הנחייה חדשה של משרד התקשורת: שיחות 1-800 יוצעו בחינם גם ממכשירים סלולריים
עד כה, שיחות אלה הוצעו בחינם רק למשתמשים בקווים נייחים ● כל צד בשיחה סלולרית ל-1-800 היה צריך לשלם 22 אגורות לדקה - אולם, לדברי המשרד, הלקוחות לא יודעו על כך, ולמעשה הוטעו ● עמי גילה, כלכלן במשרד התקשורת: "אם קודם היו חברות הסלולר מקבלות 44 אגורות לדקה, עכשיו הן תקבלנה תעריף נמוך יותר" ● ההנחייה תיכנס לתוקף רק במרס 2010, בשל הצורך בשינויי חקיקה
משרד התקשורת הוציא בימים אלה הנחייה שלפיה שיחות למספרים המתחילים ב-1-800 או ב-1-801 יינתנו בחינם גם למי שיבצע אותן מהטלפון הנייד שלו, ולא רק למשתמשי הטלפונים הנייחים, כפי שהיה עד כה. לדברי המשרד, מדובר בתיקון של עיוות, שכן מספרי ה-1-800 מפורסמים כמספרים חינם באופן כללי, ולכן – לקוחות הסלולר הוטעו, שכן לא היה ביכולתם לדעת שהם בעצם משלמים על שיחות אלה. ההוראה החדשה תיכנס לתוקפה ב-28 במרס 2010. הסיבה לפער הזמן היא שכדי שתיכנס ההוראה לתוקף נדרשים שינויי חקיקה.
לפי הרישיון הנוכחי, יכולות חברות הסלולר לגבות בשיחות 1-800 סכום של 22 אגורות לדקה מכל צד בשיחה, מה שמביא להן לרווחים רבים יותר מאלה שהן מפיקות משיחות רגילות.
בנוסף, עם כניסת התיקון לתוקף יוכלו חברות הסלולר להציע אף הן שיחות חינם ל-1-800. זאת בניגוד למצב הקיים כיום, שבו רק מפעילים נייחים יכולים לעשות כן.
שר התקשורת, משה כחלון, אמר על ההוראה החדשה, כי היא תיטיב עם הצרכנים ותגביר את השקיפות.
הכלכלן עמי גילה מאגף הכלכלה במשרד התקשורת אמר בתשובה לשאלת אנשים ומחשבים, כי המצב בנושא זה עד כה לא נובע מכך שהמשרד "נרדם" כביכול בשמירה על חברות הסלולר, אלא מתנאי שהיה קיים ברשיון שלהן. "אם עד כה נשאו שני הצדדים בעלות השיחה, מעתה, מי שיישא בעלות זו הוא מקבל השיחה בלבד. בהחלטה נקבע תעריף של 31.3 אגורות לדקה. אם קודם היו חברות הסלולר מקבלות 44 אגורות לדקה, עכשיו הן תקבלנה תעריף נמוך יותר".
מדוע שבעלי עסקים שמבקשים לתת שירות ישלמו מחיר שונה אם הלקוח מגיע אליהן מרשת סלולרית או מרשת קווית?
"הסיבה לכך היא שעלות יצירת השיחה לסלולר גבוהה יותר מאשר בבזק. גם כאן יש מקטע סלולרי שצריך לשאת בעלויות שלו, וזאת העלות שתשולם. בדיקה שערכנו העלתה שזה עניין של מבנה עלויות שונה, כמו שתעריפי קישור גומלין יותר יקרים, אולם אנחנו בודקים את זה שוב".
האם בעצם קביעת מחיר על ידי משרד התקשורת אין משום הליכה לקראת החברות? עלולים להיות מקרים שבהם תעריפים כפויים הם דווקא רווחיים ביותר, כמו עמלות הבנקים, שהושלשו בשנתיים האחרונות.
"באופן כללי, המשרד לא מתערב בקביעת התעריפים של חברות הסלולר, למעט תעריפי הקישוריות בין הרשתות. במקרה שאנחנו דנים בו, הרציונל של קביעת המחיר היה שלחברת הסלולר מגיע המחיר הממוצע שהיא הייתה מקבלת לו יוזם השיחה היה נושא בעלות, וכך קבענו".










תגובות
(0)