרוביץ', דיוויד צ'סנוף, סיפר לבית המשפט כי הוא זה שהנחה את מרשו שלא להגיע לדיון. השופטת ברברה שיפלקווה דחתה את דבריו וקבעה כי "חשודים ששוחררו בערבות, כמו אלכסנדרוביץ', צריכים להופיע בכל בית משפט".
"מסמכי הערבות שלו מעידים שהזימון שלו להופיע היה להיום", אמרה שיפלקווה לצ'סנוף, "ולכן בקשתך מבית המשפט לוותר על הופעתו כאן היום – נדחית".
"אף אחד אלא קיבל פטור מלהגיע לבית המשפט"
אלכסנדרוביץ' נעצר ב-6 באוגוסט, אך התקרית פורסמה רק יותר משבוע לאחר מכן, כשמשטרת לאס וגאס הודיעה על מבצע סמוי "המכוון נגד טורפי מין של ילדים". הוא הואשם "בפיתוי או ניסיון לפתות ילד.ה באינטרנט על מנת לעסוק בהתנהגות מינית". אלכסנדרוביץ' שוחרר והותר לו לחזור לישראל. שחרורו בלא הגבלות תנועה הוביל להשערות שלפיהן הוא זכה ליחס מועדף, בשל הקשרים ההדוקים בין ארצות הברית לישראל. ממשל טראמפ הכחיש שהתערב בתיק, והתובע המחוזי המקומי טען ששחרורו של אלכסנדרוביץ' היה "סטנדרטי".
עו"ד צ'סנוף רמז כי הוא מנהל מגעים לעסקה מול התביעה בנוגע להמשך הופעותיו של אלכסנדרוביץ' בבית המשפט. השופטת שיפלקווה השיבה לו: "למשרד התובע המחוזי אין סמכות לוותר על הופעות במשפט פלילי. אף אחד לא קיבל פטור מ(להגיע ל – י"ה) בית המשפט שלי".
הצדדים הסכימו כי אלכסנדרוביץ' יופיע באופן מקוון, מרחוק, בפני בית המשפט ביום ד' בשבוע הבא, ה-3 בספטמבר. יהיה זה שימוע, שבו יוצגו בפניו האישומים והוא יודה באשמה, או יכפור בה. השופטת הזהירה כי היא עלולה להחמיר את תנאי שחרורו של אלכסנדרוביץ'.
כשגברו הקולות הביקורתיים על כך שאלכסנדרוביץ' עזב את המדינה, התובעת בפועל של מחוז נבאדה, סיגל צ'אטה, שמונתה על ידי טראמפ, הפנתה אצבע מאשימה כלפי התובעים המקומיים. "תובע מחוזי ליברלי ושופט בית משפט בנבאדה לא דרשו ממתעלל לכאורה בילדים למסור את דרכונו – מה שאפשר לו לברוח מארצנו", כתבה צ'אטה ברשתות החברתיות.
התובע המחוזי של מחוז קלארק, סטיב וולפסון, אמר כי "לא היה שום דבר יוצא דופן באופן שבו טופל המקרה של אלכסנדרוביץ'. הערבות הסטנדרטית לאישום הזה הייתה 10,000 דולר, כך שכל אחד יכול להפקיד את הערבות הזו ולהשתחרר בלא תנאים – וזה מה שקרה במקרה הזה".
בדיקה כיצד המעשים של אלכסנדרוביץ' חמקו מעיני הרשויות
לאנשים ומחשבים נודע כי בשבוע שעבר, כשדווח דבר מעצרו של הבכיר, החלו בגופי הביטחון האמונים על מתן זיכוי ביטחוני לעובדי ציבור בכירים – לפני כניסתם לתפקיד – בבירורים ותחקירים כיצד פעילותו, הפלילית לכאורה, של אלכסנדרוביץ' חמקה מעיני הרשויות. זאת, כיוון שהוא עסק בשורת פעילויות בשדות בתחום הסייבר, שרובם מסווגים.
עוד נודע כי בדרג הניהולי הבכיר בממשלה היה מי שהורה על הקמת ועדת בדיקה "מתחת לרדאר", כלומר לא פורמלית, שתבחן כיצד למזער את הנזק שעלול להיגרם ליחסי ארצות הברית-ישראל בכלל ויחסי שיתוף הפעולה המודיעיני-ביטחוני בין שתי המדינות בפרט, לאור האירוע.
בתחילת אוגוסט נסע אלכסנדרוביץ' לשני כנסי אבטחה – Black Hat ו-DefCon, שנערכו במרכז הכנסים מנדליי ביי שבלאס וגאס בהשתתפות עשרות אלפי מומחי אבטחת מידע והגנת סייבר מרבי העולם. אלכסנדרוביץ' עוכב לחקירה במסגרת מבצע לאיתור פדופילים. בהודעת המשטרה מאז נמסר כי "שמונה טורפים מיניים של ילדים נעצרו במהלך מבצע סמוי". משטרת המטרופולין של לאס וגאס הוציאה הודעה שלפיה "מבצע שבו היו מעורבות כמה סוכנויות ממשל נגד טורפי מין של ילדים הוביל למעצרם של שמונה אנשים בשבועיים האחרונים". שמו של אלכסנדרוביץ' בן ה-38 נמנה בין השמונה. על פי ההודעה, "כולם עומדים בפני עבירה פלילית ואישומים בשל 'פיתוי ילד עם מחשב למין'".
תחילה נטו לחשוב כי מעצרו של אלכסנדרוביץ' קשור להשתתפותו בכנסי האבטחה, אולם לאנשים ומחשבים נודע שמדובר במבצע מעקב של הרשויות הפדרליות בארצות הברית אחר פדופילים, שלא קשור כלל לאותם כנסים. המבצע (המכונה בעגה המקצועית בארצות הברית "טבעת עוקץ") נמשך שבועות עד חודשים, עוד לפני הכנסים. ממשטרת לאס וגאס נמסר כי "המעצרים והמבצע הם חלק מהמאמצים המתמשכים לצמצם את הפשיעה האלימה ולהגן על הילדים בקהילה שלנו".
אלכסנדרוביץ' עובד במערך הסייבר זה כתשע שניםמעצרו של אלכסנדרוביץ' קשור להשתתפותו בכנסי האבטחה. עם חשיפת הפרשה הוא יצא/הוצא לחופשה.











תגובות
(0)