מהפך: הודו – המדינה העיקרית שבה מיוצרים הטלפונים לשוק בארה"ב

44% מהסמארטפונים שהגיעו לשוק האמריקני יוצרו ברבעון השני של השנה בתת היבשת, לעומת 25% בלבד בסין ● באותה התקופה בשנה שעברה עמד הנתון על 61% בסין ו-13% בלבד בהודו

הודו - ה-"כוכבת" של שוק הסמארטפונים האמריקני.

מהפך משמעותי במפת הייצור של טלפונים שמיועדים לשוק האמריקני: אחרי שנים ארוכות שבהן סין הייתה מדינת הייצור העיקרית שלהם, הודו תופסת את מעמדה והיא כיום הארץ המרכזית שבה מיוצרים הסמארטפונים שמשתמשים בהם בארצות הברית. ממצא זה עולה מדו"ח של חברת מחקרי השוק קאנליס, שבדקה את המגמות בשוק הזה ברבעון השני של 2025.

מדובר בשינוי מהיר מאוד: אם ברבעון השני של 2024, כ-61% מהטלפונים שהגיעו לשוק האמריקני יוצרו בסין ורק 13% בהודו, ברבעון השני של 2025 עלו ההודים ל-44% והסינים צנחו ל-25% בלבד.

גלובלית, לאייפונים של אפל יש כ-50% מהשוק באופן מסורתי, לסמסונג יש כ-30% מהשוק, והיא מוכרת בעיקר טלפוני Galaxy A, ואילו מוטורולה מבית לנובו אוחזת ב-3% ממנו. נתח השוק של כל היצרניות האחרות, כולל גוגל, לא גדול ועומד על כמה עשיריות האחוז האחת.

אפל החלה את המעבר לייצור בהודו עוד בימי בעיות שרשרת האספקה של הקורונה, והאיצה אותו מאוד לאור המלחמה של הממשל האמריקני בשוק הטכנולוגי הסיני. בשנה האחרונה היא שוב האיצה אותו, לאור תוכנית המכסים של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ.

מדינת הייצור השלישית בגודלה עבור השוק האמריקני היא ווייטנאם, שעלתה מ-24% ל-30% – אבל שם הייצור העיקרי הוא של סמסונג ושל מוטורולה. אולם, גם הן החלו בשנה האחרונה לייצר מספרים גדולים והולכים של מכשירים אצל יצרניות הודיות.

עוד נקודה שצריך לשים אליה לב, אם כי בקאנליס לא מספקים מספרים מדויקים, היא שיש יצרניות נוספות בכמה מדינות נוספות, שאמנם אחראיות לנתח של 2% בלבד, אבל לפני שנה זה היה כמעט 0. לא מעט יצרניות דיברו בעבר על העברת הייצור למזרח התיכון, וייתכן שאלה הם הסימנים הראשונים לכך.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים